icon

Umelé mlieko a priberanie. Ako ste na tom vy?

lenocka84
26. máj 2010

ahoj mamicky
chcem sa opytat ktore z Vas krmia deticky vylucne UM a ake su vase vahove prirastky?

nakolko my sme na UM necele 2 tyzdne, a pribrali sme 700g za tie 2 tt a zda sa mi to dost vela.
dakujem

Strana
z4
lenocka84
autor
27. máj 2010

mamicky kde ste?

maja797
27. máj 2010

@michele11
ahojte, rada by som sa k vam pridala, ak mozem. 🙂
michele, z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze zelena stolica je na zaciatku kakania a ku koncu je uz zltá (ked sa uplne vyprazdni), nas maly totiz vzdy dokakava, ked mu dam dole plienku, tiez papame bebu ha, ale teraz uz 2 a uz aj dokrmujeme, takze teraz uz mame farbu podla toho co zjeme. 😉
lenocka, moj maly sa narodil o 3 tyzdne skor a v nemocnici odmietal sat ale aj striekacky, cele oddelenie mi ho pomahalo krmit s UM. Ked sa narodil mal 3150g a po tyzdni schudol na 2940, a to mi ho krmili aj vsetky sestricky kazde 2 hodiny. Mne mlieko pomaly odislo a nepomohlo ani odsavanie (sialeny porod ukonceny cisarskym rezom). Doma sme zacali pit z flasky (na radu sestricky) a maly zacal pit lepsie niekedy 50, niekedy 100, az postupne pil podla davkovania na plechovke. Za 3 tyzdne, co sme boli doma pribral 1080g a potom ked mal 2 mesiace mal uz 5350g. Od 3. mesiaca sa to upokojilo, pribral uz len 800g, potom po ockovani jedol dost zle, tak sme ho zacali od 4. mesiaca prikrmovat. Ked sme boli na poslednej kontrole, mal 7725g a 70cm, co je v 6. mesiacoch optimalne. 😀

bibione
28. máj 2010

maja797
to mas v pohodke 😉 lebo v 6mes by mal zdvojnasobit svoju porodnu vahu,takze ste zahojeny,moj bol za vodou uz v 4 mesiacoch a teraz naposledy mal 7230g a 65cm...tak sa vytesujem 😝
vy sa snazite o babatko? ja som mala tiez "perfektny zazitok z porodu" a mna by na dalsie najblizsie roky nikto neukecal 😀

lucyblack99
28. máj 2010

ahojte
ja som kojila len prvy mesiac, mala som malo mlieka, tak som musela prejst na umele. moja zdvojnasobila porodnu vahu v 4 mesiaci, priberala skoro kilo za mesiac, potom od piateho mesiaca uz iba 400-600 gramov za mesiac. teraz ma 9 mesiacov, 9150g a 72cm. ja musim presne strazit kolko jej dam jest, lebo ona by vypila hadam aj liter mlieka naraz, keby som jej dala..neviem...ake s tym mate skusenocti? davate detom kolko vypiju? ja som najskor skusala, ale ona pije a pije az kym nie je flaska prazdna a potom vracala, lebo jej to bolo vela....doteraz s tym mam problem, ci jej davam vela alebo malo, ja som v anglicku a tu to absolutne neriesia, kym dieta nechudne, nech si pribera kolko chce....

michele11
28. máj 2010

@maja797, vitaj a co tak uprostred noci?ci synator mal nocnu? 😀 Nuz, u nas je to zelene vzdy, teda odkedy sme na UM, len obcas ma prekvapi prazenickou vonavou 😀 Inak, uz sa snazite o babo? Fuha, ja sa tesim na druhe, ale asi by som si to hodila, keby som v najblizsej dobe otehotnela a to moja mala je super nenarocne babo. Tak ale budem drzat palce, nech ti to skoro vyjde a hlavne nech je druhy porod lepsi. A co sa stalo, prestala si sa otvarat?
@lucyblack99 vdaka, trochu si ma upokojila, aj moja tak sialene priberala doteraz, v podstate ma uz dvojnasobok porodnej vahy, tak dufam, ze tak ako u vas, aj my prestaneme tak naberat kilecka. Inak, co sa toho pitia tyka, mam zatial skusenosti len s mlieckom, ale moja bola tiez pahltna a boli z toho problemy, mm vymyslel, ze ju cca v 2/3 flase necha odgrgnut, chvilku vydychnut a potom to dopije a grgne si este raz, vyjde jej tak ovela menej mliecka, vlastne vacsinou nic, ani kvapka nazmar 😀. Nasa chce vela jest tesne pred tym, ako zaspi na riadne dlho, skus, ci to nie je aj vas pripad, ze si narobi zasoby a potom potiahne aj 12 hodin 🙂 .

