icon

Do akého veku deti pijú mlieko pred spaním?

2. feb 2024

Caute, moj bude mat 3 a este stale si pyta. Teraz som skusila ho odnaucit, lebo mal trochu crevnu virozu, ze reku uz okolo mna vsetci vysadili, ale budil sa v noci (inak mi prespi noc), ze je smadny, hladny, proste vidim n anom ja cez den, ze nieco mu chyba.

Mlieko bolo super aj v tom, ze vela pil. Vypije mi 240ml. Pri obednajsom a vecernom spanku. Nepocika sa uz.

Neviem vobec dokedy mozem dat. Pije inak bebu comfort.

natalka13
5. feb 2024

Ma 23 rokov a pije vecer bezne mlieko kefir.
A ja tiez skoro denne.

foxyfox
5. feb 2024

Mne tiež minule napadla táto otázka, má 3.5 a pýta si večer a niekedy aj ráno. Dávam fľašu, sací reflex ho stále upokojuje a nemienim mu to ešte brať. V škôlke bez toho zaspí v pohode

luu1122
5. feb 2024

starsia do 4, prestala sama. mladsi do 2

ankasem
5. feb 2024

Naša, okrem tej 2r. a 4r. tak aj tá 7 ročná pije mlieko pred spaním a ráno keď vstane . Akurát tá 11rocna si sem tam.cez deň naleje mlieko. .. unas kartón mlieka na týždeň

nikha2809
5. feb 2024

Dcéra by pila hádam až doteraz a to ma 7, ale tak pravidelne sme to sekli keď mala 3 a dostala črevnú chrípku.Syn v roku začal mlieko úplne odmietať

zuzu11166
5. feb 2024

@kristinka92 toto je vycerpavajuca a najrozumnejsia odpoved podla mna!! Kazde dietatko je individualne a tiez som nazoru,ze mama najlepsie vie,co prave pre to jej dieta dobré

ajka0207
5. feb 2024

Môj muž pije stále :D

elis248
5. feb 2024

Starší asi tak do 2,5r Nutrilon, mladší do cca 1,5r Sunar. Sami potom začali odmietať. Keby chceli, dávala by som aj naďalej a neriešila to.Teraz už iba niekedy klasika mlieko, niekedy ráno, niekedy večer. Teraz majú 4r a 2r.

adulikka
5. feb 2024

U nás mlieko s grankom pijú 16 a 15 ročni chalani, ráno aj večer. Keď im chutí nech pijú.
Kupujem 24 l mlieka.

jankabh
5. feb 2024

Moja má v máji 3 a pred spaním niekedy 2x flasa a cez noc 2-3 x jej robím ešte mlieko. Ale nie je veľký jedák…..na obed tiež pred spaním mlieko. Mám pocit, že si to nahrádza za jedlo, ale má 16 kg, skúšala som nedať cez noc mlieko aby jedla viac cez deň a nepomohlo. Tak to nechávam na nej….

keischa
5. feb 2024

Má 8 rokov stále pije mlieko 😁

anavipredam
5. feb 2024

Ja síce neviem dokedy som pila na večer mlieko ale mlieko muselo byť od škôlky každé ráno a trvalo to do prváku na strednej 😂 bez toho som sa nerozbehla 😂

klip0
5. feb 2024

@guudy stačí kľudne že si ich umyje predtým. Ide o to aby sa povlak odstránil poriadne aspoň raz za 24h

maja1590
5. feb 2024

F ujc j u,u ,J hzyd,ugzogixieuvzcxxzuuzz8fixbsyfit9d9JxNvb3

isis234
5. feb 2024

@patka06 vraj mlieko pred sapním je ťažké... ale sme rôzny, niekomu to nevadí

beadygirl18
5. feb 2024

Akurát sme sa o tom nedavno s manzelom bavili. Nasa 2 roky a 8 mesiacov,...vecerne mlieko som chcela rusit v 2 a pol, nasa pediatricka povedala,ze do dvoch rokoch kludne moze mliecnu formulu...mame jedacku, chuti jej, dnes napr. večera- husty cicerovy privarok, o 30 min.zuby, sprcha a pred spanim tesne 210 ml mlieka. Prespi celu noc, vecer ked ide pit mlieko, vravi, ,,maminka, velmi, velmi chuti mliecko,, 😃 - no a potom jej ho ,,ber,, 😃.. cez den si hocikedy vypyta kravske do pohara len tak...tiez sme nazoru, ze jej ho vo flaske nechame do troch a uvidime potom, chcem to rusit ,,mierne,, ved prijemne po tom zaspi, ma to aj inu funkciu pre nich nez len najedenie sa...co sa tyka zubov, cistime poctivo, takze na zubky davame pozor 😉 Takze urob ako citis, ja skor premyslam, za co to vymenit...ze ci od troch rokov kupime ,,pekny maly hrncek,, na vecerne mlieko a uz ho budeme pit k veceri a potom zuby, sprcha a spat 😉

