icon

Bábätko odmieta fľašu po zmene umelého mlieka – čo s tým?

gaba029
13. nov 2025

Ahojte, môj 10 týždňový chlapec už vyše týždňa štrajkujú s fľašou. Myslím že si k nej vybudoval odpor skrz toho, že sme museli prejsť na Neocate mlieko a to mu nechutilo, prešli sme na kozie kendamil lebo tento neocate vôbec nejedol. Odvtedy ako mal ten neocate mi prestal papať, po 3 h spánku zje 60 ml a viac do neho nedostanem. V noci je to trochu lepšie, ale cez deň vôbec. Mate nejaké rady? Nechať to tak a dúfať že mu bude stačiť ak za deň vypije cca 600 ml? Mal by vypiť 800, ale to je pri tomto štrajku nereálne... Boli sme na všetkých vyšetreniach, všetko je ok. Čo ste robili keď vam deti tak málo pili?

ninka99865
13. nov 2025

@gaba029 zmeniť značku nemôžeš?

dada_99
13. nov 2025

no tak mu jednoducho nesadla, skusila by som inu. to je bezna vec, stava sa to. 🙂 vyskusaj ine mlieko, nejake mu urcite sediet bude.

anonym_e6093a
13. nov 2025

@gaba029 ak ti predtým spapal viac ako teraz tak mu to mlieko nechuti. My sme tiež striedali kým sme našli to správne. Mne toto robila ako 6 tyzdnova.. mali sme sunar grcala prúdom, mysleli sme si ze reflux tak sme skúsili nutrilon HA ten bol ok ale dr kázala prejsť na obyčajný keď sa nepotvrdil reflux a to nastalo peklo az take ze si presne vytvorila odpor k mlieku pretože ho nechcela vypinala sa do luku a plakala pri každom jedení. Stolicu mala normálnu tak som len počúvala ze som neschopná ze ju neviem nakŕmiť a mlieko nech sa neopovazim zmeniť. Až ked sme sa s muzom pochytili išiel kúpiť bebu a bolo po probléme.

gaba029
autor
13. nov 2025

Robí to pri všetkých mliekach, aj pri mojom materskom keď sa odsajem... To nie je mliekom, ma ako keby odpor k fľaši lebo predtým tam bol ten neocate...

anonym_e6093a
13. nov 2025
@gaba029

Robí to pri všetkých mliekach, aj pri mojom materskom keď sa odsajem... To nie je mliekom, ma ako keby odpor k fľaši lebo predtým tam bol ten neocate...

@gaba029 tak skus zmeniť flasu alebo typ cumla možno to mu pomôže

gaba029
autor
13. nov 2025
@anonym_e6093a

@gaba029 tak skus zmeniť flasu alebo typ cumla možno to mu pomôže

@anonym_e6093a aj to som skúšala :(

jvasenka
13. nov 2025
@gaba029

@gaba029 a prečo dávaš svoje mlieko fľašou? kebyže ho nakojis normálne?

anjelicek26
13. nov 2025
@jvasenka

@jvasenka nie vzdy to ide, to by bolo na knihu, tiez sme si tym presli... trebalo strihnut podjazykovu uzdicku, krmit viac menej v spanku alebo rozospateho, prsnik triedny nepriatel, flaska nudzova... ja som oslavovala, ked sme mohli zacat s prikrmami...

jvasenka
13. nov 2025
@anjelicek26

@jvasenka nie vzdy to ide, to by bolo na knihu, tiez sme si tym presli... trebalo strihnut podjazykovu uzdicku, krmit viac menej v spanku alebo rozospateho, prsnik triedny nepriatel, flaska nudzova... ja som oslavovala, ked sme mohli zacat s prikrmami...

@anjelicek26 mám to rovnako.. my ale aj s tými prikrmami máme problém😅 teda zjedol by aj misku ale zvykne ho často boliet brucho

gaba029
autor
13. nov 2025
@jvasenka

@jvasenka joj keby sa chcel prisať opäť na prsník tak by som mile rada kojila 😅 moje materské som skúšala len preto aby som vedela, či je problém v mlieku alebo tá fľaša... Nemôže piť moje mlieko, ma alergiu na kravsku bielkovinu a ja držím diétu ešte len týždeň, kvôli tomu som aj musela prestať kojiť bohužiaľ...

gaba029
autor
13. nov 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 ja už odpocitavam dni kedy s nimi začneme...

jvasenka
13. nov 2025
@gaba029

@jvasenka joj keby sa chcel prisať opäť na prsník tak by som mile rada kojila 😅 moje materské som skúšala len preto aby som vedela, či je problém v mlieku alebo tá fľaša... Nemôže piť moje mlieko, ma alergiu na kravsku bielkovinu a ja držím diétu ešte len týždeň, kvôli tomu som aj musela prestať kojiť bohužiaľ...

@gaba029 aha že tak, lebo si v úvode písala že ma všetky vyšetrenia ok.. my sme tiež na neocate ale môj maly to zje (hrozne sa čudujem fuj ako to smrdí).. my sme najprv mali mam fľašu ale prešla som na nuk perfect match a ta mu sadla oveľa lepšie (keďže je aj kojeny).. z tej mam už nevie jesť…
a nemôžeš skúšať dávať častejšie po menej?čítala som že vraj aj um sa ma dávať podľa potreby (ja tiež viem tak že po 3h), skús sa opýtať pediatra.. a vlastne on ti čo na tl povedal že papa takto pomenej?

blaazi
13. nov 2025
@gaba029

@gaba029 ja by som nestresovala, vypije kolko vypije,ak nebude prospievat, riesila by som to potom. Dcerka mi tiez ziadne normy neplnila a rastla standardne.

anonym_e6093a
13. nov 2025
@gaba029

@gaba029 aj ja som si to myslela že prídeme k prikrmom a bude dobre pretože mi doteraz odmieta aj tie..