icon

Mlieko pre 6 mesačné dieťa

natalkinmarek
13. sep 2021

Ahojte chcem sa poradiť budeme mat 6mesiacov a zatiaľ mame Sunar ktorý nám dr predpisuje len teraz je to už posledný krát . Chcem sa opytat či je môžne mu už pomedzi toho Su stá skúšať kúpne mliecko 1.5 . Alebo pokračovať c tom Sunara (aj keď neni najlacnejší a vyhodim zan nemalé peniažky ) ďakujem za rady 🙂

paulinkaa2
13. sep 2021

@natalkinmarek ahoj určite pokračovať v sunare pre také malé dieťatko.
Obyčajne mlieko až po roku
Ja som mojej začala dávať v 15m 3.5%

anjelicek26
13. sep 2021

Peniaze "nevyhadzujes", je to pre tvoje dieta jedina vhodna strava umele mlieko...ani nespekuluj davat kravske, je to prilis skoro pre jeho traviaci system a oblicky..dieta nie je tela, blbo povedane. Ma uplne ine potreby na zlozenie bielkoviny, zeleza a vitaminov, ako mini krava. A hlavne tieto odtucnene. Uz ze lekarka pol roka predpisovala bez diagnozy ste mali stastie...alebo ma zdravotne problemy? Tak treba na gastro, tam vedia predpisat dlhsie.

nttnnt
13. sep 2021

@natalkinmarek sunar urcite, ved to mlieko uz ani nie je mlieko...

pribinak
13. sep 2021

@natalkinmarek určite nevyhadzujes peniaze kúpou umelého mlieka pre dieťa
Je spracované a upravené tak, aby bolo vhodne pre malé dieťa, doplnené o vitamíny a minerály, …
To v obyčajnom mlieku nemáš

natalkinmarek
autor
13. sep 2021

@anjelicek26 kravské by som mu ani nedávala

natalkinmarek
autor
13. sep 2021

Ďakujem za rady teda budem pokračovať v Sunare

malinovka333
Autor odpoveď zmazal
tayla
Odpoveď bola odstránená
evkamotka
13. sep 2021

Je to jedina strava tvojho babatka. Ako vraveli, na gastre predpisu ak ma problem. Kravske az po 3 roku ked bude mat plnohodnotnu pestrú stravu a to mlieko bude vlastne len na chut, nie zdroj vitaminov, mineralov (to vtedy uz ziska z ovocia, zeleniny, obilnin...). Urcite neprejdi na kravske ani po roku.
Co sa tyka lacnych umelych, moj syn sa z nich nevedel vykakat. Ani jeden ani druhy. Tak sme kupovali bebu a pri druhom nutrilon.
Kupujeme vo velkom na nete, vychadza to potom lepšie

thereisabear
13. sep 2021

@natalkinmarek a aké si myslela, keď nie kravské?

natalkinmarek
autor
13. sep 2021

@tayla nám nutrílon zle robí mame Sunar Exper Ha 1
Myslela som kúpne mliecko 1,5 čo je

natalkinmarek
autor
13. sep 2021

@evkamotka no my sme mali 2 mesiace materské žiaľ som strážila mali sme Hipp mlieko nemohol sa vykakat tak Bebu s Beby nám začal vracať a schudol nám a teraz nám prospel Sunar

0silvia0
13. sep 2021

@natalkinmarek "kúpne" mlieko myslíš v obchode kupované? Veď to je kravské.... píšeš, že kravské by si mu ani nedávala, čiže asi nechápem....

zuzanka.zuzu
13. sep 2021

ty "nevyhadzuješ peniaze", to je jeho STRAVA 🙄 či aj tvoje jedlo je vyhadzovanie peňazí? však tráva sa dá vonku natrhať... a vôbec to nie je veľká položka, ja kupujem nutrilon, 1 pixla stojí 22e a vydrží cca 2 týždne pre 6mes. bábo - čo je dnes 40 eur??? to je jedna nádrž

anjelicek26
13. sep 2021

@natalkinmarek ale teraz ma pol roka - zacina jest prikrmy - teda mozes skusit zasa aj ine, lacnejsie umele mlieko - ako naprikla dm mlieko - babylove. Cenovo je dobre a aj v testoch kvality dobre. A hlavne si sleduj - ked mate hypoalergenne mlieko - ci fakt nemate problem s travenim mlieka - to by trebalo ist na gastro a dat dieta poriadne vysetrit... jedna vec je nezrely traviaci trakt u maleho dietata - a ine neznasanlivost bielkoviny kravskeho mlieka, ze ano...

sona96
13. sep 2021

@natalkinmarek mňa by tiež veľmi zaujímalo, čo je kúpne mliečko 1,5.

simca06022011
13. sep 2021

Mozes pomaly prejst na dvojkove mlieko, uz to bude mat len ako doplnok k jedlu postupne. My sme boli na 1 HA, a potom som normalne presla na mlieko 2. Bezné, nie hypoalergenne. Na to si daj pozor ak mate alergiu alebo nejaky dovod preco ste dostali HA (mna na HA nastavili v porodnici a kedze vyhovovalo, nemenili sme). najlepšie toto riesit s detskou lekarkou ak mate dobru, moja mi vzdy najlepsie poradila.

Kravské mlieko mne malá pila veľmi málo... do varenia som ho používala po roku, pamätam, že dostala asi ako 10-11m na večeru krupicu z kravskeho a prerevala mi celu noc (lebo kamosky bezne davali uz, tak som krava robila "pokus"), no nikdy viac... potom v 1,5-2r sme presli na kozie na vecer, ale mala som aj krabicu pokracovacieho doma, a to nam vydrzalo naozaj dlho. Cez den mi ale naozaj malo mlieka pila uz ked mala vsetky jedlá zaradené max. pred spanim.

wonder13
13. sep 2021

@natalkinmarek trosku mi pripadate že neviete o com píšete... 1.5? Kravské by som nedala? A umelé mlieko je susina z čoho?
No k veci, nám doktorka povedala ze ak sedí malému Nutrilon netreba špekulovať a dávať mu dokedy chuti. Nemenit hore dole značky. Len v prípade ze sa hľadá vhodné mliečko na začiatku. Mlieko z krabice z obchodu neobsahuje nič, je to voda.

natalkinmarek
autor
13. sep 2021

@0silvia0 kravské priamo od kravy myslím . To je insie ako take kúpne

0silvia0
13. sep 2021

@natalkinmarek a kupovane nie je kravske? V com je insie?

anjelicek26
13. sep 2021

@natalkinmarek Este raz to zopakujem. Nemas doma teliatko, co do roka ide s 40 na 700kg, ze ano... To mlieko neobsahuje vela veci, co tvoje dieta potrebuje - a naopak ma vela veci, ktore mu skodia. Ani nad tym neuvazuj.