Umývate okná už teraz alebo tesne pred Vianocami?
Umývate na vianoce okná predbežne už teraz niekedy alebo tesne pred Vianocami?
Umyla som minuly tyzden. Lebo uz sa nedalo cez ne pozerat. To bol extrem 😀 Ale byvame v rodinnom dome. V cinziaku by mi to tak nevadilo, to sa stratí 😀
Okná umývam, keď sú špinavé. Sviatky na to nemajú vplyv. Preferujem teplejšie mesiace ako November alebo December.
@raztovsetkozmizne dazd? Ved to su este spinavsie. A ked ich otvorim tak tam medzi tym je strasne vela spiny.
Ženy niektorým z vás už úplne šibe. Okná treba umyť keď cez ne nevidíš nie keď babky povedali. Nebudem sa týrať zimou len kvôli pár smietkam na okne, pekne počkajú do jari.
@januska12323 tyrat sa zimou? Co mrzne?
Milujem tieto stresy čo si ľudia robia sami na sviatky, neumyvam žiadne okná ani by ma nenapadlo, umyjem vždy keď ma osvieti jedno a o mesiac ďalšie a tak počas roka hotovo, určite žiadne upratovanie navyše, tak isto ani stres z pečenia ako niektorí v novembri fuj staré pečivo
Umyvam okna ked ich umyt treba a mam na nich cas a naladu. Nezaujimaju ma ziadne sviatky, na ktore by sa mala vyglancovat domacnost. Upratujem priebezne, pravidelne aj "hlbkovo" velke upratovanie u nas nehrozi
Mame velke okna bez zaclon, vidno spinu, dazd.. umyvam viackrat rocne. Uplne obycajne, handra, jar, tepla voda, stierka. Ziadna velka veda, ani to netrva dlho.
@andaluzia12 skusala som 🫣😂 nepomohlo 😂😂
Neznášam umývanie okien. Umývam 2x za rok, keď je ešte teplo, slnko, po zbere úrody, keď už je slnko a po sejbe. Medzitým, len keď už cez ne nevidím. Teraz to padlo na minulú sobotu.
@zuzubb007 ja zase nepochopím tieto drísty ,akoze si niekto robí stresy alebo "len kvôli sviatkom"...
Že to vychádza pred vianocami je normálne.ked tebe jedno okno zvýši pred vianocami, veľkou nocou,tiež ho umyvas na sviatky a si robíš stresy ?alebo pol roka umyvas každý mesiac jedno okno a zahadne pred , veľkou nocou vianocami máš pol roka poauzu či ako?
a nie je rozumensie urobiť na jeden šup vsetky okná ako každý mesiac vytrepat rebrík,kýbel,handry atď? To by sa mi veru nechcelo...
Možno pre teba nie,niekto si rád nerobí opakovanú robotu.kazdemu niečo iné vyhovuje.ale hejtovat ,že niekto si rád umyje okná pred vianocami a robí si stresy,je zase tiež mimo.... niekto možno každý mesiac umýva okná ...mne by sa to nechcelo .Keď už umývam,tak aj rám ,parapety,nie len sklo . všetko dôsledne, každú sparu ...
Osobne naoríklad ja umývam okná ak sa dá 2-3x za rok .niekedy sa podari ale fakt len 1x ... svet sa nezruti
Proste človek pred jarou ani nie je ochotný umyvat keď väčšinou lieta prach ,sem tam saharsky sa dovali a svoj čas investuje v záhrade,sadeniu ,okopavania , strihaniu,prerabkam ,koseniu atď ako umývať okná....
Na jeseň ,pred vianocami odpadá menej práce v záhrade,jasné že si človek nájde čas aj na umytie okien.auz nech to človek názve ako chce,či je to vianočné, jesenné, dušičkove,... minulý rok som myslí lm umyla len 2 okná z celej chalupy pred vianocami ...a pečiem vianocne pecivo týždeň pred štedrým dňom....to mám naozaj vtedy stresy(bzl ,delakto - som kedysi objednavala,moja obľúbená cukrárska sa odsťahovala,tak nepecie)
Ten ,kto pečie mesiac pred ,tie stresy práve nemá
Po večeroch pije kávu a chrume napečené koláče.
