icon

Môžem dávať Nutrilon častejšie ako každé 4 hodiny?

lorrainet
5. jan 2025

Ahojte, chcem sa poradiť pre istotu. Malý ma 2 mesiace a občas dokrmujem Nutrilonom Advanced. Zatiaľ s ním žiaden problém nemal. Je ale zvyknutý piť stále , niekedy je na prsníku aj každú hodinu, má veľmi silný apetít 😅 aj dosť priberá (to sme ešte Nutrilon nedávali) ale v poslednej dobe musím v noci dokrmit nutrilonom , nezostane mi už v prsiach nič a on stále hladný. Každopádne , podľa návodu sa môže dať len raz za 4 hodiny, robite to tak tiež ? Čo ak je po hodine opäť hladný ? Dávam mu 130ml , stiahne to jak nič a ešte si vypýta docucat prso... Keď si odsajem vypije aj 150ml a o hodinu pýta zasa. Bojím sa teda že ak prejdeme na Nutrilon častejšie ako raz za týždeň tak bude s týmto problém , že len raz za 4 hodiny. Ale aj doktorka odporučila na noc Nutrilon lebo on spí maximálne hodinu v kuse a už je hladný, Nutrilon ho môže na dlhšie zasýtiť.

pribinak
5. jan 2025

Tak hádam nenechas hladne dieťa? Tie tabuľky sú len orientačne.
Jedno bábätko má 2 mesiacoch váhu 3800 a iné môže mat aj 5 kíl. Ich potreba je značne rozdielna

lorrainet
autor
5. jan 2025

@pribinak môj ma práve cez 5. Nemusíš hneď takto reagovať, ja sa práve preto pytam 🙂 nechcem ho nechať hladné to asi je logické a zároveň nechcem aby ho z veľkej dávky bolelo bruško.

sahel
5. jan 2025

@lorrainet ahoj 🙂 moja mala je na nutrilone od narodenia a krmila som ju na poziadanie, niekedy si pytala aj kazdu hodinu. Momentalne vsak pije Sunar, lebo je sytsi, papa kazde 2-3 hodiny po 120 ml. Mame 4 mesiace a 6 kg 😊

evcagabi
5. jan 2025

Ja davam mojej 4.5m kolko si zaziada, v 90% papa mm ale ked treba dat nutrilon dam kolko si vyziada. Nenecham ju snad hladnu 😅 raz pol dna mala len um a kludne zbachala aj 210ml um kazde 3hod, co jej mal chlap od huby odtrhnut? 😅😅😅

evcagabi
5. jan 2025

A ozaj, u nas teda vobec neplati, ze ju nutrilon lepsie zasyti. Z mojej skusenosti po mojom mliecku prespi celu noc a ked dostane nutrilon vacsinou sa zobudi medzi 2-3

anavixy
5. jan 2025

2m dieta vypije 120-150ml mlieka a o hodinu je opat hladne? To sa mi nezda… si si ista ze sa len nechce proste viac dojcit? Ak sa to deje len vecer, pojde pravdepodobne o tzv. cluster feeding.
Um samozrejme mozes davat aj castejsie ako kazde 3 ci nebodaj 4h, pokial to tvoje dieta toleruje (tj negrcka, nie je prekrmene, neboli ho brusko…). Ale skusila by som sa este zamysliet, ci je to naozaj o hlade a ci je potrebne ho takto prekrmovat. Ak myslis, ze ano a prsnik nestaci, tak potom pokracuj podla jeho potrieb.
Ze um viac zasyti je mytus, moze a vobec nemusi.

lorrainet
autor
5. jan 2025

@anavixy áno, má už skoro 6 kíl, pritom nie je tučný, je dlhý, veľký. Vypije z odsateho 130-140 a o pár minút ešte pije prsník úplne do prázdna. Kojim cez klobúčik takže vidím keď cucka ako dudel a keď naozaj pije. Dokonca pije dosť pahltne... S bruškom nemal zatiaľ žiaden problém, stále prdí a Kaka raz za týždeň. Ani nie je nejako uplakany,iba teda keď pýta jesť tak sa jeduje, kuše ručičky, hľadá kde by sa nacicol. Keď mu dám dudlik tak je z neho nervózny lebo saje a nič netečie 🤦🏻‍♀️

leushka1574
5. jan 2025

To je len fáza, keď pýta tak často jesť…asi má rastový špurt, prejde to, časy sa ustálila, ale potreba mlieka bude stále už len rásť. Nám pomohol prechod na antirefluxné mlieko - je sýtejšie, malá s ním dlhšie vydrží sýta…netrápte sa tým, to je u dvojmesačných normálne, prudko rastú a priberajú, dajte mu keď pýta, zle mu nebude.

lsas
5. apr 2025

Ahojte, darujem neotvorený Nutrilon Profutura s dátumom expirácie koncom mája (29.5.). My sme ho kúpili pre istotu, keby malá nezvládala kojenie ale naštastie sa nám zatiaľ darí. Bola by som rada, keby sa zbytočne nevyhodil, ak by mohol byť niekomu nápomocný. Len osobný odber Bratislava. Prosím pošlite mi správu, ak budete mať záujem.