ABKM a náhrada UM

2. okt 2022

Prosim Vás stalo sa Vám že dieťa pri tejto alergiu úplne odmieta mlieka ktoré môže? Skúšala som mu dávať od Nutrilon a Sunar allergy care. Nechce to ani prehltnúť. Plače, chodí po byte s fľašou a pýta mlieko 😟 Skúšala som aj Alpro ryžový, potom inú značku kokosové a mandľové. Nič z toho nechce. Čo z nápojov, z rastlinných mliek sa chuťou najviac podobá na obyčajné mlieko? Predtým pil Kendamil.

thereisabear
2. okt 2022

A aké staré je dieťa? Podľa mňa rastlinné náhrady mlieko nenahradia, ani chuťovo, ani výživovo. Skôr to vydržať a odučiť od mlieka.
Alebo nahradiť postupne, že budeš nahrádzať stále viac pôvodného mlieka novým.

autor
3. okt 2022

@thereisabear 1,5 r. má ale on toho mlieka pije veľa. Viem, že už by možno ani nemusel piť alebo nie toľko ale nazoaj ho má rád, nechcem mu ho úplne brať. Tak neviem, snáď sa mi podarí čo najskôr nájsť náhradu alebo oducit.

thereisabear
3. okt 2022

Skúsila by som postupne napr. prvé dni vymeniť jednu odmerku za nové a postupne pridávať, nech si zvyká na novú chuť.

kacena4
3. okt 2022

skus cez poistovnu my sme mali tusim do 3r narok na par krabic mesacne pri alergii na bielkoviny KM

kittykat22
3. okt 2022

Bohuzial, nic sa nepodoba. Miesaj to. Klasicke mlieka su velmi sladke, tie alternativne su pre tvojho synceka horke - preto place. Postupne znizuj davky. Kup probiotika na lepsie travenie.

natala23
3. okt 2022

Presne to isté, dcéra v januári bude mať 2 roky a toto sa zistilo, menili sme mlieko, ma to uz len ako spánkovú asociáciu bez mlieka nezaspi... Nechcela revala o dušu, tak som jej do 150ml dala trošku cukru vypila a za 2 dni si zvykla a už som necukrila a vypije ho...

autor
3. okt 2022

@kacena4 a tie na predpis sú lepšie? Lebo upravený Sunar a Nutrilon, ktoré sa môžu pri tejto alergii mi tiež nechce.

autor
3. okt 2022

@kittykat22 už som dnes zamiešala, moc sa mu to nezdalo ale vypil aspoň niečo z toho. Probiotikami nás obvodná ,,liečila,, vyše roka. Už keď počujem, dajte mu probiotiká, otvára sa mi nožík vo vrecku. Ale dávam mu ich stále 😀

kittykat22
3. okt 2022

je dobre spravit postupny prechod. Ono vsetky tie abkm veci su ine. Nie zle - ine. V mlieku je nielen sladka chut ale aj kopec tuku. Tie mlieka ktore mu davas ty su pre neho momentalne III cenova 🙂 Ale neboj, zvykne si. A ked bude starsi a bude dlhsie na diete, tak ked si da nejaky jogurt, cokoladu alebo tortu tak mu nebude zle.

kacena4
3. okt 2022

mne to pila