Od ktorého mesiaca môže dieťa piť trvanlivé a kravské mlieko?
Pocula som,ze niektore davaju trvanlive uz od par mesiacov.skoro od narodenia.moze take mlieko pit 5.mesacne babo?ved to je zdravsie ako prevarene kravske.
@miskacharly Prosim Ta kde si prisla na to, ze trvanlive mlieko je zdravsie ako kravske prevarene?? 😲 To je po vsetkych upravach a stabilizaciach a konzervaciach uz len ofarbena voda do biela, vsak to nema ani len chut mlieka. Ked ma nieco spotrebu niekolko mesiacov, ake ziviny tam asi tak ostali a co na tom moze byt zdrave? 😎
Ja malemu robim olovrantove kase do kravskeho mlieka z mliekomatu, resp. do cerstvo nadojeneho kozieho mlieka, asi od jeho siestich mesiacov. Ale nenahradzam davku UM kravskym ani kozim mliekom, to dostava pekne dalej. Kravske mlieko je tazsie stravitelne, moze sposobovat hnacky alebo naopak zapchu. (A v tomto pripade je jedno, ci je to krabicova biela voda alebo prevarene mlieko z mliekomatu.) Takze ak xces zacat davat, tak odporucam pomaly. Lepsie stravitelne a vhodnejsie, zdravsie je mlieko kozie. Tu ale zase treba davat pozor, ako su kozy opatrene, ci su v cistom, co pozeru - vsetko sa odrazi na chuti, voni a kvalite mlieka.
@miskacharly jasné,chápem, viem že UM ide veľmi do peňazí, ja ako som uviedla hore vyššie by som počkala do toho roka a až potom zaradila kravské mliečko
Nesnažím sa ti vnucovať svoj názor, rozmysli si sama, držím palce 🙂
Aký je váš názor či ho vôbec začať dávať?? http://postreh.eu/fakty-o-mlieku-pit-ho-ci-nepit/

ja som davala malemu asi zhruba od 1 roku a pol...kamaratka nabehla na krabicove plnotucne od roku davala malej....to zavisi od kazdeho...a mali ked ochutnal kabicove najskor nechcel...a potom ked som skusila druhy krat vypis a od vtedy nechce nic ine..len takeho...ale popritom sa aj napapka takze zavisi hlavne aj od drobca....ale skor ako po 1 roku by som urcite nedavala...a to som zo zaciatku do 2 rokov prevarala...potom uz nie...