icon

Do akého veku ste dávali deťom piť mlieko?

29. sep 2025

Ahojte do kedy ste davali svojim detom pit mlieko ? Bud sunar alebo aj normalne trvanlive

Strana
z2
pribinak
29. sep 2025

Trvanlivé nikdy. Ale čerstvé mliekosidal večer ešte ako predskolak 😆

anonym_9814ab
29. sep 2025

moja dcéra sa ešte v 10 r. robila kakao do fľašky do postele.

biba_18
29. sep 2025

moje dieťa je dospelé a pije mlieko stále 🤷‍♀️ tak neviem teda čo sa pýtaš…

potomka
29. sep 2025

moja dcerka bude mat teraz v novembri 6 rokov a este stale jej davam vecer mliecko, ona si ho vypyta, vypije a ide sa spinkat...a budem jej ho davat, dokedy bude chciet, nevidim dovod na to, aby som jej to zakazovala...

siska53
29. sep 2025

@anonym_autor dxera do 3 rokov pila Hami, potom normalne mlieko. Syn i muz si hocikedy spravia tiez mlieko ci kakao. Neviem o tom, ze by pitie mlieka bolo obmedzene vekom. Pokial chuti...

patka06
29. sep 2025

Ak sa pýtaš na mlieko ako "samostatné jedlo" , tak sme prestali niečo málo po 1. roku.
Už mala dcéra normálnu stravu, mlieko k raňajkám, občas k obedu alebo večeri. Pila klasické krabicové, polotučné - plnotučné jej nechutilo

autor
29. sep 2025
@biba_18

moje dieťa je dospelé a pije mlieko stále 🤷‍♀️ tak neviem teda čo sa pýtaš…

@biba_18 a pije ho z flastičky v postielke ?

autor
29. sep 2025
@siska53

@anonym_autor dxera do 3 rokov pila Hami, potom normalne mlieko. Syn i muz si hocikedy spravia tiez mlieko ci kakao. Neviem o tom, ze by pitie mlieka bolo obmedzene vekom. Pokial chuti...

@siska53 ja len tsk sa pytam pretoze mi jedna pani vravela ze je zle pre mojho syna ze pije vecer pred spanim mlieko a niekedy v noci ze to je zle na travenie atd ze z toho mi zle spi a tak…. Syn ma 2r

viestta
29. sep 2025

@anonym_autor ja som už celkom stará koza a mlieko stále pijem.

siska53
29. sep 2025
@anonym_autor

@siska53 ja len tsk sa pytam pretoze mi jedna pani vravela ze je zle pre mojho syna ze pije vecer pred spanim mlieko a niekedy v noci ze to je zle na travenie atd ze z toho mi zle spi a tak…. Syn ma 2r

@anonym_autor Moj muz si dost casto vari mlieko pred spanim alebo ked nemoze zaspat. Tvoj maly ma dva roky, takze nevidim v tom problem.

biba_18
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to v s svojom príspevku nepíšeš že by to malo byť tou formou…

siska53
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jezis, si mi pripomenula, ze moja segra este ako 6 rocna pila z flasticky kakao pred spanim 🙈. Nejak okolo 7 roku ju to samo preslo.

autor
29. sep 2025
@biba_18

@anonym_autor to v s svojom príspevku nepíšeš že by to malo byť tou formou…

@biba_18 tak asi ked som spomenula aj sunar tak asi koho myslim …. Netreba hned vypisovat zbytocne komenty ak sa ti nepacil prispevok tak dovidenia🙂))))

autor
29. sep 2025
@siska53

@anonym_autor jezis, si mi pripomenula, ze moja segra este ako 6 rocna pila z flasticky kakao pred spanim 🙈. Nejak okolo 7 roku ju to samo preslo.

@siska53 ako vidim tak to je poriadku a pani co mi vravela teda ze maly mi skrz mlieko nespi je sprostost

patka06
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ja som na radu pediatričky, prestala dávať mlieko pred spaním presne kvôli spánku. Dcéra sa po hodine vždy zobudila s plačom, keď som to spomenula doktorke na poradni, poradila vynechať mlieko, pomohlo, odvtedy spala bez problémov.
V noci mlieko nepila asi od 6 mesiacov.
2 r. už naozaj mlieko v noci nepotrebuje.

euka210
29. sep 2025

@anonym_autor stale pijeme vsetci mlieko.
Ked som ich prestala dojcit, tak nebolo mlieko ani pred spanim, ani v noci...flasku ani nepoznali, lebo ju nechceli. Cize v cca 1,5r, 22mes., 2,5r. 2r dieta mlieko v noci fakt nepotrebuje.

kremlika
29. sep 2025

My tiez pijeme, skoro kazde rano si vsetci dame pohar dobreho mlieka, ved mlieko je predsa zdrave

biba_18
29. sep 2025

@anonym_autor tebe sa nepáčil moj príspevok. vôbec ti nerozumiem…

anonym_64bc38
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor moje z fľašky v postieľke nepilo nikdy, kým som kojila, tak som kojila a potom malo mlieko v hrnčeku k raňajkám, olovrantu.

barka1
30. sep 2025
@anonym_autor

@siska53 ako vidim tak to je poriadku a pani co mi vravela teda ze maly mi skrz mlieko nespi je sprostost

@anonym_autor vobec to nemusi byt sprostost. Každé dieta je ine a tvoje by možno nemali dostat v noci mlieko. Je to v tomto veku závislost, nie potreba.

