Kam dávate úplne zničené oblečenie?
mam doma par veci co uz nie su ani na nosenie ani na darovanie. derave tricka, vytahane leginy, stare spodne pradlo... do kontajnera na textil sa to asi davat nema, ale zas mi je luto hodit to len do kosa.
kam to davate?
Umyjem s tým auto a bum do kosa
Hodím to manželovi do technickej miestnosti, on s tým niečo poutiera, keď robí nejaké špinavé roboty a potom do koša.
@anonym_autor použijem na handry
https://www.minitidy.sk/kam-s-vytriedenym-oblec...
napríklad boxy v H&M - bez ohľadu na značku a stav
nepouzitelne oblecenie mozes odniest na zberny dvor ak zbieraju textilny odpad, ked nie, tak patri do komunalu
Spodné prádlo do koša, tričká dám na balkón alebo do pivnice a je dobré na utieranie, upratovanie
Co Ti je luto na totalne znicenom obleceni? Hod to do komunalu alebo odvez do zberneho dvora. Ci si myslis, ze este niekto na donosenie roztrhance by zobral?
do kontajnera čo máme pred domom
@anonym_7cca15 tak u nás na zbernom dvore by ti nepoužiteľné nevzali, jasné podmienky - použitelné veci, vypraté, voňavé 🤷♀️
@autor vyhoď do komunálu
@earlgrey my máme napr. zberné dvory kam berú netriedený odpad - a tam patrí aj nepoužiteľné šatstvo... to sa asi vozí na skládku, nie do spaľovne ...
použijem na prvotné zmytie špiny z balkóna a vyhodím
@anonym_autor ked ti je luto vyhodit, nastrihaj z toho snurky a mozes utkat alebo uhackovat ci upliest aj ucit nejake koberceky. Navody najdes na nete. Je toho kopec.
Ja som tak triedila a mam takych veci dost. Tiez neviem ci do klasickeho komunalu alebo je na to nejaky speci kontajner ci zberny dvor...
lebo co je kontajner tak to asi na pouzitelny textil.
@anonym_7cca15 tak u nás na zbernom dvore by ti nepoužiteľné nevzali, jasné podmienky - použitelné veci, vypraté, voňavé 🤷♀️
@autor vyhoď do komunálu
@anonym_autor normálne do zmesového to daj,ale môžeš aj do kontajneru na textil,oni to vytriedia.
Každá obec to rieši po svojom,treba sa opýtať,od 1. januára 2025 platí na Slovensku povinný triedený zber textilu pre všetky mestá a obce. Táto povinnosť priamo vyplýva z Zákona o odpadoch (č. 79/2015 Z. z., § 81 ods. 7 písm. c)).
Takže žiadne také,že prinesieš na zberný dvor a oni ťa s tým pošlú do....preč
@earlgrey
@anonym_autor normálne do zmesového to daj,ale môžeš aj do kontajneru na textil,oni to vytriedia.
Každá obec to rieši po svojom,treba sa opýtať,od 1. januára 2025 platí na Slovensku povinný triedený zber textilu pre všetky mestá a obce. Táto povinnosť priamo vyplýva z Zákona o odpadoch (č. 79/2015 Z. z., § 81 ods. 7 písm. c)).
Takže žiadne také,že prinesieš na zberný dvor a oni ťa s tým pošlú do....preč
@earlgrey
@rozculena Tak u nás to bohužiaľ takto je 🤷♀️ akože osobne skúsenosť nemám, ale čo som počula z okolia.
@anonym_autor vyperiem, postriham na handry na upratovanie alebo do kuchyne namiesto papierových kuchynských utierok. Keď sa zaspinia vyhodím.
Moja mama je tiež zberateľka odpadkov….😵💫 nerozumiem tomu. Načo ti to je? Úplne s prehľadom do koša….
Zo starých vyšúchaných obdratých džínsov som si dal ušiť vak na tréningové veci, tašku na pláž a deku ku jazeru.
Všetko nezničiteľné.
@anonym_autor umyjem s tym napr. zacapanu chodbu a vyhodim do kosa, alebo mam po ruke ked muz nieco opravuje a potrebuje utriet. Alebo ked sa nieco rozkyda po zemi tak to utriem a vyhodim

luto hodit do kosa? nechapem, ved znicene oblecenie jedine vyhodit