Ako zvládať pranie a organizáciu domácnosti?
Zdravim , s priatelom sme dvaja ale pracuje turnusovo (2tyzdne prec a 2 tyzdne doma) ked je doma celý čas periem len ja ak vešam,davam dole a všetko.Ide o to že sa veľmi často prezlieka a stále sa nazbiera veľa oblečenia takže to musím prať cca každé 2-3 dni. Jemu sa to hovori ľahko že nevadi. Ale všetko dať prať,povešat,zase dať dole a poskladať do skrine a pri takom množstve oblečenia to je na nervy.Ako často periete vy?
Roztriediť prádlo, dať do práčky, pretriediť čo ide a čo nejde do sušičky, čo nie vyvešať a čo áno preložiť, vyložiť sušičku a rozprestrieť, aby sa nepokrčilo a potom poskladať do skrine nie je niečo, čo sa spraví samé. Jasné, že to nie je robota ako chodiť prať do potoka, ale napríklad pre mňa je to najmenej obľúbená časť domácich prác a určite nestačí iba zmačknúť gombík a špinavé prádlo sa zázračne objaví čisté a uložené v skrini. Rozdeľte si to s mužom.
@anonym_d1fc50 presne, ja mám síce túto časť domácich prác najradšej, resp. mi vadí najmenej, ale častý nazor tu, že veď perie práčka, je dobre mimo.
@sense No veru, že sme dvaja dospelí, ktorí sa oblečú ráno do práce,poobede do domáceho a večer do nočného oblečenia.Oblecenie do práce sa komplet perie po jednom použití, domáce okrem teplákov tiež, nočný úbor 2-3x do týždňa,v lete a v prípade choroby denne.Okrem toho každý deň po jednej osuske a uteráku denne, každý druhý deň kuch.utierka a uteracik.To sa tiež nazbiera za týždeň na dve práčky.Postelne prádlo raz za 10 dni,v lete raz za 3-7 dni, závisle od počasia.V zime cca raz za 10 dní bundy, niekedy aj častejšie
@anonym_8d393f tak toto je brutál, na sk sa perie v pitnej vode, ja by som takto nemohla....
@anonym_8d393f tak toto je brutál, na sk sa perie v pitnej vode, ja by som takto nemohla....
@anonym_84ad14 Dokonca aj sprchuje a to každý tak často, ako to uzná za vhodné.
Šibe ti? Reálne dáš veci do práčky nalejes chémiu zaoberá on nech vyvesa a keď uschne každý si poukladajte svoje do skrine..to ste dospelý vôbec? 🙈
@anonym_84ad14 Prečo je názor, že perie práčka mimo?Ja si ešte pamätám časy a sama som mala možnosť prať v práčke Romo.,kde okrem triedenia, nahádzania a vybratia prádla boli potrebné aj iné úkony: pred praním nanosit vodu,po praní ju vypustiť a práčku umyť zvnútra i zvonka.Pradlo po praní vybrať, vyžmýkať ručne,.niekoľko krát vyplachat a následne vyžmýkať ručne.Posledny úkon ored vesanim bolo uloženie prádla do odstredivky
@anonym_84ad14 Prečo je názor, že perie práčka mimo?Ja si ešte pamätám časy a sama som mala možnosť prať v práčke Romo.,kde okrem triedenia, nahádzania a vybratia prádla boli potrebné aj iné úkony: pred praním nanosit vodu,po praní ju vypustiť a práčku umyť zvnútra i zvonka.Pradlo po praní vybrať, vyžmýkať ručne,.niekoľko krát vyplachat a následne vyžmýkať ručne.Posledny úkon ored vesanim bolo uloženie prádla do odstredivky
@anonym_8d393f preto, lebo pod pojmom prať si ja osobne predstavím všetko, od naloženia práčky až po ulozenie do skríň. Nie len samotný úkon prania, ktorý robí práčka.
@anonym_8d393f preto, lebo pod pojmom prať si ja osobne predstavím všetko, od naloženia práčky až po ulozenie do skríň. Nie len samotný úkon prania, ktorý robí práčka.
