Do akého veku deti pijú mlieko pred spaním?
Caute, moj bude mat 3 a este stale si pyta. Teraz som skusila ho odnaucit, lebo mal trochu crevnu virozu, ze reku uz okolo mna vsetci vysadili, ale budil sa v noci (inak mi prespi noc), ze je smadny, hladny, proste vidim n anom ja cez den, ze nieco mu chyba.
Mlieko bolo super aj v tom, ze vela pil. Vypije mi 240ml. Pri obednajsom a vecernom spanku. Nepocika sa uz.
Neviem vobec dokedy mozem dat. Pije inak bebu comfort.
Mne tiež minule napadla táto otázka, má 3.5 a pýta si večer a niekedy aj ráno. Dávam fľašu, sací reflex ho stále upokojuje a nemienim mu to ešte brať. V škôlke bez toho zaspí v pohode
starsia do 4, prestala sama. mladsi do 2
Naša, okrem tej 2r. a 4r. tak aj tá 7 ročná pije mlieko pred spaním a ráno keď vstane . Akurát tá 11rocna si sem tam.cez deň naleje mlieko. .. unas kartón mlieka na týždeň
Dcéra by pila hádam až doteraz a to ma 7, ale tak pravidelne sme to sekli keď mala 3 a dostala črevnú chrípku.Syn v roku začal mlieko úplne odmietať
@kristinka92 toto je vycerpavajuca a najrozumnejsia odpoved podla mna!! Kazde dietatko je individualne a tiez som nazoru,ze mama najlepsie vie,co prave pre to jej dieta dobré
Môj muž pije stále :D
Starší asi tak do 2,5r Nutrilon, mladší do cca 1,5r Sunar. Sami potom začali odmietať. Keby chceli, dávala by som aj naďalej a neriešila to.Teraz už iba niekedy klasika mlieko, niekedy ráno, niekedy večer. Teraz majú 4r a 2r.
U nás mlieko s grankom pijú 16 a 15 ročni chalani, ráno aj večer. Keď im chutí nech pijú.
Kupujem 24 l mlieka.
Moja má v máji 3 a pred spaním niekedy 2x flasa a cez noc 2-3 x jej robím ešte mlieko. Ale nie je veľký jedák…..na obed tiež pred spaním mlieko. Mám pocit, že si to nahrádza za jedlo, ale má 16 kg, skúšala som nedať cez noc mlieko aby jedla viac cez deň a nepomohlo. Tak to nechávam na nej….
Má 8 rokov stále pije mlieko 😁
Ja síce neviem dokedy som pila na večer mlieko ale mlieko muselo byť od škôlky každé ráno a trvalo to do prváku na strednej 😂 bez toho som sa nerozbehla 😂
F ujc j u,u ,J hzyd,ugzogixieuvzcxxzuuzz8fixbsyfit9d9JxNvb3
Akurát sme sa o tom nedavno s manzelom bavili. Nasa 2 roky a 8 mesiacov,...vecerne mlieko som chcela rusit v 2 a pol, nasa pediatricka povedala,ze do dvoch rokoch kludne moze mliecnu formulu...mame jedacku, chuti jej, dnes napr. večera- husty cicerovy privarok, o 30 min.zuby, sprcha a pred spanim tesne 210 ml mlieka. Prespi celu noc, vecer ked ide pit mlieko, vravi, ,,maminka, velmi, velmi chuti mliecko,, 😃 - no a potom jej ho ,,ber,, 😃.. cez den si hocikedy vypyta kravske do pohara len tak...tiez sme nazoru, ze jej ho vo flaske nechame do troch a uvidime potom, chcem to rusit ,,mierne,, ved prijemne po tom zaspi, ma to aj inu funkciu pre nich nez len najedenie sa...co sa tyka zubov, cistime poctivo, takze na zubky davame pozor 😉 Takze urob ako citis, ja skor premyslam, za co to vymenit...ze ci od troch rokov kupime ,,pekny maly hrncek,, na vecerne mlieko a uz ho budeme pit k veceri a potom zuby, sprcha a spat 😉
Ja som pila ako mala mlieko ešte dosť dlho po tom co som začala do skoly chodit😂😂😂😂
A vraj mam zdrave, ťažké a pevne kosti
Môj 21mesačný syn pije ráno a večer mlieko🙂. Ráno hneď ako otvorí tak musí mať mlieko a večer pred spaním vypije a spí celú noc 🙂a neplánujem ho odstaviť, budem mu dávať dokiaľ bude chcieť...
pobavila som sa, ze pediater odporucil rocnemu dietatu nedavat na noc mlieko, lebo bude mat z toho zly spanok. moje deti maju zly spanok, keby to mlieko nevypili. starsia ma 15 rokov a neviem, ci za tych 15 rokov bolo 5 vecerov, aby pred spankom nestiahla aspon 3 deci mlieka. do 6 rokov pila nutrilon, odvtedy pije rastlinne mlieka. mladsia ma 2 roky a pije sunar.
davaj synovi, dokedy bude chciet.
Cca do roka.. tiez mal crevnu virozu tak som mu dala do flasky vodu. Dva týždne zaspaval s vodou a potom uz ani to. Ale zase ja som taka ze ked si raz poviem ze koncime s mliekom tak koncime 😀
Pili iba počas kojenia, do cca 1,5,roka, nikdy nepili z fľaše mlieko, ani UM, ani kravské.. Teraz si niekedy dajú pohár mlieka alebo kakao. Ja som ich na to naučila. U babky sa naučili. 🙈
Staršia ide mať 7 a ráno si ešte občas dá kakao do fľašky, nostalgia a vegeti si pri tom v posteli a mladšia 5 ročná ešte v pohode večer kakao do fľašky. Kým si to pýtajú nie je dôvod obmedzovať, samé si povedia kedy dost. Už to nie je denne, ale do tých 5tich rokov bolo
@danielita18 môj syn má 15 rokov, stále kakao pije ráno a večer, chuti mu. Je to fajn...
Prvý umelé a potom normálne vo fľaške do 6rokov,druhý kojeny do 4rokov,
@klip0 suhlasim s tym, ze staci poriadne umyt raz za 24 hod. Nesuhlasim s tym, ze staci umyt pred mliekom. V spanku sa tvori menej slin a ani clovek nepije vodu, ktorou by vyplachol/rozriedil zvysky toho mlieka. Prostredie v ustach je tak uplne ine ako cez den a mam za to, ze sa lahsie vytvori kaz. 🙂
Do 15 mesiacov, kým som neodstavila. Potom už len čistú vodu. Mlieko obsahuje veľa cukru a v noci v ústach kvasí a môže spôsobovať zubné kazy. Pokiaľ si po mlieku umyje zuby, tak nevidím dôvod mu odopierať mlieko z pohára
Moje tri decka piju doteraz. 10-8-4 rocne.

Ma 23 rokov a pije vecer bezne mlieko kefir.
A ja tiez skoro denne.