Vieš inak,kedy začínajú piecť cukrárky pecivo na objednávky?
Okolo toho 6.12.... takže ak si kúpiš,na Štedrý deň to kúpené pečivo už ma zopár týždňov....
Aj tie keksíky, dobosky v obchode nie sú jednodnove
A k tomu upratovaniu každý má rád niečo iné.Niekto má rád pocit kompletné uprataného domu , a venuje ten čas prave pred vianocami či už z rôznych dôvodov,času alebo len toho pocitu....
umyvam ich podla potreby, cca raz mesacne,
@alofinka ahoj, umyvam ked sa mi chce aj pocas roka, byvame v byte a su umyte raz-dva, jedno okno trva par minut. Na vianoce neumyvam, hlavne ked je zima, umyvam len ked su pekne dni a ked sa mi chce :D
A to musia byt okna na vianoce umyte? Inak nepridu? 😎 Umyvam ked su spinave, raz sa stalo ze kvoli zdravotnym problemom sme ich umyli laz po roku a div sa svete, svetlo vnutri bolo stale, Vianoce i Velka noc prisli...A ked sme ich umyli, na dalsi den prisla mega burka a okna ostali horsie ako den pred 😂
@fantaghiro21 nepytas sa mna, ale ja tiez umyvam po jednom okne.
mne vyhovuje system, ze raz za mesiac jednu miestnost upratujem uuuplne dokladne - odsuvam nabytok (ktory odsunut ide), umyvam okna, svietidla...proste fakt dokladne upratovanie - zvysne miestnosti upratujem samozrejme tiez, ale tak klasicky - prach, podlaha, bezne upratanie
cize raz za mesiac (mam styri miestnosti plus chodba, sanita) vychadza jedna miestnost/oblast uplne dokladne.
a takto mam v podstat staler pomerne cisto a zaberie mi to menej casu...upratujem nie narazovo raz za tyzden - akurat tu jednu miestnost mjam jedenkrat tyzdnne - cca tri hodiny tyo cele trva.
ostatne upratujem tak, ze denne je vysate, zmopovane, sanita amozrejme kaz\dy den, prach raz za dva dni ...kedykolvek pocas dna nieco spravim
neznášam upratovacie stereotypy, čiže okná umyl pred mesiacom muž a ja ich umyjem potom niekedy na jar snáď, keď sa mi bude chcieť.
@fantaghiro21 veď sa nerozčuľuj všetko viem, ja nekupujem pečivo vianočné nikde a je mi jasne, že to je mesačne pečivo, že špeciálne kvôli mne nepecu dva dni dozadu, ja si pečiem sama všetko 🤣, a áno umývam jedno okno, potom keď ma napadne,že je strašne tak aj o tri mesiace druhé a tak vôbec neriešim či je veľká noc či vianoce a podobne nedrzim sa žiadnych sviatkov, keď chcem kosiť budem to robiť aj na velkonkcný pondelok a názory iných má nezaujímajú na to, že je sviatok 🤣, proste neznášam ten názor sú Vianoce poďme riadiť
@11bodka11 nemrzne ale napríklad mne robí zle chlad na ruky, musím už nosiť rukavice inak sa mi narobia krvavé zadery, umývať okná neprichádza do úvahy.
@zuzubb007 názory iných ta nezaujímaju ale neznášas názor ,že sú Vianoce poďme riadiť 🤣🤣🤣
To si si riadne nakakala do úst 🤣
Umyla som v septembri a uz sa nechystam. Maximalne obyvackove, kde cely den svieti slnko a tam to najviac vidno.
@januska12323 ved je cez den 17 stupnov. Umyvam okna v tricku,na slniecku. S Kärcherom.
Akurat som umyla cast rano... a myslim, ze este budem aj tak do vianoc, aspon sklá... ja zvyknem tak postupne vsetko, dost sa nam to spini, hlavne na francuzkych oknach. Mne vadi pozerat cez spinave okna :DD

ked sa mi chce umyjem jedno či sú alebo nie su vianoce sviatky a čo sa stane ak nebudu na vianoce umyte nič,