Umelé mlieko pre 5 ročné dieťa

7. okt 2020

Baby prosím je lepšie kúpiť 5 ročnému umelé mlieko napríklad Nutrilon a dávať mu namiesto kupovaného keď je troska silnejší syn ? A mlieko pije rad aj na noc .... Ale prosím normálne sa pýtam žiadne posmešky prosím lebo som čítala že niekde do roka niekde do dvoch a inde zas píšu že môže piť 5 ročný normálne umelé ... Kupujeme mu 3,5 % je troska silnejší tak či nenahradit normálne krabicové umelým ... Ďakujem 😊

ladyvi
7. okt 2020

Ked je troska silnejsi. Tak vysad sladkosti. Moze 1ks denne. Kup dmkove tycinky, alebo na pridel cosi mensie. Nieze jedna horalka denne.
Ovocie, ovsene kase. Zeleninove polievky. Nie smotanove, tazke gulasovky. Masko hovadzie, k tomu krupy, ryza, bulgur. A zeleninovu oblohu(co zje, zje). Netlacit pecivom, ale oblozit tanier aj uhorkou a paradajkou. Vajica na rozne sposoby. Ryby. Mlieko 1pohar denne/alebo 1jogurt.

ajka0207
7. okt 2020

Umelé mlieko nemá menej kalórií (aspoň pokiaľ viem). Prečo myslíš že priberá práve z mlieka?

ladyvi
7. okt 2020

Na umele sa vyprdni. No a pohyb. Bicykel mate? Kolobezku? Aj vy rodicia. 2x do tyzdna zajdite spolu niekam na bicykli, vikend si vybehnite ma kopec niekam, kym je pocasie.
A niektore deticky su proste take buclatejsie, a pritom jedia normalne. Musis sama posudit,ci to uz hranici s obezitou.

sense
7. okt 2020

Umele nedavaj, nemyslim ze je menej kalorickejsie..zmen plnotucne na polotucne... pises ze pije aj na noc...pred spanim ci v noci? Ak je silnejsi pridajte pohyb a akorigujte jedalnicek....obmedit cukor, spracovabe potraviny atd a zaradit viac zelenoöiny

lula313
7. okt 2020

Koľko pije toho mlieka? Keby si mu dávala polotucne?je nejaké sladkosti? Aký má kalorický vydaj?

pribinak
7. okt 2020

Umele mlieko už nie, tak keď rad pije mliecko, nekupuj 3,5% ale 1,5%.
A viac pohybu

hlubik
7. okt 2020

praveze ja si myslim ze z umeleho pribera. Aj v okoli co davali cez 3 roky tak boli silnejsi

mitako
7. okt 2020

Podla mna by z umeleho mlieka mohol este viac priberat, ako z bezneho krabicoveho, aj ked maju pocet kalorii pomerne rovnaky, ale umele mlieko ma dvojnasobne mnozstvo sacharidov, omnoho vyssi podiel vitaminov skupiny B, ktore este podporuju chut do jedla, tak by som skorej ostala na beznom kravskom mlieku, ktore by som zamenila na polotucne a pridala denne viac ovocia, zeleniny a hlavne pohybu na cerstvom vzduchu. A mohlo by sa stat, ze by mu uz umele nechutilo, nakolko ta chut ma velmi daleko od bezneho mlieka.

ankare
7. okt 2020

Ja si myslím, ze umele je viac kaloricke nez obycajne.

adula12
7. okt 2020

urcite mu umele nedavaj. daj mu 1,5% mlieko ked uz. a to ti aj v noci pije? ci len ako "veceru" pred spanim. znizuj mu davky toho mlieka postupne. a kvoli vahe mu redukuj aj stravu pokial je teda silnejsi zo stravy.

brezza
7. okt 2020

Akurat predvcerom som videla na ihrisku obezneho asi dvojrocneho chlapceka. Aj mi ho bolo luto, chodil ako sumo, 3 brady, vzadu na krku 3 zahyby. Neviem si predstavit ako sa da do takehoto stadia dopracovat v takom veku.

ivangeline
7. okt 2020

Rieď mu mlieko s vodou a nekupuj plnotučné...

nika_m
7. okt 2020

Riesila by som v prvom rade stravu celkovo a nejaky sport aj spolocny ako rodina a nie vymenu klasickeho mlieka za nutrilon...🙂 Dalsia vec je, ze aj to plnotucne mlieko ma kalorie a len tak ho pit ako vodu nie je vhodne...treba aj na to dat pozor a zbytocne sa nenalievat nim a popritom este aj jest 🙂

jankalukasova
7. okt 2020

Umele 5 rocnemu urcite nie. Celkovo si myslim, ze ta nadvaha z mlieka nebude... a je jedno ci mu das 1,5 alebo 3,5.. to su 2% percenta rozdiel. Ak nie ziveny vyhradne tym mliekom, skor napis aky ma celkovy jedalnicek. Ja sa vzdy smejem, ked k nam niekto pride a lejem mu do kavy plnotucne mlieko a okamzite pride poznamka, ze "fuuu, ze oni len 1,5 lebo treba troska dietne..." ale, ze si tam ludia daju dve lyzicky cukru, to uz neva... to je ako dat si velke menu vo fastfoode a rozculovat sa, ze nemaju dietnu kolu... 🤷‍♀️

autor
7. okt 2020

@ivangeline skúšala som , hnackoval z toho keď som riedila

janulik2008
7. okt 2020

Nvm malá pije klasické polotučne tiez ma 5 rokov 😀 ale ona UM nechcela uz od cca 2 rokov 🙂

sarinka2012
7. okt 2020

@jankalukasova so všetkým súhlasím akurát že 1,5 alebo 3,5 % mlieko nie su že 2 % rozdiel 😀 ale vyše 50% rozdiel medzi týmito dvoma produktmi. Plnotučné mielko 3,5 ma o polovicu vyšší podiel tukov ( v gramoch na 100ml) ako nízkotučné. Ale inak sulhlasím , je zbytočné redukovať mlieko, keď je vysoký príjem cukrov, priberá sa prevažne z cukrov, treba to zredukovať a zvýšiť pohyb.

vamajka
7. okt 2020

presne ako ti radia prekopat celodenny jedalnicek. Na ranajky ovsenne vlocky s ovocim,jogurtom, celozrnny rozok kvalitna sunka zelenina, desiata ovocie, obed zeleninova polievka ziadne zasmazene, maso na prirodno ziadne vysmazania priloha bulgur kuskus quinoa zelenina, olovrant jogurt, vecera polievka, maso so zeleninou pridat do jedalnicka ryby. Mlieko by som davala len k ranajkam cez den uz nie max. 1 maskrtu po obede. A hlavne pohyb , pohyb a pohyb ziadne vysedavanie pred telkou

jankalukasova
7. okt 2020

@sarinka2012 toto som celkom nepochopila, akokolvek citam zlozenie, tak bud je to 1,5% na 100ml alebo 3,5% na 100ml 🤷‍♀️ meni sa akurat hodnota kcal.

nickpick
7. okt 2020

co tak skusit domace rastlinne mlieka, ovsene, pohankove, kokosove, makove, mandlove?

autor
8. okt 2020

@nickpick Skúšala som ani sa nedotkne

ajka0207
8. okt 2020

Ešte sa dá k tomu postaviť tak že obmedzis inú stravu. Môj muž na večeru vypije pol litra mlieka, ale on to má ako večeru, nič viac k tomu.