@anonym_84ad14 To aj ja, ale keďže to vie byť aj zložitejšie, tak to beriem tak, že automatická práčka perie sama.Pradla sa dotknem vtedy, keď ho vkladam špinavé do práčky a potom už len čistého, keď ho vyberám z práčky Práčka mi to sama vyprala😃. Samozrejme, že prádlo je potrebné usušiť, poskladať, niektoré aj vyžehliť a všetko uložiť do skríň, čo sú úkony súvisiace s údržbou prádla, len najmä skladanie považujem za oddychovú aktivitu, ktorú zvládnem aj pri správach v tv.
@anonym_84ad14 To aj ja, ale keďže to vie byť aj zložitejšie, tak to beriem tak, že automatická práčka perie sama.Pradla sa dotknem vtedy, keď ho vkladam špinavé do práčky a potom už len čistého, keď ho vyberám z práčky Práčka mi to sama vyprala😃. Samozrejme, že prádlo je potrebné usušiť, poskladať, niektoré aj vyžehliť a všetko uložiť do skríň, čo sú úkony súvisiace s údržbou prádla, len najmä skladanie považujem za oddychovú aktivitu, ktorú zvládnem aj pri správach v tv.
@anonym_8d393f všetky tie činnosti okolo prádla okrem samotného prania (čo robí práčka) si vyžadujú nejaký čas a ked sa teda niekto sťažuje, že mu pranie zaberá veľa času/otravuje ho to, tak určite nemá na mysli tú časť procesu, ktorý robí práčka, ale hlavne tie činnosti okolo toho. Preto odpoveď diskutujúcich na tieto sťažnosti - veď perie práčka - je od veci.
@anonym_8d393f všetky tie činnosti okolo prádla okrem samotného prania (čo robí práčka) si vyžadujú nejaký čas a ked sa teda niekto sťažuje, že mu pranie zaberá veľa času/otravuje ho to, tak určite nemá na mysli tú časť procesu, ktorý robí práčka, ale hlavne tie činnosti okolo toho. Preto odpoveď diskutujúcich na tieto sťažnosti - veď perie práčka - je od veci.
@anonym_84ad14 Myslím, že zbytočné mlátenie slamy nemá zmysel.Uviedla som príklad, že všetky činnosti slúžiace na to,aby sa špinavé oblečenie zmenilo na čisté je proces prania, ktorý poznám aj v zložitejsej forme a naše prababky to robili ešte pracnejsie.Pre každého, kto pral aj bez automatickej práčky je prať s ňou také, ako keby prala sama.Kto iné pranie, než s automatickou prackou nepozná, alebo pozná len z rozprávania skôr narodených,ten môže považovať za otravné všetky činnosti zamerané na to,aby sa špinavé prádlo z koša na prádlo dostalo čisté a poskladané do skrine.Tvoje tvrdenie nevylučuje to moje.Je to len iný pohľad na tú istú činnosť, ktorý je odlišný len vďaka iným životným skúsenostiam.
On asi nema ruky,on one asi prisiel pri praci.
Boze uz tu vidiet tvoju buducnost,ked pridu deti.Zaradis sa k dalsim zenam,co padaju na hubu,nevladzu lebo vsetko je len a len na nich.
Je cas to zmenit,este mas sancu alebo rozist sa a najst si aj sebestacneho chlapa.

Ženy ja nechápem, ale veď s pradlom je kopec roboty, to tam švacnete všetko dokopy? Netriedite? Však tričká sa perú Max na 30, ponožky a spodné prádlo 40/60, horne veci roztriediť podľa farby na biele, svetle, tmavé, červené a modré, ak je niekde väčšia škvrna preperiem zlčovým mydlom. Ako aj ja si dávam po 1 dní čisté tričko, aj nohavice, sa spotím, ale aby mi chlap denne vybral 3 tričká, 3 nohavíc, svacol so prania a tváril sa že je to ok tak to teda nie. 2 dospelým nám stačilo prať 2-3 práčky týždenne okrem uterákov, posteľnej bielizne a tak.