anonym_64bc38
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vôbec to nemusí byť sprostosť, tiež mám skúsenosť, že dieťa spí celú noc, ak sa nenalieva mliekom. V dvoch rokoch dávať v noci dieťaťu mlieko je nie len zbytočné, ale aj zký návyk, pretože pochybujem, že mu v noci potom vyčistíš zuby

lucia13022023
30. sep 2025

Môj ma 2,5r a stále si ráno pýta bebu. Stravu ma ukážkovu, cize mi to príde len ako zvyk.
Inak nechápem komentárom, neviem, či je to tým, že jej ráno tak im to ešte nemysli, alebo tým, že silou mocou sa musia vyjadriť, ale je jasne, na aké deti si sa pýtala 🙈🥲

autor
30. sep 2025
@patka06

@anonym_autor Ja som na radu pediatričky, prestala dávať mlieko pred spaním presne kvôli spánku. Dcéra sa po hodine vždy zobudila s plačom, keď som to spomenula doktorke na poradni, poradila vynechať mlieko, pomohlo, odvtedy spala bez problémov.
V noci mlieko nepila asi od 6 mesiacov.
2 r. už naozaj mlieko v noci nepotrebuje.

@patka06 toto mi robi aj on po takej hodinke sa zobudi s placom a ako ste ho vynechali ? Nahradili ste to s vodou ci ?

anjelicek26
30. sep 2025

V noci nema pit mlieko kvoli zubom, to je cele... vecer dostava mlieko, umyjeme zuby a tak ide spat... v noci ma uz len flasku s vodou na smäd priamo v postielke..mlieko mu budem davat ako dlho bude chciet, hodi sa do svojho "vecerneho kresla" s vankusom, vypije mlieko a ideme hore.... rano zasa mlieko po zobudeni, ma 1,5 roka (a este rok budem davat)

patka06
30. sep 2025
@anonym_autor

@patka06 toto mi robi aj on po takej hodinke sa zobudi s placom a ako ste ho vynechali ? Nahradili ste to s vodou ci ?

@anonym_autor Mlieko sme ničím nenahrádzali, vodu pila podľa potreby, aj pred spaním. V noci nič - prespala celú, ale ak by sa zobudila na smäd, dala by som vodu.

autor
30. sep 2025
@lucia13022023

Môj ma 2,5r a stále si ráno pýta bebu. Stravu ma ukážkovu, cize mi to príde len ako zvyk.
Inak nechápem komentárom, neviem, či je to tým, že jej ráno tak im to ešte nemysli, alebo tým, že silou mocou sa musia vyjadriť, ale je jasne, na aké deti si sa pýtala 🙈🥲

@lucia13022023 ja tomu tiez nechapem vsetci hned aj ja pijem mlieko atd vdak ok ale pytam sa na male dieta😁 a pritom pozri kolko deti ma tiez problem normlane spat skrz mlieko 😁 ale nevadi no dopatrala som sa k odpivediam

saxana000
30. sep 2025
@anjelicek26

V noci nema pit mlieko kvoli zubom, to je cele... vecer dostava mlieko, umyjeme zuby a tak ide spat... v noci ma uz len flasku s vodou na smäd priamo v postielke..mlieko mu budem davat ako dlho bude chciet, hodi sa do svojho "vecerneho kresla" s vankusom, vypije mlieko a ideme hore.... rano zasa mlieko po zobudeni, ma 1,5 roka (a este rok budem davat)

@anjelicek26 u nas presne tak isto. Mlieko ma pred spankom a rano po zobudeni.sama uteka a pleskne sa na vankus.caka tam na flasku. Vypije tak 120-150ml to ani nie je od hladu myslim skor uz taky ritual.. spi celu noc od 20.00 do 6.30

kaca222
30. sep 2025

Nikdy som mlieko z fľaše nedávala, do 1,5r bol syn kojený. Sunar a pod nikdy nemal.
Mlieko má keď si vypýta, občas každý deň do pohárika, občas raz za týždeň. Mliečnych výrobkov papá dosť.
Mlieko by sa na noc nemalo lebo je ťažké na trávenie, ale pokiaľ by sme v noci nemali nijaké problémy, neriešila by som to.

anonym_64bc38
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zrejme s mliekom vo flasi zaspáva, alebo zaspí hneď po vypití. Zobudí sa po hodine preto, lebo sa dostane do fázy plytsieho spánku a potrebuje znovu tie isté podmienky, ako keď zaspaval. Keď zistí, že fľašu nemá, začne plakať. Preto som nikdy neuspavala ani prsníkom, ani fľašou. Dieťa sa mi nebudilo, keď aj, spalo ďalej. Možno náhoda, ale znie to logicky. Vyskúšaj, mlieko už nepotrebuje a vodou by som ho nenahrádzala. To iba vymeniť jeden zlozvyk za druhy

autor
30. sep 2025
@anonym_64bc38

@anonym_autor zrejme s mliekom vo flasi zaspáva, alebo zaspí hneď po vypití. Zobudí sa po hodine preto, lebo sa dostane do fázy plytsieho spánku a potrebuje znovu tie isté podmienky, ako keď zaspaval. Keď zistí, že fľašu nemá, začne plakať. Preto som nikdy neuspavala ani prsníkom, ani fľašou. Dieťa sa mi nebudilo, keď aj, spalo ďalej. Možno náhoda, ale znie to logicky. Vyskúšaj, mlieko už nepotrebuje a vodou by som ho nenahrádzala. To iba vymeniť jeden zlozvyk za druhy

@anonym_64bc38 dnes som skusila tak ze pred spanim dat mlieko a pak vyčistit zuby takze uvidime aka bzde dnesna noc ked mu nedam mlieko na jeho vypytanie

Strana
z2