icon

Upratujete pred odchodom na dovolenku?

15. máj 2025

Idem len s takou odlahčujúcou témou. Keď niekam plánovane odchádzate, predĺžený víkend, dovolenka a pod. upratujete pred tým doma? Môj muž tvrdí, že to určite nikto nerobí len ja, ja som zas názoru, že to väčšina žien /ľudí robí 😃 . Ja osobne mám rada keď sa vrátim domov a viem, že nemusím akútne nič. Potrebujem čas na "aklimatizaciu " no a v čistom byte sa mi aklimatizuje lepšie.

lucia13022023
15. máj 2025

Ja nejak extra nie. Periem, riady, smeti sú samozrejmost. Vysávač vysáva a umýva podlahu každý deň, prach v byte mame minimálne. Ze by som prala závesy a menila posteľné prádlo napr to nie 😁

sulavikova
15. máj 2025

Áno, vždy poupratujem. Nielen pred dovolenkou. Každý deň ma poteší, vrátiť sa do uprataného aj keď o pol hodinu to bude Saigon.

ivik4
15. máj 2025

Tak tak .. a este okrem toho vybalovania a prania aj navarit treba. No nechcelo by sa mi este ine riadit . Preto radsej predom

vanilkovazmrzka
15. máj 2025

Aj ja to robim 🙂 potom som vzdy spokojna, ked sa vratim domov do uprataneho

guudy
15. máj 2025

No my nevybalujeme do dalsieho dna, vyberieme len kozmeticke tasky, kufre naspat zavrieme a odlozime mimo dohladu. Periem az druhy/treti den. Nikdy nam veci nezatuchli, takze pohoda. Jedlo po navrate z dovolenky si zvycajne objedname podla toho, na co mame chut. Takze ziadne stresy a nahanacky po dovolenke sa u nas nekonaju ;)

mamamasama
15. máj 2025

Milujem prísť do čistého, takže áno.

blonde_bella
15. máj 2025

Áno, robím to aj ja 😂😂😂 chcem sa vrátiť do čistého

memma
15. máj 2025

Ako kedy..Mam rada prísť do uprataneho. Ale niekedy som rada ze stihnem vobec zabalit

bg92
15. máj 2025

Ano, keby som sa mala vratit do bordelu piclo by ma :D

hankab
15. máj 2025

Moj chlap to robi. Za mna zbytocne nervy a strata casu. Je mi uplne fuk ci po 10 dnoch sa vratim do čistého bytu alebo do takeho, co ma 10 zrniek prachu na policke. Nezijeme v chlieve, ze necham hrnce s jedlom splesniviet v dreze/chladnicke. Cize pracem iba to najnutnejšie.

biba_18
15. máj 2025
@bg92

Ano, keby som sa mala vratit do bordelu piclo by ma :D

@bg92 aký bordel máte bežne? 😲

kvietok1992
15. máj 2025

Áno, vždy si zo srandy pomyslím že keď náhodou nás prídu vykradnúť tak sa nebudem hanbiť 😂

minesasubu
15. máj 2025

vždy ked niekam ideme tak upraceme spolu , chcem sa vrátiť do čistého a hlavne mám dost starosti s praním a vybalovaním nieto ešte aby som upratovala

miriamzba
15. máj 2025

Ano samozrejme, tiež dokladne poupratujem pred odchodom.

cecilia29
15. máj 2025

Áno, a môj muž ešte viac.

katrin21
15. máj 2025
@biba_18

@katrin21 tak umytie riadov nepovažujem za upratovanie 🤷‍♀️

@biba_18 no tak velke upratovanie nerobim, proste zakladne bezne spratanie veci,prazdne stoly, cista prac.doska bez veci na nej, ziadne kopky oblecenia, proste bezny upratany stav domacnosti, poschovavane veci...dojem uprataneho domu nech mam po navrate....neumyvam okna ani podlahy specialne, ani postelne pradlo nemenim akoze kvoli dovolenke...🤣🤣🤣🤣

lindous
15. máj 2025

Ja tiež len tak “prevádzkovo”, keďže keď poootvaram kufre a povytahujem všetky veci z nich po dovolenke, tak mam potrebu všetko tak či tak znovu upratať, lebo neviem čo všetko som si mohla v batožine doniesť, akých nechcených pasažierov 😅😅

benit
15. máj 2025

Jasne, vratit sa domov do bordelu a potom upratovat by ma slahlo.

biba_18
15. máj 2025
@benit

Jasne, vratit sa domov do bordelu a potom upratovat by ma slahlo.

