Problémy s umelým mliekom a dojčením
ako naschval sa neviem dovolať k pediatricke tak zatiaľ skúsim tu..malého (4m) som musela začať dokrmovat keďže po chorobe mi dosť kleslo mlieko a nestačilo mu ..keďže staršia brala v jeho veku mlieko na predpis-nutrilon allergy care kúpili sme mu nutrilon bezlaktozy (skúsila som aj babylove ale ho dosť vystrieralo po ňom tak preto, pri kojení sme používali coliprev)…vcera mal pár bodiek červenej krvi v plienke (kakal riedke, predtym kakal takú kasu, obe žlté).. bezlaktozovy nutrilon bral týždeň, 2-3x do dňa cca 100ml po kojeni…občas povystrieral nôžky, poplakal máličko po jedle ale nič vážne, niekedy poplakal po kojeni ale dali sa to zvládnuť. akurat som si všimla že mal stále také spľasnute brusko, napucane mal po kojeni. dnes kakal a mal slaboruzovy hlien v plienke (opäť žlté, opäť riedke), už som mu dala nutrilon allergy care 60ml-veľmi nechcel, zjedol cca polku .. teraz som ho sla kojiť no a neskutočný plač..chcel by, prisal sa, aj začal papať..skúšala som 3x rôzne polohy stále hrozny plač..kde je problém? myslela som že na tomto mlieku bude všetko ok.. je problém že aj kojím (mliečnymi výrobkom sa vyhýbam) aj ma to speci mlieko? mám prestat úplne kojiť? je problém to speci mlieko že mu nesadlo ? nechcem toľko experimentovať s um a meniť a skúšať, strašne ma to štve, neviem už ani zvýšiť tvorbu svojho mlieka 😵💫
Smer lekár okamžite, krv u malého dieťaťa je vážna vec. Neskúšaj nespekuluj, nečítaj prosím ťa sekty ako mamila. Smer LEKÁR hneď
@anonym_autor ak sa nevieš dovolať tak by som sla rovno do čakárne ...musí vás zobrať
@anonym_autor ak sa nevieš dovolať tak by som sla rovno do čakárne ...musí vás zobrať
@gejb musím k ním dopredu zavolat. inak zvyknú stále dvihnúť, skôr či nemajú dovolenku alebo čo, lebo som im aj písala už vcera mail a zatiaľ sa neozvali.. čiže ak lekár to jedine pohotovosť a ta je od 3tej.. dovtedy s ním čo? myslím čo sa týka jedla?
Takže papa Nutrilon digestive? Lebo potom je už len neocate, kt. je pre neurčené alergie.
@anonym_autor na stránke evuc.sk si vyhladaj vašu lekárku. Ak by mala dovolenku najdeš tam oznam a aj infornáciu kto ju zastupuje. Ak to tam nemá mala by normálne ordinovať.
no ok volala som s dr tak že mám to sledovať a ak bude mať ešte raz krv tak máme prísť, že tým že to iba raz mal v plienke (zjavne ten hlien do úvahy nebrala) a že len dnes dostal to allergy care tak mám počkať 🫠
Takže papa Nutrilon digestive? Lebo potom je už len neocate, kt. je pre neurčené alergie.
@danielahamar nie ma allergy care syneo..
@anonym_autor mam 3 deti a 2 z toho ABKM od babatka,a zacalo to vzdy krvou v stolici a bolestami bruska.u nas Allergy care UM nepomohlo,ani bezlaktozove.az na predpis Neocate,aj to trvalo kym zabralo a deti si na tu specificku chut zvykli.odporucam gastro/alergologiu
@anonym_autor na stránke evuc.sk si vyhladaj vašu lekárku. Ak by mala dovolenku najdeš tam oznam a aj infornáciu kto ju zastupuje. Ak to tam nemá mala by normálne ordinovať.
@zojanka už som sa dovolala a veľmi múdrejšia nie som teda
@anonym_autor mam 3 deti a 2 z toho ABKM od babatka,a zacalo to vzdy krvou v stolici a bolestami bruska.u nas Allergy care UM nepomohlo,ani bezlaktozove.az na predpis Neocate,aj to trvalo kym zabralo a deti si na tu specificku chut zvykli.odporucam gastro/alergologiu
@simona92101 počkaj teda fakt môže byt že to mlieko mu nepomôže? tak to by som nečakala. dcéra na ňom bola, tiež sme mali alergiu.. ale on mal tu krv až keď bol prikrmovan bezlaktozovym nutrilonom
@simona92101 počkaj teda fakt môže byt že to mlieko mu nepomôže? tak to by som nečakala. dcéra na ňom bola, tiež sme mali alergiu.. ale on mal tu krv až keď bol prikrmovan bezlaktozovym nutrilonom
@anonym_autor ten bezlak.Nutrilon tiez nie je dobra volba.a preco prikrmujes speci mliek9m ked dieta problem nema?zase Babylove je tiez z tych lacnejsich mliek ...to co zaberie jednemu,nemusi druhemu.ten Nutrilon neobsahuje laktozu ale mliecnu bielkovinu ano.Allergy care ma z casti ml.bielkovinu nastiepenu ale stale ju obsahuje.
