Dvojmesačná dcérka po odgcnutí nechce papať
Ahojte,
mam problem s 2 mesacnou dcerou - uz zaciname pomalicky treti mesiac. Bohuzial kvoli problemom s mliekom sme museli prejst na umelu vyzivu, navyse sa obavili aj koliky. K tomu z mojho mlieka chytila streptokoka a stafilokoka, pobehali sme vsetkych lekarov. Vysledok je ze vsetko je v poriadku, prospieva, pribera mi...
Museli sme nasadit aj antibiotika ktore sme vybrali. Navyse davam sap simplex, gastrotut a biogaiu...
Problem je v tom, ze pije mi z flasky, pouzivame najmensi cumel kvoli kolike, na prvu davku mi vypije tak 50-60 ml. Potom sa odtiahne bo jej treba grgnut, grcnuc...pochodim s nou a podobne ale opatovne so mnou bojuje a nechce pit... a pritom viem, ze je hladna. :(
Bojujeme kazde papanie, uz som z toho v koncoch, netusim preco to robi, navyse sa strasne vycerpa pitim z maleho cumla. Skusala som dat aj vacsi cumel ale to iste...navyse koliky sa zhorsili uz druhy den mi poobede vystraja. Najhorsie je to ze ked sa rozcerti nechce vobec pit...iba ked je kludna, pouzivam dudlik na ukludnenie. Cez den pijeme kazde 2-3 hodinky.
Prosim poradte mi ako by som jej pomohla, uz som bezradna, neviem co mam robit, pit musi...
Dakujem pekne za vase rady
@eva_dzurovcinova Ahoj, porad sa s lekarom, ci nema reflux. Inak si myslim, ze 50-60 ml raz za 2 hodiny je dostacujuce, skus s nou menej bojovat. Mozno jej naozaj staci menej. Mne jedla moja 4-mesacna dcera moje odsate mlieko z flasky, a pila raz za 3-4 hodiny okolo 70ml. Tiez sa mi to zdalo strasne malo, ale ona viacej nechcela, priberala, tak som to potom nechala tak.
Ahojte, no ale mala by vypit okolo 950 ml za den uzzz tak pise na sunari...
A aky cajik si davala??? Feniklovy???
@eva_dzurovcinova ja som kupovala sunarek granulovany a od 3.mesiaca teekanne detsky cajik porciovany,....pri UM sa odporuca aj cajik,alebo voda,.....kojenym netreba tak skoro,.....to nevadi co pisu na sunary,....a davaj az ked si vypyta,uz nemusis kazde 2-3 hodiny,....a vtedy ti urcite vypije aj viac,....skus jej dat tych 60ml, o hodinku cajika trosku a potom pockaj az si sama vypyta a urob jej viac mliecka a zase,....
ok vyskusam - dakujem :D Snad jej bude lepsie...bo teraz sme dopapali, vypila 12O dokopy, ale grcla dvakrat a teraz lezka a pokukava, snad zaspinka a dam jej ten cajik...idem hned pripravit
@eva_dzurovcinova môj nikdy nevypil podla toho ako bolo napísané na krabičke a nikdy som sa tým neriadila a hlavne kazde dieta je iné a pokial priberá tak nevidím problem a v nemocnici nám hovorili ze do tych 2 mesiacov by deti mali mat jednu dávku tých 90 poikal su nejaké problemy s grckaním ze je to zbytocne prejedanie a aj kamartkin malý mal problem s grckaním a mal krče tak im v nemocnici nedovolili dat viac ako 90 lebo mu to nerobilo dobre na žaludok a potom sa tak naucil papat a až od 3 mesiacov zacal papat 120 takže to sa vobec neriadi podla krabice to je doporučená dávka a nie že sa musí
@eva_dzurovcinova ahoj ja by som na tvojom mieste vyskusala kvapky Coli Prev náš mal hrozné koliky a tiež pil iba nejakých 70, 90mlieka a vyskusali sme vsetky možné druhy kvapiek Sap simlex,infancol,espumisan nic nezaberalo lebo toto su kvapky na na fukovanie ale Coliprev su celkovo o trávení je to uplne iné zlozenie a jeden den sme ich dali a odvtedy bolo vsetko ok vecer pekne zaspal ked sa zobudil na papanie hned zaspal bez placu sam v postielke proste ked ho nic nebolelo tak bol kludnučký a este som vedela robit odvar z kamiliek ale sypaných nie sáčkovych aj v tom je rozdiel a z toho aj pekne kakal.http://www.detskekoliky.sk/index.php/acti.... toto je o tych kvapkach prečítaj a si a vela mamickam ked som ich poradila boli spokojné nám ked ich doktorka doporucila tak to bola novinka aeste ich ani v lekarnach nemali a a objednavali nam ich sú drahsie stoja 14 eur ale zabrali a ked si zratas to co jej davs teraz tak ta este výjdu aj lacnejšie
