icon

Ako zvládať pranie a organizáciu domácnosti?

4. máj 2026

Zdravim , s priatelom sme dvaja ale pracuje turnusovo (2tyzdne prec a 2 tyzdne doma) ked je doma celý čas periem len ja ak vešam,davam dole a všetko.Ide o to že sa veľmi často prezlieka a stále sa nazbiera veľa oblečenia takže to musím prať cca každé 2-3 dni. Jemu sa to hovori ľahko že nevadi. Ale všetko dať prať,povešat,zase dať dole a poskladať do skrine a pri takom množstve oblečenia to je na nervy.Ako často periete vy?

tiezjedna
4. máj 2026
@kocuris

@kocuris Skúter 125kuYamahu NMax. Ale gear musí byť, jeansy Spark, bunda Rev'itka a čižmy Alpinstars, prilby 2: integralka výklopná Nolan N100 (secondhand) a obyčajná ľahká Axxis Hornet (novál. Tu mám radšej. Lepšie sa nosí, aj keď fúka na bradu 🙂

@kocuris Alpinestars, nie Alpinstars😉

arek00
4. máj 2026
@kocuris

@kocuris Skúter 125kuYamahu NMax. Ale gear musí byť, jeansy Spark, bunda Rev'itka a čižmy Alpinstars, prilby 2: integralka výklopná Nolan N100 (secondhand) a obyčajná ľahká Axxis Hornet (novál. Tu mám radšej. Lepšie sa nosí, aj keď fúka na bradu 🙂

@kocuris až tak detajlne si memusel...myslel som motorku. Ja tiež jazdím, mám legendu. Gsx 1400 FE k7. Tak veľa úspešných kilometrov 💪

anonym_d8c3ec
4. máj 2026

Buď rada,že vás nieje 6 ako nás 🤔čo by si potom robila?bývam na dedine každé ráno 25 km do mesta ,škola,práca, krúžky povyzvihovat, počkať na deti, nakúpiť,25 km domov,večera a ostane už ani nepíšem,muž je po 2 mesiace preč

carolynka
4. máj 2026

Ja nerozumiem preco mu peries ty? A este aj skladas a upratujes do skrine? U nas kto vesia zo susiaka veci si ulozi svoje a druheho necha v izbe na kopke nech si ich sam ulozi

anonym_b1ad1a
4. máj 2026

vsetky tuna poumierate od prehnanej cistoty, ani sa nedivim, ze tolko alergii, a potom sa tu v dalsej diskusii stazujete, ako vam nik nepomaha, ze len dennodenne periete, umyvate. PREHANATE TO.

anonym_b1ad1a
4. máj 2026
@anonym_d8c3ec

Buď rada,že vás nieje 6 ako nás 🤔čo by si potom robila?bývam na dedine každé ráno 25 km do mesta ,škola,práca, krúžky povyzvihovat, počkať na deti, nakúpiť,25 km domov,večera a ostane už ani nepíšem,muž je po 2 mesiace preč

@anonym_d8c3ec ale tych 4 deti sisi spravila ty nie my tu ostatne v diskusii, takze preto mas tolko roboty

simca06022011
4. máj 2026

popravde, ked sme boli dvaja, prala som tak 2-3 pracky pradla tyzdenne, ak neratam periny... ak sa casto prezlieka, a nevadi mu to, dava prat ciste veci = nech zacne prat aj on.. vesat a skladat... napr zapni pracku a nech vyvesia.. atd.. s inymi domacimi pracami to ma ako? dnesni mladi pani zakladne veci v domacnosti ovladat proste musia, nechci uz tutka co si nevie po sebe nic urobit. ja osobne periem, zehlim, ale pretoze ma to bavi.. mam v tom rezim, mam to rychlo. Ale chapem ze je to otravne, stale riesit pradlo... kde predpokladma, ze drviva vacsina jeho.
Reci o tom, ze co by bolo keby vas bolo 20, atd neries.. ak nie si s pokojna s takymto fungovanim, tak si tu pracu rozdelte

saxana000
4. máj 2026

Periem kazdy den.navecer operiem prehodim do susicky na odlozeny start rano teple poskladam.raz blede raz tmave raz uteraky.kup si susicku neobanujes.