@benit ja fakt netuším aký bordel to máte všetci na mysli 🤷‍♀️

autor
15. máj 2025
@biba_18

@benit ja fakt netuším aký bordel to máte všetci na mysli 🤷‍♀️

@biba_18 zrejme už nemáš malé deti. Ale pri deťoch je to tak, že hračka tu, ponožka tam. Vyleje sa voda, natrúsi sa z chlebíka do toho prach , otlačky malých rúk, olízané zrkadlo, kvacnutá zubná pasta, zhodená deka a hneď byt nepôsobí čisto. Ja mám rada čisté podlahy a veci na svojom mieste.

biba_18
15. máj 2025

s mojim dieťaťom by si asi prišla o nervy 😂 ja som utierala zrkadlo a on vlastne išiel hneď za mnou a olizoval ho a capkal… ja som nemala čisté zrkadlá doma zopár rokov… a potom začal pes 😂

sense
15. máj 2025

umyjem a upracem riady, smeru vynesenie,kúpeľne čisté...podlahu nemá význam keďže máme dve mačky. Prv som upratovala lebo sim sa rada vracala do čistého

autor
15. máj 2025
@biba_18

s mojim dieťaťom by si asi prišla o nervy 😂 ja som utierala zrkadlo a on vlastne išiel hneď za mnou a olizoval ho a capkal… ja som nemala čisté zrkadlá doma zopár rokov… a potom začal pes 😂

@biba_18 vieš čo, viem neporiadok odignorovať. Aj celý týždeň dokážem chodiť okolo lízancov na zrkadle aj hračky viem obchádzať ako profesionál 😃, postupne som sa to naučila popri druhom dieťati. Taký "refresh" robím raz do týždňa, inak len základ ako riady, postele ustľať, hračky prechádzať na jednu kopu , stôl utrieť, záchod a umývadlo, povysávať . Ale takto pred tým ako niekde ideme chcem mať poriadok, aby som prišla do čistého .

kikiballa
15. máj 2025
@hederamonstera

@kikiballa presne tak isto to mam aj ja, ale s tym jedlom nie, to je super napad!!👌🏻👌🏻

@hederamonstera áno som divná v tomto, ale čo už... 🤪🤪🤪

moonlight1210
15. máj 2025

Jasne, ze robim. Tak “na oko”. Teda poodkladam neporiadok na miesto, umyte riady, vylozena umyvacka, vynesene smeti, postlane postele.
Vyslovene utrety prach a povysavane nemusi byt.

Robila to aj moja mama. Preto, ze je super sa vratit do cisteho.
A mala pravdu.

zuzinka888
15. máj 2025

Ja ano, mycku, chladnicku, kos tesne pred odchodom zapnem vysavac. Npr- suseda nie. Raz som jej chodila polievat kvety a krmit zvierata. No ked som tam vosla som sa zlakla ze ich vykradli- skrine otvorene, oblecenie vsade- asi sa balili na poslednu chvilu🤣. Ked som jej to spomenula ci to tak nechali alebo tam niekto bol sa len zasmiala- ved keby prisli zlodeji tak sa vo dverach obratia ze tam uz niekto bol, ze ich niekto predbehol🤣🤣

gabikaa96
15. máj 2025

Aj ja upratujem pred dovolenkou, večer predtým upracem kuchyňu, kúpeľňu, rozhádzané veci upracem a ešte spálňu,umyjem podlahy,a v deň odchodu ešte prezlečiem posteľ

bg92
15. máj 2025

@biba_18 robim klasicke upratovanie- povysavat, pozmyvat, umytie kupelni, mycka, vynesenie kosov plus opratie toho co je v kosoch. Bordel je premna ak tieto veci nie su urobene. Bordel ze rozhadzane veci nemame nikdy. Proste si to vyratam tak aby mi to vyslo den odchodu alebo den vopred nech je to fresh ciste ked sa vratim.
@zuzinka888 podla mna chodime polievat kvety tej istej osobe :D

sono2
15. máj 2025

Ale hej. Keď na krátku že víkend tak samozrejme, chcem prísť do čistého. Ale také 2 týždne asi len zbežne.

buberova
16. máj 2025

Áno, pretože byť v hoteli alebo penzióne kde je všetko pekné a čisté a vrátiť sa domov do neporiadku je príliš nepríjemný šok.. nehovorím že robím generálne upratovanie ale také bežné 🙂