icon

Ako nahradiť v noci materské mlieko umelým?

qwer2019
6. máj 2022

Ahojte,
syn 1r 8m, cez deň vypije UM, nie je nadšený, ale vypije, ale čo sa týka spánku je to hrôza, chce len prsník, čo ja už odmietam, už to trvá dlho a ani za svet ho neviem odnaučiť.
Viem, ideálne je, nedat a nechať ho vyrevať, lenže mám ešte dcéru a tá sa na tieto jeho výstupi budí.
Chlap s nim nemá možnosť ostať sám.
Idem ho skúsiť dat mame, keď bude mať voľno v práci, ale rada by som z týmto nejak pohla, nech chce tú fľašu. Ďakujem za tipy a rady.

riskoh
6. máj 2022

Syna som na um nenaucila,ked som odstavovala od mm pekne som ho pobalila a isiel na vikend k rodine,zaujimave ,ze hned prvu noc celu prespal,dovtedy mi vstaval 8,10krat

qwer2019
autor
6. máj 2022

@riskoh áno? A ako to prosím ťa zvládol? Mam ísť o mesiac na chatu, má byť u mojej mami, preto sa dosť obávam čo i len skúšobnej noci, nie to ešte celého víkendu, aby jej ho neprereval.

diamond007
6. máj 2022

@qwer2019 ja som prešla z MM na mesiac na um, proste som vysvetlila že nie je. Potom sama vysadila um

hela_tn
6. máj 2022

A nie je jednoduchšie strčiť dieťaťu prsník do úst a spat ďalej,ako vstať, zarobiť um, nakŕmiť ho.. niekoľkokrát za noc?

riskoh
6. máj 2022

@qwer2019 zvladol to perfektne,viac som bola asi v strese je,mal 15 mesiacov,k rodine chodieval ale nespaval tam,az teda prvykrat,ked som potrebovala skoncit s kojenim a doma to neslo,oretoze ten rev-ryk sa nedal pocuvat

sono2
6. máj 2022

@qwer2019 netreba žiadnu fľašu!
Ja som moju odstavila v 22 mesiacoch bola som tehu a trocha som sa pol roka do pôrodu chcela vyspať. Ponúkala som vodu a teda scény boli celé 3 týždne potom si pila sama vodu bez plienky fakt!
Spala už potom celé noci.
Druhu aktuálne stále dojčim 3 roky bude mať za mesiac. Ale ešte jej nechávam, lebo už ďalšie nechceme.
To už fľaša je zvyk a mama je kontakt to je iné. Toto deti potrebujú. Pomaličky chod nanho.
Povedz chvíľu a stačí. A dodrž to, potom teraz nie, ráno atď.
Plač ale bude. To je jasne.

qwer2019
autor
6. máj 2022

@hela_tn to mala byť irónia?

qwer2019
autor
6. máj 2022

@sono2 veď ja mu hovorím, podržať si môžeš, keďže to ma rád, ale pi z fľaše. To nechce.

sono2
6. máj 2022

@qwer2019 ale to neni riešenie, lebo aj tak budeš musieť byť hore a on fakt jedlo už nepotrebuje.

sono2
6. máj 2022

Vidíš? Lebo nejde o jedlo, ale kontakt s tebou

beronsche
6. máj 2022

@qwer2019 ja len, ze nechat vyrevat je vsetko mozne, len nie idealne. To nerob..
paci sa mi rada od @sono2 takto by som to skusila...

qwer2019
autor
6. máj 2022

@beronsche ja len podľa toho, že zatiaľ čo som sa stretla z radami od mám dosť často sa tam spomína, že nechali vyplakať, však to dieťa prejde.

qwer2019
autor
6. máj 2022

@sono2 ako už sa aspoň zlepšilo že je max. 3x hore v noci, ale už by som tým chcela seknút.

sono2
6. máj 2022

@qwer2019 moja už občas da aj noc. OK, ráno už titi mami pošim jeden mavo tak to už dám lebo veď ona je taka spokojná deku si chytí, našteluje sa.
Neviem. Tam môžu zvyknúť bloky, môže sa ti začať bat ja neviem, pogrca sa ti. To je fakt hrozne pre dieťa. Fakt. Ponúkni alternatívu teraz nie teraz vodu neskôr cici. Ale zase spĺň čo sľúbiš.
Staršia bola tvrdá povaha, to aj záleží od dieťaťa. Tvoj si dá pekne povedať 3 krát máš fajn.
Joj a držať ja neznášam, to moja nemôže.
Ja poviem stači a otáčame sa chrbtom, ale keď jej nestačí, veru grúli. Ale ona je zlata, ona len tak vzlyká tak potichu potom jej ponúknem a hneď áno povie a už sa šteluje.

