Ako správne prať a triediť bielizeň?
Ako periete,moje pradlo nevyzera dobre,v satniku velakrat ma cudny puch,plesen doma nemame,vetram periem kaudy den.Avivaz nepouzivam.No ale robim chybu,biele pradlo vsetko miesam dokopy a davam na 69-90C uteraky,spodne pradlo,utierky,tricka no vsetko biele.Ciene davam na 40 a to tmave veci ,ponozky ale aj spodne ,tmave pradlo.Takze asi robim chybu- ako sortujete pradlo vy? Castokrat mam bielu vec sivu.
Jeden kamarat mava tiez spuchnute veci… nema susicku, susi vacsinou v dome, kde ma potom vyssiu vlhkost. To 100% nepresusene pradlo supne do skrine a tam mu to zatuchne. Dava aj extra vonave gely, ale aj tak mu po vysuseni vsetko smrdi.
@veselo_neveselo spodné prádlo s ponožkami? 😨
@anonym_b3377b hej, preco, je na tom nieco divne? Ci ty peries ponozky same extra na nejaky dezinfekcny program?
@anonym_b3377b hej, preco, je na tom nieco divne? Ci ty peries ponozky same extra na nejaky dezinfekcny program?
@veselo_neveselo ponožky s teplákmi, nohavicami.
@anonym_autor ja len cumim ako to vacsina z vas triedi atd. Ja sa s tym neparem, vsetko periem spolu; biele mame len dva uteraky. Nic nesmrdi a nic nam-pouzivatelom vsetkeho oblecenia- nie je. Ziadne mykozy, ziadne crevne potiaze, nikdy...
@anonym_autor keď vyberieš prádlo z práčky,tak vonia alebo už vtedy smrdí?
@rozculena vonia, ale ak dam na 90 tak nema ziadnu vinu ani avivaz necitit.Kee vyberiem zo skrine uz nevonia po prasku ale obcas tak inak .
Handry na zem periem v druhej pracke,kuchynske utierky davam k bléemu na 90 ,nechce sa mi to prat zvlast ked toho je malo.
Uteráky osobitne,utierky osobitné.
Triedim tmavé farebné,bledé farebné a biele zvlášť.
Ponožky zvlášť,naplním za týždeň práčku ponožkami bez problémov😀
Spodné prádlo tiež osobitné.
Uteráky a utierky na 95 stupňov,pridám sanytol na prádlo.
Spodné prádlo na60 stupňov.
Ostatné na 30-40.
mne keď ostával v prádle puch, smrad a v práčke tiež, začala som používať ocot do každého prania. lejem aj 1/3 fľaše do prania. odvtedy ani raz. podotknem, že práčka má 9 rokov, smrdieť prádlo začalo po 2 rokoch. stačili mi 3 várky prádla a začala som ten ocot používať. smrad sa už nikdy neobjavil. mimochodom, periem podľa farby a všetko. a všetko mám pekné, žiadne zničené prádlo ani farby.
@doux a kam dávaš ten ocot, so ktorej priehradky, či rovno do bubna? Vďaka.

Zvlast periem obliecky, zvlast uteraky, zvlast utierky. Detom oblecenie zvlast, seba aj muzovi. Triedim biele, tmave/cierne, farebne. Niekedy aj cervene veci dam oprat zvlast. Spodne pradlo spolu so vsetkym. Jedine napr bundy, siltovky, saty a nejake jemne veci periem samostatne na kratke setrne programy. Davam na 40-60. Asi raz mesacne supnem handry na umyvanie na 90 aj s octom. A davam to potom do susicky a aj v lete. Avivaz nepouzivam vobec. Odporucam aj pracku po prani nechat otvorenu.