icon

Ako správne vyprať podprsenky, aby nezapáchali potom?

Dnes o 11:40

Nosím push-up podprsenky a niekedy sa dosť spotím pod a medzi prsiami. Dávam prať vo vrecku na pranie na polhodinový program hodváb 30stupnov. Po vypraní ju cítiť normálne po pracom prostriedku. No keď ju mám potom na sebe, cítim ju za potom. Ako ich správne vyprať. Mám obavy dať ich na dlhší program 40, aby sa nezničili.

Strana
z2
stellarstar
Dnes o 11:42

@anonym_autor ja ich periem na 40° , 30° je čo najmä ak sa potíš. Čo píšu na štítku kolko °?

petamich
Dnes o 11:47

Pouzivas nejaku dezinfekciu? Avivaz verim nepouzivas, podprsenky rovnako ako sportove oblecenie patria za mna do kategorie funkcne, takze davam sportovy program, tekuty prasok na sportove oblecenie a dezinfekciu do pradla a vyperu sa. Ale ano casom mozu citit aj so sportovym funkcnym oblecenim to tak mam :( a tiez ho treba vymenit.

anonym_b6a107
Dnes o 11:48

Ja používam z DM takú dezinfekciu na prádlo - mne pomohla presne na tento problém.

anonym_4776e5
Dnes o 11:49

Bežne periem na 40 C

thereisabear
Dnes o 11:55

A je hodvábna? Bežne dávam na 40° na takmer 2 hodiny a nič im nie je.

anonym_4bf8bb
Dnes o 11:57

Pridaj sanitol. (Mne da dezinfekcia z dm nevonala)

anonym_eb5280
Dnes o 12:00

Namoc podprsenky do bieleho octa (1 lyzica na 1 liter vody) na par minut.. Ziadne avivaze, prania na 40 a podobne co ti tu radia ti neodporucam

anonym_fcfc0a
Dnes o 12:01

Polhodinovy program je malo, vsak sa to perie len 10 minut, zvysok casu sa len placha. Bezne periem podprsenky v sacku na 40 na dvojhodinovy program na syntetiku s ostatnym pradlom.

anonym_fcfc0a
Dnes o 12:02
@anonym_eb5280

Namoc podprsenky do bieleho octa (1 lyzica na 1 liter vody) na par minut.. Ziadne avivaze, prania na 40 a podobne co ti tu radia ti neodporucam

@anonym_eb5280 ocot degraduje elastan v pruznych castiach tkaniny. Rovnako ako avivaz

kp7333
Dnes o 12:03

30 stupnov je studena voda, to nevyperie nic.

anonym_eb5280
Dnes o 12:07
@anonym_fcfc0a

@anonym_eb5280 ocot degraduje elastan v pruznych castiach tkaniny. Rovnako ako avivaz

@anonym_fcfc0a ocot v pomere aky som napisala elastanove vlakna nedegraduje. A takyto roztok sa odporuca pouzit napriklad pri novych plavkach aby si zafixovali farbu..

anonym_eb5280
Dnes o 12:08
@kp7333

30 stupnov je studena voda, to nevyperie nic.

@kp7333 podprsenky sa nemaju prat v telplote vacsej ako 30 stupnov a aj to len v pripade, ze to vyrobca priamo doporucuje. Maju sa prat skor v chladnejsej vode (do 20 stupnov)

autor
Dnes o 12:32
@petamich

Pouzivas nejaku dezinfekciu? Avivaz verim nepouzivas, podprsenky rovnako ako sportove oblecenie patria za mna do kategorie funkcne, takze davam sportovy program, tekuty prasok na sportove oblecenie a dezinfekciu do pradla a vyperu sa. Ale ano casom mozu citit aj so sportovym funkcnym oblecenim to tak mam :( a tiez ho treba vymenit.

@petamich do iného pradla dezinfekciu používam, ale na podprsenky som zatiaľ neskúšala

autor
Dnes o 12:33
@stellarstar

@anonym_autor ja ich periem na 40° , 30° je čo najmä ak sa potíš. Čo píšu na štítku kolko °?