kocuris
4. máj 2026
@tiezjedna

@kocuris Alpinestars, nie Alpinstars😉

@tiezjedna áno. Alpine. Alpinestars. Prieklep. Hlboká poklona a ospravedlnenie 🙂

tiezjedna
4. máj 2026
@kocuris

@tiezjedna áno. Alpine. Alpinestars. Prieklep. Hlboká poklona a ospravedlnenie 🙂

@kocuris odpustené😂🙏👍

tom_i
4. máj 2026

@anonym_autor kks čo pereš s rajbákom? Ohrievaš vodu zo studne? 2 minúty naložiť prádlo, nasypať/naliať prášok, spustiť práčku...perie sama...10 minút vyvešať, suší sa to samo...15 minút skladania, kôpky... uloženie do skrine...fakt problém

tom_i
4. máj 2026
@carolynka

Ja nerozumiem preco mu peries ty? A este aj skladas a upratujes do skrine? U nas kto vesia zo susiaka veci si ulozi svoje a druheho necha v izbe na kopke nech si ich sam ulozi

@carolynka no u nás ukladám ja, lebo aj keď prádlo poskladam muž to tam dá furt opačne 😁 a mňa šľak triafa a keď skladá on urobí čudný tvar 🫣 s dovetkom už nie som na vojne aby som mal kominky...a dnes sa za dokrkvance platí 😁

felycity
4. máj 2026

Úprimne ma tento príspevok trochu pobavil 🙂, prepáč, 2 týžden nie je doma , máš voľno a 2 týždne je potrebné niečo porobiť. Nič v zlom, , pranie pre dvoch dospelých ľudí každé 2–3 dni mi nepríde ako niečo extrémne náročné. V mnohých domácnostiach, hlavne s deťmi, je to úplne bežný štandard, často aj vo väčšom objeme - to len ifno pre budúcnosť. Na druhej strane ale chápem, že ak všetko robí jeden človek a druhý to ešte aj zľahčuje, môže to pôsobiť nefér a to je asi hlavný problém frustrácie.... Možno nejde ani tak o samotné pranie, ale skôr o pocit, že v tom človek nie je sám. Myslím, že to nie je len o praní ...
Možno by stačilo jednoduché riešenie ,rozdeliť si to. Jeden dá prať, druhý povešia, alebo si to striedať. Domácnosť je predsa spoločná 🙂 a čím skôr to vysvetlíš a naučíš partnera tým lepšie pre teba.

barborienka2001
4. máj 2026

@anonym_autor sušička to vyrieši, a inak aj ja periem každý deň 3 práčky moju, priateľovu, a malej ...

anonym_7420cf
4. máj 2026

@anonym_autor periem každý deň. Sme 5 v domácnosti, manžel sa prezlieka aj 3x. Deti chodia do škôlky, čiže večne zelené kolená, a okydané tričká. V zime používam sušičku, teraz dávam vonku, za hodinu suché. Milujem vôňu čistého oblečenia, rada periem, a nežehlím nič,okrem košieľ.

carolynka
4. máj 2026
@tom_i

@carolynka no u nás ukladám ja, lebo aj keď prádlo poskladam muž to tam dá furt opačne 😁 a mňa šľak triafa a keď skladá on urobí čudný tvar 🫣 s dovetkom už nie som na vojne aby som mal kominky...a dnes sa za dokrkvance platí 😁

@tom_i kazdy to mame inak, my si s muzom ani do skrin nechodime ☺️ u nas na 99% perie, vesia aj sklada pradlo on a ja si potom svoje veci najdem na kopke a ulozim.
Ja napriklad kominky nedokazem udrzat, nikdy mi to neslo tak vacsinu veci mam bud na vesiakoch alebo v ikea platennych krabiciach😄

anonym_d8c3ec
4. máj 2026
@anonym_b1ad1a

@anonym_d8c3ec ale tych 4 deti sisi spravila ty nie my tu ostatne v diskusii, takze preto mas tolko roboty

@anonym_b1ad1a ona nemá žiadne deti a plače,tak asi by ani o jedno sa nevedela postarať 🤔

anonym_a62d53
4. máj 2026

@anonym_autor a načo mu robíš slúžku? Tvoja sprostosť.

silvike
4. máj 2026

@anonym_autor Sme 2dospelí a 3 deti...mam pocit ze periem, vesiam, skladam, odkladam, prekladam pradlo v kuse...🤪🫣 biele 60tka, tmave 60tka, tmave40tka, ruzovofialovooranzove 40tka, svetle 40tka, uteraky, obliecky, plachty, muzove pracovne, zimne bundy, softshellove bundy, treningove syn, treningove dcera....a tak stale dokolecka dokola milion ponoziek a spodarov 🙃 proste kazdy bozi den som pri pracke, minimalne jedna varka ide fakt denne

muchotrafka298
4. máj 2026

No dievcata, ja potom, co sa moj kasmirovy pulover ocitol v pracke a po vybrati bol dobry 5 rocnej susede, radsej k praniu nepustam chlapa..ziadneho....Poperiem, pozehlim, kolko treba. Proste raz je to jedna pracka tyzdenne, ked periem uteraky, postelne, tak je to ho viac, tak isto v lete. Ale nefrflem a ani pomoc nechcem 😂

silvike
4. máj 2026
@muchotrafka298

No dievcata, ja potom, co sa moj kasmirovy pulover ocitol v pracke a po vybrati bol dobry 5 rocnej susede, radsej k praniu nepustam chlapa..ziadneho....Poperiem, pozehlim, kolko treba. Proste raz je to jedna pracka tyzdenne, ked periem uteraky, postelne, tak je to ho viac, tak isto v lete. Ale nefrflem a ani pomoc nechcem 😂

