Môže ísť o koliku alebo reflux?
Ahojte. Keďže mám prvé bábätko a v mojom okolí sú deti, ktoré len pekne spinkajú a papajú nemám sa s kým poradiť. Lekárka poradila pár vecí ale nič z toho nefunguje. O dva týždne ideme na gastro ale už som naozaj bezradná. Dcérka má o dva dni 3 mesiace. Priberá a rastie pekne. Len sa mi zdá, že veľmi často pýta papať. Niekedy aj po hodine a pol. Inokedy zasa vydrží 3-4 hodiny bez jedla. V noci mi spí tých 8-10 hodín. Len problém je v tom, že pri papaní veľmi plače. Krčí sa. No horšie je to vždy po tom čo sa vykaka. To sa mi až skrúca v rukách. Čajík ani vodu (Lucku) v sebe neudrží - hneď všetko vygrcká. Pri zaspávaní večer veľmi plače. Až sa dusí. Na odporúčanie lekárky sme skúsili zahusťovadlo do mliečka a tak isto aj Nutrilon AR. Ani jedno z toho nechce. Mohlo by ísť o koliku alebo to môže byť aj skrytý reflux? Naozaj ma veľmi mrzí vidieť ju trpieť a nemať jej ako pomôcť. Dávame aj kvapky Coliprev. Tie ako tak pomohli.
Ďakujem za každú jednu normálnu odpoveď. 😊
Čakala som že to všetko prejde do troch mesiacov ako všetci hovoria ale tak zajtra má tri mesiace a nevyzerá to tak, že by to bolo lepšie.
@januss21 ja by som skúsila ozaj to mliecko vymeniť...to je ale len môj osobný názor....síce AR mliečka vedia tiež zapekat ale my sme našťastie kakali od narodenia každý deň pri každom mliecku takze my sme nemali problém...ale to neznamená že bábätko neboli bruško...to mi povedali aj nemocnici..bolelo ju aj keď kakala každý deň...každý deň som dávala probiotiká Biogaia...a asi 2 krát som použila rektalnu rúrku mala sa vyprdkala a bola kľudna...
@januss21 áno inú značku mlieka myslím..ja by som to skúsila....tiež by som nedávala vodu ani caj...tak malému bábätku netreba ešte..stačí mliecko...ono jednoducho ten tráviaci systém musí dozrieť babatkam...bude dobre neboj...viem o com píšem tiež som si zažila s malou svoje 🥰
@barunka.k tak by malo dieťa na UM jesť každé 2,5-3 hod
@januss21 tak je po kúpaní už po celom dni unavena možno nie hladná.Odmietas všetko vodu, výmenu mlieka, nedať toľko jesť.3 m dieťatko nemá čo jesť kazdu hodinku, ak je celý deň dobrá a plače večer a vtedy ju aj najviac kŕmis, tak hľadaj v tom spojitosť.Mne sa zdá doba kedy neje príliš dlhá dcéra bola drobnejšia mne povedala pediatricka dať jesť medzitým hoc nepýta, takže v noci som jej raz dala.Ako Ti priberá?
@januss21 áno, on je od narodenia papač, zo začiatku veľa grckal, tak som to brala, že to musí doplniť, ale zostalo mu to, má 5 mesiacov 9kg a pijeme 210ml v noci a cez deň sa mu snažím 180ml dávať, ale už nestačí ☺️ Ak sa budeš s čímkoľvek poradiť, kludne napíš alebo aj len tak vysťažovať ☺️
Nemate nahodou niekto podobnu skusenost alo ka? Mam 2 mesacneho drobca...sme na UM na Nutrilone...zvykne mi raz az dva krat do tyzdna grcat...ked vypije mlieko...pekne si odgrgne...dam lahnut a zacina plac...je nepokojny...davam ho do zvysenej polohy....ale najlepsie mu je na rukach...dlho este prehltava...a chrci...az kym mu to neprejde je nervozny a nechce lezat...ked spi dost sa budi a chrci...
@andzelika u nás to bolo tak..začalo nám to v7.tyzdni...nám pomohlo dávať do zvýšenej polohy..všade kam som malú položila čiže aj kočík postielka hracia deka....AR mliecko sme nasadili a Gastrocynesine proti páleniu záhy...veľa nosiť ale my sme museli ma rukách lebo v nosiči ani šatke mala nechcela byt..
@luccija poznám jej plač keď je hladná a naozaj toľko pýta. Zmenili sme lekárku a ona sama povedala že v mlieku problém nebude ale dala jej urobiť testy na kravsku bielkovinu. Plače aj cez deň ale večer je to najhoršie. Mne nevypije ani kvapku kým sama nechce takže nie som blbá aby som do nej niečo na silu tlačila a trhala jej spánok. A priberá pekne. Tak ako má.
@januss21 myslim si ze jej davas vela mlieka a casto a tym pádom moze byt prekrmena. To ze ti grcka moze byt aj tym ze jej to mliecko nestihne stravit lebo take babatko nema velky zaludok. Neda sa do 100ml zaludka naliat 150ml mlieka to potom to zvysne mlieko musi niekde vyjst a preto grcka. Nasi pili kazde 3h ale to som pocitala podla vahy kolko maju vypit a stacilo. Davali sme pit aj caj aj dojcensku alebo prevarenu vodu. Neber to tak ze kamosky co maju deti tiez vypiju tolko mlieka alebo aj viac. Kazde dieta je ine. Cas na koliku zvykne byt zvycajne vo vecernych hodinach(povedala dr) a mala pravdu nasim zacinali okolo 17-18hdo cca 22-23 neskutocny plac. Pockaj si na gastro vysetrenie ale ukaz dr kolko mllieka a ako casto pije.