@stellarstar na štítku je 30…je to značka intimissimi

autor
Dnes o 12:34
@stellarstar

@stellarstar nekrivia sa ti košíky v časti, ktorá prilieha hore na prsia? Mne to robili takmer všetky podprsenky iných značiek, aj lindex

stellarstar
Dnes o 12:59
@anonym_autor

@stellarstar nekrivia sa ti košíky v časti, ktorá prilieha hore na prsia? Mne to robili takmer všetky podprsenky iných značiek, aj lindex

@anonym_autor nie, ja to periem v takomto plnenom košíku na podprdy

kp7333
Dnes o 13:01
@anonym_eb5280

@kp7333 podprsenky sa nemaju prat v telplote vacsej ako 30 stupnov a aj to len v pripade, ze to vyrobca priamo doporucuje. Maju sa prat skor v chladnejsej vode (do 20 stupnov)

@anonym_eb5280 vacsina vyrobcov da alibisticky na stitok prat na 30 stupnov, nielen pri podprsenkach. Ale je to nehygienicke, sama autorka uvadza, ze to smrdi potom. Ja periem pradlo na 40 stupnov, aj sportove. Bavlnene spodne pradlo a uteraky na 60.

prosimopomoc
Dnes o 13:08

@anonym_autor ja periem na 40 stupňov, 30 min. Skús použiť sanytol na pranie namiesto aviváže

prosimopomoc
Dnes o 13:08
@kp7333

@anonym_eb5280 vacsina vyrobcov da alibisticky na stitok prat na 30 stupnov, nielen pri podprsenkach. Ale je to nehygienicke, sama autorka uvadza, ze to smrdi potom. Ja periem pradlo na 40 stupnov, aj sportove. Bavlnene spodne pradlo a uteraky na 60.

@kp7333 ja rovnako

prosimopomoc
Dnes o 13:09
@anonym_eb5280

@anonym_eb5280 ja periem roky na 40 stupňov a nikdy sa im nič nestalo

prosimopomoc
Dnes o 13:11

a ešte podstatná vec, ja periem po 2 použitiach, dlhšie ju nemám

anonym_eb5280
Dnes o 13:25
@kp7333

@kp7333 nie, neda to tam alibisticky. Dava to tam uplne z rozumneho dovodu - vacsina podprseniek sa totiz vyraba z materialov, ktore su citlive na teplo a teplom sa meni ich tvar. Asi by si si nechcela kupit podprenku za 150 €, oprat ju na 40 a vybrat z pracky kusok handry pripadne z nej mat podprsenku so zdeformovanymi kosikmi...

andreatytler
Dnes o 14:56

@anonym_autor Ako dlho uz mas tu podprsenku? Mne sa pot akoby zazerie do veci po urcitom case a mozem to prat ako chcem, uz to hned smrdi.
Ja periem podprsenky raz za mesiac a ani po tom mesiaci nesmrdia ked ich davam prat. Pravda je ze nosim malo 2x tyzdenne do kancelarie na 10 hodin a v kancelarii sa nepotim vobec lebo je tam kosa. medzi tym sa vetraju. Mam ich zavesene v satniku na vesiaku.

anonym_cb7263
Dnes o 15:01

@anonym_autor 30 stupňov je málo.
Bežne periem naozaj drahé podprsenky na 40 st. v sáčku, program 1,45 hodiny + aviváž. Nič mi nesmrdí a podprsenky sú ok.
Skús pridať dezinfekciu.

beata_k
Dnes o 15:04

Prosim vas zeny, nedavajte tolko tej dezinfekcie do kazdeho prania. Ved to ide do odpadovych vod. Co budu pit nase vnucence?
Autorka, daj to normalne na 40 C° dlhsi program. Pri 30 minutovom sa ti realne peru 10 minut. Jasne, ze ti smrdia.

anonym_1b3113
Dnes o 15:10

@anonym_autor po sprche vždy preperiem spodné prádlo ručne vrátaní podprsenky v umývadle až potom hodím do práčky.

zuzubb007
Dnes o 15:17

Intimissimi používam 10 rokov a viac najlepšia značka, ale teda vždy ich periem na 40 stupňov, len tak šmarím do práčky a nikdy sa ani nepokrčili ani nič košíky, top kvalita, vo vrecku by som to neprala to dobre neoperie

simsalabim
Dnes o 15:32

Nebude to aj zlozenim potu? Ja vzdy periem na 30 jemny program a nic im nie je. Mozno by pomohlo ich nechat nejaku dobu namocene, predprat a potom oprat.

sparekparek
Dnes o 15:35

moja ja neviem co robis ale mne v mojich 40 rokov nesmrdela podpira...

anonym_78136d
Dnes o 15:58

Ja periem komplet vsetko 40 stupnov, 1200 otacok, sanitol dezinfekcia, persil praci prasok. Akurat povlečení periem na 60 a uteraky. Nemam nic smradlave od potu.

Strana
z2