Umelé mlieko a priberanie. Ako ste na tom vy?
ahoj mamicky
chcem sa opytat ktore z Vas krmia deticky vylucne UM a ake su vase vahove prirastky?
nakolko my sme na UM necele 2 tyzdne, a pribrali sme 700g za tie 2 tt a zda sa mi to dost vela.
dakujem
mala som zo zaciatku ha bebu, ale teraz mam klasicky nutrilon
miska a zmenila si sama? ci dr. dala?
a kedy si menila?
radila som sa s dr, lebo malemu dost spliechalo, a menila som asi po mesiaci, chces zmeniet mlieko?
zatial nie, maly ho pije v pohode, a vyuzijem ten predpis zatail
Ahojte ja sa pridam ak možem.My sme na UM od 3m. A priberame malo a aj pijeme malo 100 na každe papanie a aj menej.Takže nie všetky babetka na UM su velke my sme maly mame 7m a 7180kg.A ešte ak poznate niaku mamičku čo dava Sunar HA pre novorodencov tak mam 3 kr.za symbolicku cenu
ja uz som sa pytala,ze preco sa neda dat viac na predpis a ona,ze take ma nariadenie.nechcela mi ani HA nutrilon dat na predpis,ze len ten moze na reflux predpisovat a iny nie.
matelko ja byt na tvojom mieste skusim sa informovat v poistovni, ci je to pravda.
miruska vitaj medzi nami,
a dr. ti nato nepovedala nic? ake mliecko pijete?
na reflux je ar- antirefluxne mi sme ho mali ale je strasne huste
matelko tak to mas velmi divnu dr.
kazda lekarnicka ti povie ze ha do 1 roka predpisovat moze
ako fakt sila, som sokovana
Pijeme Sunar.Vyskušala som aj HA aj Nutrilon a nič.asi to neni mliekom je to nim.Mlieko HA sa može predpisovat do roka ale iba niekolko krabyc do mesiaca už neviem kolko.My mame tiež nie dobru Dr. tvrdila že iba do pol roka ale ja som ju hned zrušila na štastie ho nepotrebujeme a ani mi ho nechcel.
lenočka tak vy ste taky čerstvy male babetko bože 🙂
miruska no ano, my sme taky krpaty ete 🙂
zatial nam predpisali 5 krabic, a zatial dr. nepovedala ze viac neda
tak som zvedava, v pondelok idem zase
Tak to potom ta naša nas šalila.Neviem o čo jej šlo asi aby ušetrila poistovni niake bubaky.
ja si to overim asi v poistovni, a bude pokoj
lebo mi to cele nejako nesedi
mne to povedala lekarnicka, ze sa to da
este mi aj radila ze ked mozem a maly bude pit ten HA ze nemam menit, ze ten sa moze az rok
lenocka, ja som sice aj kojila + Um do toho, ale vo veku tvojho syna moj pribral 800 g za 14 dni...nasa dr. vravela, ze je to dost, ale ze sa to casom vyrovna a bolo to tak. To sa potom ustali, nemaj strach.
sunea citam rozne nazory, a teda uz sa ukludnujem
tak pohodka
lenočka maly je kraaasny držim palce
Moj prvy syn mi priberal čo mesiac to kilo,do roka potom sa to ustalilo.Bol tada valibuk ale zato teray je s neho fešak
miruska vidim ze tiez mas blondacika, a este k tomu este taha mamu za nos 🙂
a dakujem
ano aj Martin bol blondak a teraz ma hnede vlasy zato Ivanka ta je odnar. tmavšia.
ono sa to vacsinou meni,
maly ma zatial farbu po mm, tak uvidime neskor
no s tým predpisom je veľmi čudné, mne povedala dr že len 5 ks na mesiac že poisťovňa viac nepreplatí ale som sa dozvedela že to nieje pravda. To nezávisí od poisťovne ale od lekárky, lebo oni majú od poisťovní nejaké limity ale to neznamená že nemlžu predpísať........mne sa dr tento mesiac pomýlila a mala som až 10 krabíc na mesiac.......a moja teta má dvojičky a jej dr dá na predpis aj 20 pixlí, proste koľko potrebuje...takže toľko.......
leni bud rada že ti papka vieš ake su to nervy ked ti deco nepapa.my sme sa trapili lyžičkami,striekačkou a teraz ho zabavam pri každej flaške mam mobil a v nom gumi maci pesničku všeliake hračky atd,tak sa netrap a raduj sa že mu chuti.
maryanna tak super ze mas taku skusenost, a ze je to o dr. a nie poistovni
ta moja sa zatial netvari zeby nepredpisala
miruska tak obcas je to o nervy, lebo papa len 80ml zo 100ml, ale vacsinou sa mi ho podari okabati, a vypije vsetko
leni čo riešiš ved tolko mi maly vypije teraz.Ved to je krasne.
a to ti pije to akej dobe? po 3hodinach?
my dnes mame nejaky zly den
no isto každe dve hodiny.niekedy potiahne aj na tri ale malo kedy. ja sa snažim mu davat častejšie ked tak malo papa.a davam už aj prikrmi tak je to lepšie ale to tiež musim po troške lebo ho začne natahovat a vygrcka mi to tak niekedy papame aj hod. tak nerieš maš to seper.
neboli vas bruško nas bolievalo
vies co mali sme 2 dni kedy ho bolelo, nevykakal sa mi, po masazi sa ukludnil a aj vykakal
teraz kaka 2x denne, bez bolesti, ale preventivne mu brusko masirujem
Ja som s maly spala tak že som si ho dala na seba a on spinkal na brušku na mne.
ja by som sa tak si bala, neviem
cez den si ho tak davam

to ako prevenciu ano, ale nam lepsie smakuje klasicky nutrilon, uz sa tesim na dalsie prikrmy