Ako riešiť hustú stolicu pri umelom mlieku?
Dobry den , chcela by som sa opytat žien ktore s tym maju skusenost.
Skoro 2 mesacny syn ma tichy reflux . Od narodenia bol viac na UM , presne Nutrilon prosyneo . Tam sme zacali davat Nutrilon AR (Nekojim ). Hned od zaciatku pouzivania mal taku tzv. plastelinovu stolicu . Po asi 5 dnoch uz zacal mat problem, ze to boli uz skor taky sulok skoro bobky.( neplakal pri tlaceni, len bolo vidiet ze silno tlaci ) . Tak som sa vratila k Nutrilon prosyneo (len to sa mu v brusku neudrzi a furt sa mu vracia co to prehlta spät, a je stoho celi nervozny ) , z neho sa mu upravila stolica.
Tak sme zmenily znacku na BEBA AR, to sme mali len 3 krmenia , lebo po krmeni plakaval co ho brusko bolelo .
Teraz mame HIPP AR , brusko neboli , chuti mu , ale zase zacina ta plastelinova stolica .
Probiotika berie BiOgaia
Tak sa Vam chcem opytat , mam este skusat dalsie znacky UM AR alebo sa to da niako inak riesit ci mu mam davat vody ? Caj doktorka zamietla .
Doktorka ma momentlane dovolenku . 😕
Mliečko by som nemenila. Skúste dať dieťaťu espumisan alebo sáb simplex mali sme rovnaké problémy.. malú mi zapekalo z mlieka a jediné toto pomohlo a voda
@12mara34 no my od narodenia sme dávali čaj feniklovy aby zmekcilo stolicu a dokonca s cukrom lebo dcéra má problém stále sa napiť. Najlepšie je pred jedlom 🙂 skúste čistú prevarenu vodu, lucku alebo aj čajík. Po troške keby aj 10ml vypila. Moja má reflux tiež, a mne aj vodu grckala.

Bohuzial, zmena nepomoze, AR mlieko je jednoducho huste aby nelietalo hore dole tak ako normalne UM. Ja som mojej davala dojcensku vodu, po 1 ml cez striekacku od nurofenu cely den. A to dost pomahalo. Creva potrebuju vodu aby vyprodukovali 💩 a kedze zahustovadla v AR mlieku absorbuju viac vody, stolica zhustne a je tvrdsia.
A nemenila by som tie mlieka takto casto, to tiez nie je dobre. Mal len 2 mesiace a uz 4te mlieko?