@anonym_autor a pleties jablka s hruskami,laktoza a kr.bielkovina je rozdiel.ak dieta nema indikaciu na alergiu,nechapem preco ste ako nahradu kojenia dali ten Nutrilon 🤔
@anonym_autor ten bezlak.Nutrilon tiez nie je dobra volba.a preco prikrmujes speci mliek9m ked dieta problem nema?zase Babylove je tiez z tych lacnejsich mliek ...to co zaberie jednemu,nemusi druhemu.ten Nutrilon neobsahuje laktozu ale mliecnu bielkovinu ano.Allergy care ma z casti ml.bielkovinu nastiepenu ale stale ju obsahuje.
@simona92101 musela som začať prikrmovať lebo som 4dni teplotovala a klesla mi tvorba mlieka… pretože dcéra mala problém s týmto -ona brala na predpis ten allergy care až do roka a muž tiež netoleruje mliečne.. spomenuli sme to dr keď sme u nej boli a ona nám dala na predpis ten allergy care…
ja som si myslela že to je laktóza, bral coliprev pri kojeni a ten zaberal perfektne-preto bezlaktozvy nutrilon keďže obycajne mlieko (babylove) nebolo dobre tolerované
@simona92101 ja viem tak že keď je v rodine alergia že sa dávajú speci mlieka
@simona92101 ja viem tak že keď je v rodine alergia že sa dávajú speci mlieka
@anonym_autor ale dieta realne nemusi mat ziadnu alergiu.a to Babylove mu len nemuselo sadnut zlozenim..ja by som nestrielala od brucha a zaniesla vzorku stolice na rozbor.dieta moze mat aj daku virozu..
@anonym_autor ale dieta realne nemusi mat ziadnu alergiu.a to Babylove mu len nemuselo sadnut zlozenim..ja by som nestrielala od brucha a zaniesla vzorku stolice na rozbor.dieta moze mat aj daku virozu..
@simona92101 veď to nechcem aby som mu viac neuškodila.. z tých um ja som jeleň, pri dcére sme si užili toho dosť, si vytrpela chudak tak som jeho chcela uchrániť a ako to dopadlo 🫣 dr vravela že keď sa to bude opakovať vezme stolicu ale asi ju zajtra zanesiem pre môj pokoj v duši
@simona92101 veď to nechcem aby som mu viac neuškodila.. z tých um ja som jeleň, pri dcére sme si užili toho dosť, si vytrpela chudak tak som jeho chcela uchrániť a ako to dopadlo 🫣 dr vravela že keď sa to bude opakovať vezme stolicu ale asi ju zajtra zanesiem pre môj pokoj v duši
@anonym_autor radsej si to zapisujte,kedy kolko zjedlo dieta a aka bola stolica/priznaky,mozno aj foto(nam to dost pomohlo)
@anonym_autor radsej si to zapisujte,kedy kolko zjedlo dieta a aka bola stolica/priznaky,mozno aj foto(nam to dost pomohlo)
@simona92101 fotim si to 😅 keby je to ta bkm tak by bol problém aj s kojenim nie?
@simona92101 fotim si to 😅 keby je to ta bkm tak by bol problém aj s kojenim nie?
@anonym_autor bkm je bielkovina KRAVSKEHO mlieka, preco by mal byt pri alergii na BKM problem s kojenim??
@anonym_autor bkm je bielkovina KRAVSKEHO mlieka, preco by mal byt pri alergii na BKM problem s kojenim??
@selenka7 pretoze matka prijma v potrave aj kr.bielkovinu(mlieko syr pecivo atd)
@selenka7 pretoze matka prijma v potrave aj kr.bielkovinu(mlieko syr pecivo atd)
@simona92101 kravska bielkovina sa v traviacom trakte matky rozlozi na aminokyseliny, ktore sa vstrebavaju do krvi, materske mlieko obsahuje ludske proteiny, ktore si telo z aminokyselin posklada.