michele11
28. máj 2010

@bibione a to uz ti doktorka kazala aj masko? Lebo ta moja skonstatovala, ze dcerka je dost velka, mliecko jej staci a zacneme len stavicky a postupne duzinu, ze vyslovene varene jedla az od polroka. Je to u vas tym, ze malo priberal?

moon1979
28. máj 2010

ahojte, moj maly ma dva a pol mesiaca, od zaciatku papa Nutrilon a som s nim velmi spokojna. Ziadne koliky, ziadne vracanie, stolica pekna zlta, bez zapachu, teraz sme mu kupili Nutrilon pre spokojne brusko, to je trosku silnejsi, lebo je hladosko 🙂 Davame mu 150 ml cez den kazde tri hodiny max styri a v noci mi vydrzi aj 6 - 7 hodin. Stolica nesmie zapachat, na to som bola upozornena, ak zapacha, treba vysetrit.
Moj maly je inak hrozne dlhy a chudy 🙂 Bude po tatikovi, ten ma dobre spalovanie a je ako rebrinak 🙂 Inak kazdy tyzden maly narastie o jeden centimeter a mesacne priberie 600g. Zatial doktor nehovoril, ze by to bolo malo tak je vsetko v poriadku.
Nutrilon mozem len odporucit, obsahuje hlavne imunofortis, ja na neho nedam dopustit, aj ked nie je fakt najlacnejsi. Ale ked uz nemozem svojmu dietatu dat materske mliecko, tak mu doprajem najkvalitnejsie co je na trhu a nech uz stoji co stoji 🙂

maja797
28. máj 2010

@michele11

@bibione
My sme sa snazili o dieta 9 rokov a presli sme vsetkym, aj umele oplodnenia, lekari nam uz nedavali nadej a potom sa nam normalnou cestou podarilo. Takze chceli by sme to skusit, je to mozno posledna nadej mat este jedno dieta, ja nemam normalne cyklus, len po umelych oplodneniach a po porode. A ten porod bol dost rychly, zacal o 15.30, odtiekla mi voda, stahy som mala niekolkokrat za minutu, len maly neschadzal dole a mal pupocnikovu snuru okolo krku, tak ma okamzite brali na salu a maly sa narodil o 18.30. Len ta trasa na salu bola priserna a ked som mala vyliezt hore na operacny stol ☹ . Ale maly stoji za to, je uplne uzasny. 🙂

michele11
28. máj 2010

@maja797 ach tak, no to je veru riadne na figu, ono ked sa ma nieco posr..., tak sa to aj pos... Ale zase dobre to dopadlo, a to je hlavne, ved cisarsky vymysleli pre zeny a babatka. U nas sa porod vliekol uplne nehorazne, ale zvladli sme to nakoniec aj bez CS, na koniec prisiel mlady fesny doktor, tak sa princezna chcela predviest v najlepsom svetle a hned isla von, asi za 15 minut, betarka jedna 😀 . A dokedy bude ten tvoj poporodny cyklus este OK? Ci postupne sa to zhorsuje? Lebo este si mlada, ked budete poctivo kazdy den skusat, urcite sa podari 😀

lucyblack99
28. máj 2010

@michele11
ja som ju tiez davala odgrgnut viackrat pocas jedenia, ale teraz ked uz je vacsia uz sa neda, ako jej vezmem flasku tak sa strasne hneva a cela sa kruti a place....tak ju radsej necham v klude dojest. ja si myslim ze moja ma reflux, lebo kolkokrat vracia aj 2 hodiny po jedle....ale ako som vravela, tu to odmietaju riesit, uz som prosila doktorku aby ju poslala k pediatrovi, ale ta mi povedala, ze kym nechudne vsetko je ok....ze jej dcera vracala do 18 mesiacov, ze mam pockat kym jej to prejde....

inac o porode, ja keby mi niekto slubil ze druhy porod budem mat ako prvy, rodim aj zajtra....mne museli dat vyvolavacku, lebo uz som dlho prenasala, ale potom to islo strasne rychlo, ako mi zacali kontrakcie, do 4 hodin bola mala na svete...cakala som na nu 3 roky, kym sa nam podarila 🙂

michele11
28. máj 2010

@lucyblack99 aj moja sa strasidelne nastve, ked jej vezmeme flasku, mozno treba vystihnut ten okamih, kedy uz je najvacsi hlad prec, aspon nam sa to podarilo. Ale ak je to reflux, co vyzera byt podla toho, co pises, ze zvracia tak dlho po jedle, tak hadam radsej zmen doktorku, bud nech ta posle ku gastrologicke, alebo si najdi inu pediatricku. Reflux treba potvrdit a doktor ti pomoze to zvladnut, ved aj babatko tym trpi. Teraz pozeram, ze si v UK, neviem, ako je to tam, neda sa dat ju pozriet na SVK? Lebo u nas ta poslu k odbornemu lekarovi hned, aj s omnoho mensimi problemami.