klejkaez
5. feb 2024

Ja som pila ako mala mlieko ešte dosť dlho po tom co som začala do skoly chodit😂😂😂😂
A vraj mam zdrave, ťažké a pevne kosti

monush19
5. feb 2024

Môj 21mesačný syn pije ráno a večer mlieko🙂. Ráno hneď ako otvorí tak musí mať mlieko a večer pred spaním vypije a spí celú noc 🙂a neplánujem ho odstaviť, budem mu dávať dokiaľ bude chcieť...

matkahelka
5. feb 2024

pobavila som sa, ze pediater odporucil rocnemu dietatu nedavat na noc mlieko, lebo bude mat z toho zly spanok. moje deti maju zly spanok, keby to mlieko nevypili. starsia ma 15 rokov a neviem, ci za tych 15 rokov bolo 5 vecerov, aby pred spankom nestiahla aspon 3 deci mlieka. do 6 rokov pila nutrilon, odvtedy pije rastlinne mlieka. mladsia ma 2 roky a pije sunar.
davaj synovi, dokedy bude chciet.

jaama
5. feb 2024

Cca do roka.. tiez mal crevnu virozu tak som mu dala do flasky vodu. Dva týždne zaspaval s vodou a potom uz ani to. Ale zase ja som taka ze ked si raz poviem ze koncime s mliekom tak koncime 😀

zdenka13
5. feb 2024

Pili iba počas kojenia, do cca 1,5,roka, nikdy nepili z fľaše mlieko, ani UM, ani kravské.. Teraz si niekedy dajú pohár mlieka alebo kakao. Ja som ich na to naučila. U babky sa naučili. 🙈

savarinka
5. feb 2024

Staršia ide mať 7 a ráno si ešte občas dá kakao do fľašky, nostalgia a vegeti si pri tom v posteli a mladšia 5 ročná ešte v pohode večer kakao do fľašky. Kým si to pýtajú nie je dôvod obmedzovať, samé si povedia kedy dost. Už to nie je denne, ale do tých 5tich rokov bolo

huginko
5. feb 2024

@danielita18 môj syn má 15 rokov, stále kakao pije ráno a večer, chuti mu. Je to fajn...

huginko
5. feb 2024

@adulikka presne tak, mlieko je zdravé. Malo by sa piť...

megan777
6. feb 2024

Prvý umelé a potom normálne vo fľaške do 6rokov,druhý kojeny do 4rokov,

guudy
6. feb 2024

@klip0 suhlasim s tym, ze staci poriadne umyt raz za 24 hod. Nesuhlasim s tym, ze staci umyt pred mliekom. V spanku sa tvori menej slin a ani clovek nepije vodu, ktorou by vyplachol/rozriedil zvysky toho mlieka. Prostredie v ustach je tak uplne ine ako cez den a mam za to, ze sa lahsie vytvori kaz. 🙂

adalee
6. feb 2024

Do 15 mesiacov, kým som neodstavila. Potom už len čistú vodu. Mlieko obsahuje veľa cukru a v noci v ústach kvasí a môže spôsobovať zubné kazy. Pokiaľ si po mlieku umyje zuby, tak nevidím dôvod mu odopierať mlieko z pohára

klip0
6. feb 2024

@guudy súhlasit nemusíš, ale zubný povlak musí byť na zube nejaký čas (napr po 36h už vedia vzniknúť demineralizacie). Takže keď sa zubný povlak odstráni úplne a dieťa potom vypije mlieko, nieje to žiadne riziko, do rána proste kaz nevznikne

stanzi
6. feb 2024

@guudy Ja som sa na toto pytala priamo zubara, ked som bola s dcerou na prvej preventivke (mala 18m vtedy) a povedal mi to iste, co pise @klip0 🤷‍♀️ Mlieko vecer alebo v noci nevadi, len musia byt zuby aspon raz za den ozaj dokladne vycistene…

12katka21
6. feb 2024

Moje tri decka piju doteraz. 10-8-4 rocne.