@selenka7 vsetko ide do mlieka,senzitivne deti alebo detom s tazsou formou alergie,vadi aj materske mlieko ak matka nedodrziava dietu alebo urobi dietnu chybu.u nas to bol tento pripad,dcera je multialergik a dojcenie sme museli ukoncit
@selenka7 vsetko ide do mlieka,senzitivne deti alebo detom s tazsou formou alergie,vadi aj materske mlieko ak matka nedodrziava dietu alebo urobi dietnu chybu.u nas to bol tento pripad,dcera je multialergik a dojcenie sme museli ukoncit
@simona92101 no a teraz vlastne čo? skúsiť kojiť? alebo to odsledovať a prip prestat kojiť? alebo skúšať zvýšiť tvorbu mlieka??
@danielahamar nie ma allergy care syneo..
@anonym_autor syneo obsahuje laktozu, digestiv má znížený
@simona92101 no a teraz vlastne čo? skúsiť kojiť? alebo to odsledovať a prip prestat kojiť? alebo skúšať zvýšiť tvorbu mlieka??
@anonym_autor ono tazko poradit pokial nemas vysledky z rozboru🤷♀️ ale ked bolo dieta len dojcene,malo nejake problemy?ak nie,tak sa pokusit o zvysenu tvorbu mlieka.ale tu krv v stolici by som presetrila urcite 🤔 ty si drzala daku dietu pri kojeni?ak hej,co vsetko si vylucila?
@anonym_autor ono tazko poradit pokial nemas vysledky z rozboru🤷♀️ ale ked bolo dieta len dojcene,malo nejake problemy?ak nie,tak sa pokusit o zvysenu tvorbu mlieka.ale tu krv v stolici by som presetrila urcite 🤔 ty si drzala daku dietu pri kojeni?ak hej,co vsetko si vylucila?
@simona92101 problémy nejaké nie, koliky (nevedel sa vyprdiet) ale to som mu dávala coliprev dokonca jeden čas to bolo tak super že som mu ho dávať nemusela ale keď som zjedla nieco mliečne tak som mu ho dala inak plakal a krčil nôžky… obmedzovala som mliečne inak nič.. na tu krv že môžme doniesť vzorku ale že máme to iba sledovať zatiaľ či sa to bude opakovať.. nemám veľmi rada takýto prístup, ale on nemá ani tvrdé brusko ani zápchy (to nemal nikdy, ani nezvracia, nemá nechutenstvo papa rad a veľa, je aktívny, zvedavý, dokonca sa mu upravil spánok ..teraz napr aj pekne papa na prsníku (muž hovorí či pred um neplače na prsníku lebo mu ide to mlieko pomaly).. naozaj neviem čo by mohol byt problém..
@simona92101 ale ako stane sa že mlieko mi este vystreli ale on už reve a nechce ďalej.. čiže ešte mám mlieko len on už sa napína a koniec
@simona92101 problémy nejaké nie, koliky (nevedel sa vyprdiet) ale to som mu dávala coliprev dokonca jeden čas to bolo tak super že som mu ho dávať nemusela ale keď som zjedla nieco mliečne tak som mu ho dala inak plakal a krčil nôžky… obmedzovala som mliečne inak nič.. na tu krv že môžme doniesť vzorku ale že máme to iba sledovať zatiaľ či sa to bude opakovať.. nemám veľmi rada takýto prístup, ale on nemá ani tvrdé brusko ani zápchy (to nemal nikdy, ani nezvracia, nemá nechutenstvo papa rad a veľa, je aktívny, zvedavý, dokonca sa mu upravil spánok ..teraz napr aj pekne papa na prsníku (muž hovorí či pred um neplače na prsníku lebo mu ide to mlieko pomaly).. naozaj neviem čo by mohol byt problém..
@anonym_autor ano,aj to je mozne.z flase ide rychlo,nenarobi sa.pri dojceni sa musi trocha potrapit.skus odsat a dat cez flasku,ci bude rovnaky problem
@anonym_autor ano,aj to je mozne.z flase ide rychlo,nenarobi sa.pri dojceni sa musi trocha potrapit.skus odsat a dat cez flasku,ci bude rovnaky problem
@simona92101 no v noci keď kojím je všetko v poriadku. dokonca mám pocit že nevysaje všetko mlieko. a prosím ta keď dokrmujem tak mám dávať vít d a probiotiká ako keď som iba kojila?

@anonym_autor na mamile som čítala že sa krv môže objaviť keď klesá produkcia mm, môže to tak byt? ale ma aj um tak by mal mať dosť živín či?