@muchotrafka298 Hej, moj tiez tak minule. Po dlllhom case si siel prat svoje tmave spodare, supol tam aj moje aj dcerine biele nohavicky. Taky zašedlý look to moje biele pradlo chytilo, ze som mala take nervy ze az.

sovica
4. máj 2026

@anonym_autor Si doma, či chodíš do práce? Ak pracuješ, tak nech si mladý pán zdvihne zadok a prádlo operie, vyvešia aj poskladá. Ak si doma a živí ťa on, tak by ti nemalo vadiť postarať sa o domácnosť.

anonym_bb1a9c
4. máj 2026

To máš ešte dobre.Ja po dvoch deťoch a dvoch dospelých periem dve práčky denne . Výnimočne jednu denne

anonym_917269
Včera o 09:22

Chod za nim a rob aj ty turnusovo, teda per tam, kde on byva. 2 tyzdne ho nie je a potom ti dovali horu pradla, vsak nech si operie v dojclande, ci kde je. Vsade maju pracovne a doma nech sa venuje tebe. Este mu aj peries zadarmo😅 da ti nejake loooove?

anonym_294b22
Včera o 21:18

@anonym_autor hmmm a to ste dvaja. Predstav si, že budete mať rodinu aspoň 2-3 deti. Vieš si predstaviť, koľko je to prádla? Občas práčka točí aj 2 x denne, lebo dieťa prezliekas aj 3 x denne, A žehlenie? Veď všetko urobí práčka 👍.

margotka17
Včera o 21:22
@silvike

@muchotrafka298 Hej, moj tiez tak minule. Po dlllhom case si siel prat svoje tmave spodare, supol tam aj moje aj dcerine biele nohavicky. Taky zašedlý look to moje biele pradlo chytilo, ze som mala take nervy ze az.

@silvike môj išiel oprať tričko v práčke na ručné pranie 16 minút. Veselý chodil po dome a zrazu ešte veselší ku mne priskočil, že miláčku, ty si vedela, že ručné pranie hneď aj vysuší prádlo? A ja na to, že pod mi ukázať, ktorý to bol program. Baby, on zapol zamykanie 🤣🤣🤣🤣🤣.

anonym_b22681
Včera o 21:48
@anonym_8d393f

@sense No veru, že sme dvaja dospelí, ktorí sa oblečú ráno do práce,poobede do domáceho a večer do nočného oblečenia.Oblecenie do práce sa komplet perie po jednom použití, domáce okrem teplákov tiež, nočný úbor 2-3x do týždňa,v lete a v prípade choroby denne.Okrem toho každý deň po jednej osuske a uteráku denne, každý druhý deň kuch.utierka a uteracik.To sa tiež nazbiera za týždeň na dve práčky.Postelne prádlo raz za 10 dni,v lete raz za 3-7 dni, závisle od počasia.V zime cca raz za 10 dní bundy, niekedy aj častejšie

@anonym_8d393f To po jednom použití perieš osušku? To sa do nej nevytieraš čistá...vymydlená? Aspoň nerobte niektoré zo seba Monka👎 Alebo sa predvádzaš, aká si čistotná?

kocuris
Včera o 22:21
@anonym_b1ad1a

vsetky tuna poumierate od prehnanej cistoty, ani sa nedivim, ze tolko alergii, a potom sa tu v dalsej diskusii stazujete, ako vam nik nepomaha, ze len dennodenne periete, umyvate. PREHANATE TO.

@anonym_b1ad1a mám alergiu. Na prepotené tričká a celkovo na telesný zápach. Najmä ten podpazušný

anonym_8d393f
Včera o 22:29
@anonym_b22681

@anonym_8d393f To po jednom použití perieš osušku? To sa do nej nevytieraš čistá...vymydlená? Aspoň nerobte niektoré zo seba Monka👎 Alebo sa predvádzaš, aká si čistotná?

@anonym_b22681 Tak aby z toho nebola debata na dve strany, lebo zrejme o to ti ide, tak my sa slabo umývame, silno utierame😃. Dúfam, že si s mojou odpoveďou spokojná ...

anonym_4b053b
Dnes o 01:22

@anonym_autor ďalšia drbnuta otázka. Neschopacka