Zlepšia sa absorpčné schopnosti uterákov po praní?
Dobrý deň. Kúpila som v JYSKu nové uteráky, podľa štítku sú 100 % bavlna. Pred prvým použitím som ich normálne vyprala, ale keď sa nimi utriem, mám pocit, že vodu skôr rozotierajú po koži, než by ju nasali.
Zlepší sa to po pár praniach?
Alebo skúsiť nejako inak oprať?
Som sklamaná :-/ Neboli z tých najlacnejších :-/
Z jysku nakupujem nič, podľa mňa tam je všetko hrozné, o obliečkach ani nehovorím , ani zadarmo by som to nechcela, to čo niesu lacné uteráky, koľko stál jeden? Nič sa nezmení savosť sa nezískava praním
@anonym_autor mame osusky z Jysku, tu najdrahsiu radu a nikdy nebol problem do savostou…
Skús na vyššej teplote oprať, ja s mini tiež mám dobrú skúsenosť - ale periem na 60 a dávam do sušičky.
z Jysk nechcem nič - haraburdy , ale môže sa to zmeniť po pár praniach.
Ja mám z Jysku uteráky, periem na 95 a nemám problem
Tiež mám uteráky z Jysku, nejaké drahsie. Saju bez problémov. Periem na 60ke, bez avivaze, sušim v susicke.
@anonym_autor a nepoužila si aviváž? Na uteráky není vhodná, reklama zavádza.
Znižuje savost uterákov.
Aviváž sa tak dostáva na pokožku.(deti majú z toho alergie)
Ja kupujem uteráky s nižšou gramážou tkaniny - čiže redšie. Tie sa pri utieraní skôr nasiaknu vodou, ale sa aj rýchlejšie vysušia .
A kupujem aj v JYSK, hlavne, že sú z bavlny.
No, mam rovnaky problem. Nove uteraky z Jysku a su uplne hrozne. Vobec nesaju, tiez nie z najlacnejsich, vyprate a vysusene v susicke a stoja za nic. Avivaz nepouzivam, uteraky periem na 60°C. Mam viac uz starsich uterakov aj osusiek z Jysku, s nimi taky problem nie je. Ale tieto nove, su nejake divne..
@anonym_autor
AI odpoved ja som tiez bola zvedava
Prečo nové uteráky nesajú?
Ochranný silikónový / voskový film z výroby: Výrobcovia pri finálnej úprave napúšťajú textílie špeciálnymi zmäkčovadlami. Tie slúžia na to, aby uteráky v predajni vyzerali nadýchane, boli jemné na dotyk a lákali k kúpe. Tento film však funguje ako vodoodpudivá vrstva (voda po ňom len steká
@anonym_autor Doteraz si neprala ?
@anonym_autor Doteraz si neprala ?
@anonym_5365b5
Ja som sprosta aj ked periem casto a AI povedala ze vela krat ten vosk z novych uterakou pranim tak lahko nezide, ale staci pridat daco ine a netreba prat ako debil dookola😄

Viac krát keď sa operú, tak budú sať