@januss21 skús ozaj počkať na to sono...mne tvrdila doktorka aj primár dokonca že to nemôže byt reflux a nakoniec bol...sono to pekne ukázalo..ohľadom toho kŕmenia...ak by mala reflux tak je lepšie dávať v menších množstvách častejšie...aj to mi odporučili v nemocnici ale moja mala tak nechcela papať...pekne pýtala každé 3 hodiny...skús počkať na zo sono a uvidis...
@miroslava0405 našu malú bolievalo bruško počas dňa...súviselo to s refluxom lebo bola zaplynena aj keď pekne kakala každý deň...a noci spala krásne takze bolenie bruska nie len večer...
@barunka.k jasne moze to byt reflux to neberiem. Aj som pisala nech pocka na sono bude mudrejsia po vysetreni. Len tie koliky sa zvycajne stupnuju vo vecernych hodinach je to najhoršie. Viem o com pisem moji 3ja chlapci to mali. Najstarsi mal koliku do 3mes a reflux ale ten mu zistila dr az neskor
@miroslava0405 lenže keď je hladná tak ju trápiť hladom nebudem... Vždy vypije toľko koľko ona chce. Ju sa ani nedá nasilu nakŕmiť. Z mliečka mi negrcka. Len z čaju a vody. No ona je taka uplakanejšia aj počas dňa ale najhoršie je to večer
Od tej 5 do 6 - pol 7.
Náš malý pri každom glgu mliečka strašne plakal, my sme jedli aj 50-80 mliečka hodinu. Trosku nám pomohol infacol,nič iné vôbec nezabralo. Kakal len cez rektalnu rurku. A grckal až do 1,5 roka. Pri nadvihnuti, nedalo sa s ním hrať inak ako po leziacky. Dostali sme sirup na reflux, ktorý som mu prestala dávať lebo nepomahal vôbec, len časom to prešlo. Je z neho dodnes malý jedak 🙂 ešte mliečko babylove z dm nam sadlo najviac neskôr sme dávali france lait. Beba a sunar sme nemohli vôbec, po nich grcal prúdom. Drzim palce nech vám to rýchlo prejde. Môj malý má už 4 roky ale na ten hrozný prvý rok nezabudnem nikdy 🙂
Ahojte baby prosím vš potrebujem radu.. Mala sa nám narodila 6.2. Z váhou 3900g... No co sme doma stále place a ja už som zúfalá neviem si s nou rady...kojim ju respektíve odstrekujem a dávam mliečko aj z fľašky.. No veľmi ju chytajú stavy plakania ale už tak ze až sa začne dáviť...tralia nás aj koliky. Ale dávala probiotika biogaia a espumisan l.. Aj cvičíme nožičkami aj dávame hrejivy vankúšik na bruško aj rektalnu rúrky keď jej to nejde... Proste si už neviem rady.. Keď nás púšťali domov z pôrodnice mala váhu 3680g a teraz keď som bola u lekárky tak ju vážila a mala 3800g čiže za tie necelé tri týždne nič moc priberania vzhľadom k tomu akú mala pôrodu váhu... Možno je to normálne neviem je to naše prvé bábätko.. Len si už neviem rady lekárka nám dala bebu sensitive na pri kŕmenie len strašne zle... Veľmi ju za piekla a nepasuje jej boli ju bruško tak to nedávam... Poradili mi ze jej mam kúpiť sunar... Lebo už nejako nemám mliečko... A ešte keď sa napapa tak ai od grcne ale potom ešte trošku vygrcne... No ale keď zaspinka tak ju ako keby napinalo aj cumel keď ma tak ju to napne a keď je hore tak ako keby sa jej to vráti naspäť a prehltne to môže to byť ger... Neviem co je normálne a co nie je to moje prvé dieťa tak prosím nejaké rady alebo nieco... Nie nejake komenty alebo nadavanie
@katarina9593 no mne to pripadá tak že sa jej mliecko vracia naspäť do krku...naša mala to tiež mala...ide o tichy reflux ...tiež plakala dosť druhý a tretí mesiac a bolelo ju bruško lebo pri refluxe môže byt bábätko zaplynene ( kakala každý deň takze v tom problém nebol)..my sme nasadili AR mlieko i keď sme boli upozornení že môže zapekat ale našťastie nič take sa neudialo..my sme dávali HIPP AR...plus probiotiká Biogaia...to je len čisto moja skúsenosť a laicky názor 🙂

@januss21 treba skúsiť niekomu zaberie hneď niekomu po pár uzitiach až...niektoré mamičky robili tak že rozpustili dve tabletky vo vode a dávali piť počas dňa...
No neviem či rady aby si malú kŕmila v noci počas spánku 🤷♀️Mne mala od 6.tyzdna budila raz za noc na jedlo...najedla sa o 18.00 potom zibudila o 1.00 najedla a spala do tej 6.00...a od 5.mesiaca prespala celu noc bez zobudenia na jedlo a ani by ma nenapadlo ju kŕmiť alebo budiť😊...Ale každý ma inú skúsenosť..cez deň mi jedla každé 3.hodiny nastaviť hodinky by dá podľa nej dali☺️
Inak u nás v rodine čo mali skúsenosti s Nutrilonom tak všetky deti zapekal a mali bolesti bruska..ja by som ozaj zvážila zmenu mlieka...ja som skúsila aj Bebu AR ale nakoniec sa mi osvedčil HIPP AR...keď budeš mat reflux potvrdený zo sona tak ti môže lekárka predpisovať AR mliecko a budeš platiť len polovicu...polovicu preplatí poisťovňa ( to len taká poznámka)...