Rodit by som sla aj hned teraz, kvoli mojmu malemu pokladu by som nevahala ani chvilu. Ale ako vas tak citam, ten moj dlhocizny porod bol asi kompenzaciou za to, ze nam sa mala podarila na prvykrat a to uplne doslovne, hned v prvy den, 😀

bibione
28. máj 2010

@lucyblack99 a to ako som nepochopila teraz...sak s dietatom hadam chodis k pediatricke nie? nech ti vypise papier na sono bruska...sak to je pekne,ze to prejde,ale je to tvoje dieta a hadam sa nebudes divat jak to grcia 😕 ako jasne,ked pekne pribera,tak to sice nieje tragedia,ale moze byt aj bez toho grcania,nie?

joooj a ten tvoj porod bol super a myslim to v dobrom...ja som tahala 43tt a po vyvolavacke 15 hodin na sale a nakoniec CS...takze tvoj este lahodaaaaaaaaaaa 😉

bibione
28. máj 2010

michelle11: hej hej,nepriberal skoro vobec...no mlieko mi nestacilo,viac vypit nechcel ani za svet,takze sup na prikrmy,.,,ale teraz je to zase slabota...uz ma dva zuby tak hadam,ze preto 😒

@lucyblack99 aha jasne,ty si v anglicku 😎 no ja davam kolko vypije,ale vasinou ho etse doltacim neskor ,ked necha...ale moze byt,ze tvoje dieta nevie kedy ma dost...stava sa to pomerne casto,tak skus davat len tolko,kolko myslis,by malo spapat

bibione
28. máj 2010

aby som nezabudla,my sme sa snazili 5 rokov a nic,ale neriesila som to nijak specialne,nakoniec sa zistilo,ze mam endometrialnu cystu a ked ta sla von,sa zadarilo na prvy sup...ale mne zas jedno dieta bohate staci...kja som tiez jedinacik a moja velka vyhoda v tomto bola,ze som sa snikym o nic nedelila...a ani smutno mi nebolo,ze nemam surodenca,nechybal mi

maja797
28. máj 2010

@michele11
Prave to neviem, jeden mesiac mi uz vynechal menzes, uz sme sa aj tesili, ze sa to podarilo, ale robila som si test a negativny ☹ . Ale nic nie je stratene, ked som otehotnela s malym, tak az 4. a 5. test vysli pozitivne a to som uz bola v 16. tyzdni, tri testy mi vysli negativne 🙂 (robila som si ich raz mesacne, lebo som mala podozrenie, ale vzdy ma ten negativny vysledok upokojil) 😵

lucyblack99
29. máj 2010

jeej, keby som zacala o doktoroch tu, to by bolo na dlho 🙂 tu uz ked sa dostanete k odbornikovi, tak super, ale poslat vas tam musi vseobecny doktor a to kolkokrat sa mi zda, ze taku doktorku by som vedela robit aj ja....ti tu vsetko riesia paralenom !!! a az ked vidia, ze sa dlhsie nic nezlepsuje tak s tym nieco robia.....jedna dr mi raz povedala ze pockame ako si s tym priroda sama poradi.....skoro ma porazilo 🙂
ale idem za 2 tyzdne domov, tak ju asi skusim dat vysetrit niekde u nas...

@bibione je pravda, mojej velmi chuti jest, ona by jedla aj cely den v kuse keby mohla!!!! tak musim skusat, kolko sa jej asi zmesti do zaludka a dost....je sice dost baculata, ale hadam lepsie ako podvyzivena 🙂 aspon ja sa tak utesujem 🙂

aj moja asi bude jedinacik, aspon sa teda na dalsie zatial nechystam, lily je dobre dieta, bojim sa ze s druhym by som uz take stastie nemala....

michele11
29. máj 2010

@bibione konecne niekto, kto ma na absenciu surodencov rovnaky nazor ako ja 🙂 , mne tiez nikdy nechybali a nemam ani pocit, ze by zo mna vyrastol nejaky velky sebec alebo nespolocensky typ. Ale ked som spoznala mm a jeho rodinu (ma este 3 dalsich surodencov), zistila som, ze aj toto ma svoje vyhody a chcem preto pre nasu malu surodenca, aspon jedneho. Ale tiez riesim dilemu ako @lucyblack99 , ze ked mam prve dietatko take dobre, uz tu vysoko nastavenu latku len tazko prekoname 😀 .
@maja797 a to je ako mozne s tymi testami? Ani ma nestras, mne lepilo trosku minuly mesiac, spavila som si test a bol negativny, cize kludne spavam, neviem si predstavit, ze by mi az neskor vysiel pozitivny. Ale viem, ze na babatko cakas, tak ti zelam rychlo dve ciarky 🙂 . Ale aky je problem v tych testoch, ved hladina neviem coho stupa, ked si tehotna, tie testy to musia odhalit hned...

