Ako naučiť plne dojčené 10 mesačné dieťa piť materské mlieko z fľašky?

peetricka
15. jún 2015

Mám 10mes dievčatko ktoré je plne dojčené samozrejme že sme začali dávnejšie aj s príkrmami s ktorými nemáme problémy.Problém je že nechce piť ani moje odsaté mlieko ani umelé z fľašky pritom vodičku pije už aj z poháriku aj z fľašky.Skúšali sme dať mlieko z rôznych fľašiek aj tie s tvarom prsníka.Mlieko podával aj ocinko aj maminka ako náhle zistí že to je mlieko začne rev až nevie dýchať chúďa.Je mi malej hrozne ľúto.Ale stále sa mi v noci budí každé dve hodiny a cez deň pospí max hod a pol a to len max dvakrát raz doobeda a raz poobede.Cez deň to nevadí ale v noci by už mohla viac pospať nenahnevala by som sa 🙂 tak som chcela skúsiť umelé mlieko.Ale ideálne by bolo ju naučiť iba piť moje ale z fľašky.Vie mi prosím niekto niečo poradiť???Ďakujem za všetky rady!

cecil36
15. jún 2015

...a teraz ta ukamenuju, ze si nemala mat deti, ked sa nedokazes obetovat 😝 Ale vazne, 10mesacne dieta nepotrebuje v noci kazde dve hodiny pit z prsnika ani z flasky, V noci daj len cistu vodicku.

siska53
15. jún 2015

mne sa moja akukolvek tekutinu naucila pit z flasky az v roku (ale zas ona sa budila mzximalne raz). A syn zas od 4.m.vedel striedat flasu s prsnikom.. Flasu ale mal len vynimocne.
Podla na je jednoduchsie jej dat v noci prsnik..mas ju vedlz seba a pomaly ani nevies,ze dojcis..teda aspon moja skusenost ked mala bola po ockovani ci bola prechladnuta,jedine vtedy sa viac budila,ale to som ju dojcila vvpolospanku,takze ani neviem pomaly,ze pila.

sorciera24
15. jún 2015

v noci uz nepotrebuje pit.....a ankolko uz je vacsinou na prikrmoch, UM je uplne zbytocne, ani to nepomoze, aby ti lepsie spala.....to ma o zvyku....zrusit nocne dojcenie.....to nie je o hlade, ani o mlieku.....a na flasku ju uz duplom neuc....pockala by som este tak do roka....a potom zrusila nocne dojcenie......(inak nechem ti brat iluzie..ale cez den spi uplne normalne ako vacsina deti a cez noc...ako dojcena podobne....)

galixx
15. jún 2015

To ma vela deti ze si spaja mlieko s mamou a z ineho zdroja nechcu. Ked ju nechces v noci kojit tak jej daj z tej flase vodu alebo ju ponos na uspanie. Uprimne ale nechapem ako ti ma pomoct to ze jej budes davat tvoje mlieko z flase namiesto prsnika k tomu aby lepsie spala. Pravdepodobne sa vobec nebudi na hlad ale potrebuje tvoju blizkost. Ak by sa aj budila na hlad nechapem preco by mala spat po vypiti mlieka z flase dlhsie ako pri vypiti toho isteho mlieka z prsnika

sardinka333
15. jún 2015

a kašu si na večeru neskušala? Inak uplny suhlas s cecil...dcera ma nespravne spankové asociácie...v noci nepotrebuje takmer ročná nič jest, piť max. vodu...ved ten žaludok si nikdy neoddychne, furt sa tam ,,niečo,, leje. Ten rev a ,,scény,, - deti sa nedaju len tak lahko oklamať...proste to treba chvilu vydržať, nie nechať ju samu v postielke vyrevavať, ale chytiť za ručku, pohladkať a uistiť o svojej blizkosti pokojným hlasom ale to mlieko proste nedať....
Inak možno dva spanky su vela...možno treba zredukovať na jeden 2 hodinový - to neviem takto posudiť. Odporučam knihu - ,,Každé dieťa sa vie naučiť spať,, funguje to.

lilimoni
15. jún 2015

Suhlas so sandrikou. Pokial jej nejdu zuby, netreba jej didinu ani na ukludnenie a daj jej kasu pred spanim 🙂 a potom ked sa zobudi, tak len vodu z flasky 🙂