Aké umelé mliečko po kojení?
Ahojte kočky, možno je tu už takáto diskusia ale nemala som čas ju hľadať. Potrebujem poradiť. Malý má 1 rok a ešte sa kojí ale už pomenej, nakoľko v januári nastupujem do práce potrebujem ho odstaviť alebo aspoň obmedziť kojenie a nahradiť ho UM ... Lenže tých UM je tak veľa a ja mám v tom chaos. Takže prosím o radu, ktoré UM je najlepšie ??? BEBA, NUTRILON, SUNAR, HAMI, atd... ??????
My sme skúšali Nutrilon, Bebu, Hami, no nevyhovovali nám buď zo zdravotných dôvodov, alebo nám nechutili...Skúsili sme Sunar complex banánový a ten nám vyhovuje aj chutí najviac, pijeme to od 9. mesiacov 🙂 Musíš skúšať, každému vyhovuje niečo iné.
Musíš sama vyskúšať. Beba ho môže zapiecť, z Nutrilonu ho môže bolieť bruško, Sunar mu nemusí chutiť a z Hami ho môže preháňať 🙂 Ja som dávala Nutrilon, ale prešla som teraz na Hami. Zatiaľ nepozorujem nič neobvyklé, takže asi pri ňom ostaneme - neporovnateľná cena s Nutrilonom 🙂
V tom veku naozaj nepotrebuje um. Papa dost inych veci. Mliecna davka sa da doplnit aj zdravsie ako umelinou. Jogurty, acidka, syry, tvaroh, rastlinne mlieka. Usetri a nevyhadzuj peniaze.
A este kvoli navratu do prace nemusis odstavovat dieta. Uz tak to bude pre neho ina situacia, ktoru dojcenim lepsie zvladnete. Precitaj si toto: http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
zostan pri kojeni rano a po prichode z prace, potom vecer, medzitym normalna strava, ak na ukonceni kojenia trvas, ale nie je to dobre, po roku mozes dat normalne plnotucne kravske mlieko, to by som odporucala skor ako UM urcite..
@misinka26 ahoj, ja som malého "odstavila" v 13 mesiacoch z dôvodu 2 tehu. Dovtedy som už kojila len ráno a večer a potom som chcela prejsť na kravské, ale pediater mi odporučil aspoň do 18mes. UM..... tak sme zvolili Babylove, ale už mu dávam aj jednu dávku kravského a postupne prejdeme na kravské.

@misinka26 ahoj,ak mas este dost mliecka,mozes si odsavat a davat do mraznicky. teoreticky po roku mozes prejst aj na normalne kravske mlieko.kazdy ma na to rozny nazor,aj pediatri,kazdy ti povie nieco ine,jeden od roka,jeden od troch. UM kazde musi splnat prisne priketia a jednoducho musis skusit,ktore mu najlepsie sadne. My sme mali Bebu a presli sme na Babylove,lebo je cenovo vyhodnejsie,ale obe znasa v pohode,nemali sme ziadne problemy. Kedze sa chystas do prace,snazila by som sa mat dieta cez den co najviac na prikrmoch a kojit rano,vecer a v noci-to bol moj pripad,nastupovala som do prace,ked mala 9mesiacov. Cez den pekne papala prikrmy a inaks om ju koila,ale postupne sa sama asi tak 15-16mesiaocch odstavila,nechcela uz ani rano,ani vecer,je to dobry jedak.