@danielita18 tiez som o nich pocula az tu,kebyze viem skor tak urcite by som ich kupila aj keby stali 20 eur,..hlavne ze by som malemu pomohla,...skoda no,...lebo uz sme velky,... 🙂
@eva_dzurovcinova vobec nie je spravne riadit sa podla toho, ake je dieta STARE a podla toho by malo tolko a tolko vypit. Na krabickach su priemerne hodnoty. Podstatne je, kolko dieta VAZI a tomu ma byt prisposobene mnozstvo mlieka za 24 hodin. Moja ma tiez dva mesiace a podla krabice by mala vypit naraz nejakych 150ml - ona vypije max 100ml, viac jej ani nedam kvoli refluxu. Takze kolko ti mala vazi?
Ahojte, problem je v tom, ze mi pribera ked tak papa si myslim, viem ze je to len orientacneee, ale myslim si ze takych 500 denne jej urcite nebude stacit. Teraz pekne spinka, tak uvidime kedy sa zobudi. Dakujem za kvapky, poviem to gatracke ked k nej pojdeme na kontrolu ked sa to nezlepsi, aj ked je to az v aprili. Mne kaka aj prdi, raz denne taka hnedo zelena stolica ani nie tvrda ani nie voda...kazdu plienku na popisanu, tak neviem ci ked jej dam len tie prve davky co mi vypije tych 60-70 papame asi tak 7krat do dna ci jej bude stacit tych 500 ml maximalne...
Mne v nemocnici prave hovorili, ze musi vypit svoju davku vidite to? sak to nie je normalne, raz tak a raz tak...ze moze byt dehydrovana ked nepije dost...
@eva_dzurovcinova vobec sa neriad tym co je napisane na krabici, zbytocne ju prepchavas, moze ju z toho boliet brusko, preto je nekludna
ako uz pisali vyssie, kazde dieta je ine, kazde pribera svojim tempom
poviem priklad od nas...s kamoskou mame takmer rovnako stare deti (1mesiac rozdiel) moj syn vypil kazde tri hodiny okolo 110, 120 ml...kamoskina dcerka 60, 70ml a to pritom mala bola od narodenia taka fajna bombulka a moj syn chuducke fifipierko
do teraz tomu nerozumiem, ale hlavne bolo ze priberaju, prospievaju, rastu
a staci jej aj cista vodicka, nemusi byt caj...samozrejme kojenecka, prevarena, vychladena...ak si myslis ze je smadna
@eva_dzurovcinova ano v porodnici je to tak,lebo babo musi zacat priberat,aby ste mohli ist domov a tym je aj vsetko ok,...ale doma si uz samo vytvara rytmus spanku a jedla,....vsetko je v poriadku,...neboooj,.....
OK skusim jej davat len tie prve varky,,,vypije 60-70 necham ju tak...ked si vypita skor ako o 3 hodiny dam jej cajik alebo vodicku...zatial spinka...tak uvidime kedy sa preberie aj ked nema tvrdy spanok bo ma pootvorene ocicka, ale nedudlikuje...
No moja mala ked sa narodila mala 3380 g v nedelu mala rovnych 5000 gramov 1 marca zaciname 3 mesiac
@eva_dzurovcinova Oj asi Ta nepotesim. My sme teda koliky nemali ani ine zdravotne problemy, ale presne toto iste mi syn zacal robit pri krmeni. Po prvom odgrgnuti do neho dostat flasu bola mission impossible. Dodnes netusim, co to bolo. Ako tak pomohlo vymenit typ flase. Mali sme Avent, presli sme na MaM. Manzel kupil taku tu antikolikovu a ja ju pouzivam dodnes. Maly pije mlieko uz na stastie len rano a vecer a uz sa to celkom da, ale s Avent flasou mi aj 11 hodin bojkotoval jedenie. Ak xces, mozeme viac popisat v IP - ako som to riesila, co vsetko som skusala. Kazdopadne bola som z toho na prasky, dieta hladne, ale flasu do neho nedostanes... :(
@eva_dzurovcinova tak takych 800ml za 24 hod. by vypit mala
@kofoluska
@eva_dzurovcinova
ja nechapem preco do tych deti tlacite to mlieko este po odgrgnuti, ved odgrgnutie znaci ze je najedene, nie?