janka_266
6. máj 2022

@qwer2019 ak máte insta pozrite si profil iná mama v Chorvátsku asi 2 posty dozadu, tam presne píše prečo to nerobiť tak ako to máte v pláne, tiež som si najskôr myslela, že to budem tak riešiť, potom som skončila 3x po pár dňoch v nemocnici. To bolo minuly rok v októbri týždeň, v novembri a decembri 3 dni a môj syn sa od toho odlúčenia doteraz nespamätal, bol síce menší ako Váš, ale verte, že to na nich zanechá stopu.

riskoh
6. máj 2022

@qwer2019 presne ako pisu mamicky,ten plac som nevydrzala ani 3 minuty,nechcela dom ho trapit ani seba,u rodiny bolo 5 ludi,kt.sa mu vedeli venovat,cez den ani nepomyslel na nas,unavili ho a fakt bez zobudenia ceku noc prespal,vstal o 5 rano,podali mu flasu s mliekom,hodil ju o zem,podali caj aj ten hodil,pohladkali,pomojkali a spal dalej,takze u nas to kojenie 10krat za noc bol len hlupy zvyk,mladsi syn je tiez kojeny,ma 20 mesiacov a od 3 mesiacov mi v noci vobec nevstava,nakojim o 20 a rano o 8 ...

sono2
6. máj 2022

@janka_266 veru, moja by krokodílie slzy plakala.
Staršia nechcela od nás až minulý rok. Mala 4 a po dvoch dňoch veru Mala dosť aj babky a chcela do svojej postele.
Nehovorím, možno sú deti ktoré to tak nepreživaju.
To už musí rodič odhadnúť

janka_266
6. máj 2022

@sono2 môj mal vtedy 8 mesiacov a úplne mu to zastavilo vývoj na tých pár dni, len ležal na podložke a čakal kým prídem, a to nám ešte dovolili, aby sa chodil cez deň kojiť do nemocnice. A noci, že boli uplna katastrofa, manžel už bol zúfalý, že nevedel vôbec maly zaspať, až keď po 3 hodinách placu zaspal od únavy. Ja som si už tiež veľakrát hovorila, že by som ho uz mala nejak odstaviť, lebo niektoré noci sú masaker, ale keď si spomeniem na koniec roka, tak si hovorím, že ešte vydržím.

matkahelka
6. máj 2022

@qwer2019 ja som si obviazala prsia obvazom, vysvetlila, ze su chore, bolia ma a mliecko z nich uz nepojde. ked zacala plakat, mojkala som ju, tisila, stale hovorila, ze mliecko sa stratilo.u nas sa ziadne velke place nekonali nastastie. a mojej UM v noci vobec netrebalo, pretoze par dni po odstaveni krasne prespala celu noc

sono2
6. máj 2022

@janka_266 joj chúďatko. A čo bolo? Čo máte na konci roka?

janka_266
6. máj 2022

@sono2 na koniec minulého roka, mi tam vypadlo slovíčko 😃 kvôli zlcniku som bola preč 🤦‍♀️

vilma7
6. máj 2022

Ja som odstavovala v roku a 4 mesiacoch. Ja som si natrela prsník octom a tak ponúkla. Pýtal asi 3 x a keď ochutnal, odtiahol sa.
Po troch dňoch prsník nepýtal, ale na UM sa nenaučil.
U nás boli potom noci katastrofa v tom že bol naučený zaspať na prsníku. Takže večer som musela čakať kým nepadol unavou. Ak sa v noci zobudil, tak bol hore až kým sa zas neunavil...3-4 hodiny. Padala som na hubu, celé to trvalo takto asi mesiac.

sono2
7. máj 2022

@janka_266 jaj. Tak ste to zvládli

qwer2019
autor
7. máj 2022

@vilma7 môjmu ocot nevadí :D chvíľu mu vadila horčica, ale aj na tú si zvykol :D

essenceee
27. máj 2022

trenuj cez den, inak to asi len tak nepojde

qwer2019
autor
27. máj 2022

@essenceee cez deň MM už nepije, keď chce mlieko má UM. Večer už veľakrát zaspí bez kojenia, Nov noci strašný cirkus, keď mu podám fľašku