maja797
29. máj 2010

@michele11
neviem v com bol problem, ale moja gynekologicka povedala, ze isty je iba pozitivny vysledok. 😨 Niektore testy potrebuju vysoku hladinu hormonu a ja som zrejme nemala dost vysoku hladinu... 😉 Ale pozitivne boli tie lacnejsie testy, takze neviem.

bibione
30. máj 2010

@michele11 hehe,dalsi dovod presne ten,ze maly je rozkosne dobre dieta a ja nemam nervy na vecne umrcane mimco 😠 ...ale toho by so m sa nebala,len keby mi niekto dal garanciu,ze druhe tehu a porod bude ovela lepsi a bezproblemovy...co mi jasne ze neda nikto 😒 ...ale mozno,mozno sa necham za par rokov ukecat 😉
moj mm ma brata,ale vztah medzi nimi teda o nicom...takze ma to nepresvedcilo po tejto stranke 😎
ten hormon sa vola HCG...ja som si nekupovala test,lebo to nemas nikdy iste,takze som si ho urobila v praci,som sestricka,a mala som to jasne hned 😉 ...cumela som na vysledky,ze co vlastne sa pise a cumela a nerozumela 😀 az mi kolegyna vravi,ze sak co nechapes,si tehotna 😀
tak som si pochvalovala,ze krpec dobieha zameskane,ale zas stagnuje 😠 ...uz nevypije vyse 200ml,zas len 150 aj to na dva krat...no zase bude radosti,ze nepribral podla gusta dr

lenocka84
autor
30. máj 2010

ahojte bambule
ako sa mi mate? ja som dnes po dlhsej odmlke mala cas, dnes sme krstili, pridala som fotecky

matelko1
31. máj 2010

ahojte.prajem pekny den 🙂
par dni som tu nebola.....co mate nove.....

lenocka84
autor
31. máj 2010

ahoj matelko, ako sa mate? co chlapci?

lenocka84
autor
1. jún 2010

matelko do IP davam info ohladne prepisovania UM

michele11
3. jún 2010

@bibione, zaruku ti neda nikto, ale vacsinou to tak byva, ak sa das po prvom tehotenstve dostatocne dokopy, uz by to malo byt lepsie, aspon mna tak presviedca doktorka. Len mi povedala, ze maternica bude pripravena najskor po roku. Uz potom len tu zaruku na kludne babo a ide sa na vec 😀 . Citam, ze uz mate druhy zubok, kedy vam vysiel prvy? Je mozne, ze mojej malej uz ide nejaky von? Strasne jej idu slinky uz vyse tyzdna, a stale vsetko obzuva, sucha si dasienka, ako dlho to moze trvat, kym vylezie zubok von?

michele11
3. jún 2010

@lenocka84 prosim, mozes to o predpisovani poslat aj mne? Lebo moja doktorka s tym robi strasne drahoty a neviem, ci ma uplnu pravdu alebo ma nejake limity, ktore sa jej nechce minat prave na mna 😠 . Diky moc.

bibione
3. jún 2010

michelle11: ja viem,ze nie...ale aj tak nechcem 😝
prvy ani neveim kedy,zistila to az dr na poradni 😅 a druhy hned par dni potom,teraz uz vykukaju horne jednicky a dvojky...moj slintal uz od 2 mesiacov a slinta stale viac

bibione
3. jún 2010

teda,by som bola presna,ked mal 4 mesiace

michele11
3. jún 2010

No, my uz sa k tym 4 mesiacom blizime, takze je to asi tu, na poradnu ideme az v juli, dovtedy uz budeme asi zubate az po usi 😀 . Usla mi trochu nit, co to nechces?

ivanka85
3. aug 2010

@lenocka84 v jednom prispevku si pisala ze maly papa10-ku cez den a 130 na noc, kolko Ti po tych 130 vydrzal buvat?dakujem

lenocka84
autor
3. aug 2010

@ivanka85 hmm tak teraz uz pijeme na noc 180ml a vydrzi tak 7-8hodin
pri tej 130ml vydrzal aj 5hodin, ako kedy
teraz spava od 20:30 do 3:30 a dlhsie, minule az do 5:30

Strana
z4