moje vypili kolko chceli, vytlacili jazykom cumel alebo otocili hlavicku od flase a bolo jasne ze nehcu uz viac, dala som odgrgnut a jedenie dokoncene
by som pochopila ak su deti predcasne narodene, maju velmi nizku vahu...ale inak naco ich nutit jest?
aj tak v nich ostane len tolko kolko im treba a zbytok vygrckaju...naco to je dobre?
Kofoluska - presne ten typ flase pouzivam :D Ale bojujeme - ak sa da mozes mi poslat RP? Dakujem
mauerka a ked vypije menej napr. 500??? bude dehydrovane ale co s amoze stat???
anexis...no len po boji mi este pije z flasky, keby nebola hladna tak by mi uz nepila ci?? Ja uz som z toho na nervy... ☹
@eva_dzurovcinova a neunavy sa velmi koli malemu cumlu?Nam koliky prestali prave ked sme zacali davat cumlik s vatsou dierkou.Netahala naprazdno a velmi dlho a to jej pomohlo.
@eva_dzurovcinova a kolko vypije po tom boji?
tak 100 ml. 110...
bianca - skusila som uz aj vacsi cumel, vypila mi viacej na jeden tah...
@eva_dzurovcinova skus nech sa este viac vygrga,mojmu jedno grgnutie nikdy nestacilo a preto niekedy odmietal dalej pit. A mozno jednoducho tvoja malicka uz nie je hladna. Moj bol velky hlados,pil v tom obdobi 120 ml len taky fukot.ale kazde dieta je ine a tabulkami na mlieku sa neriad. Skus flase od Mam anticolik,tam riadne pocujes ako vychadza vzuch.my pouzivame doteraz a nedam na ne dopustit.
@anexis Kto ich NUTI jest? Nezazila si, tak nehovor. Moj syn si dodnes potrebuje po istom mnozstve odgrgnut. Bezne mi vecer aj rano vypije do 300ml mlieka - ale nie naraz. Nikdy nevypil svoju davku naraz. Ked nie je hladny, nikto ho jest nenuti. Ale ked raz viem, ze hladny je a robi cirkus tak to je o niecom inom asi, nemyslis? Nezelam Ti zazit co len den s vedomim, ze mas doma od hlad vrestiace dieta, ktore ale ani za svet nevezme flasu. Alebo mi xces tvrdit, ze dieta 11 hodin nie je hladne?
@eva_dzurovcinova napisem, ked pojde maly spat. Cca o hodku a pol.
a este,vysadila by som vsetky tie kvapky
Ahoj naša Timina ked mala dva mesiace tak tiez takto pijavala dokonca to styroch mesiacov vyse ako 80 ml alebo 90 nedala teraz ma 5 mesiacov a vypije ako kedy niekedy 110 ml niekedy 125 niekedy 150 ml a niekedy 180 ale to fakt malokedy 🙂, netrap sa tym ja si myslim, ze pokial sa odtahuje od flasky tak hladna nie je keby bola tak by si pytala a pila dokedy by nevypila ocividne jej to staci, nasa mala tiez moc tomu nedavala ale vedela som, ze nie je hladla ked som jej davala flasku po grgnuti naspat tak len nervacila a nechcela, to som vedela, ze ma dost a uz som jej nedavala a ked sme chodili na kontroly tak slusne priberala a dievcatka vseobecne menej priberaju a papaju pokial nie su moc velke hladosky 🙂 drzim palceky a netrap sa tym
teraz mi vypila - no skor sa zobudila ako o tri hodiny...dala som jej cajik...vypila cca 20 ale ricala...tak som dala mlieko a vypila mi ho 60 teraz sa odgrglo je v hombikalke, skusim este raz ci nechce a ked nebude chciet necham tak - pojdem s nou na prechadzku a dam jej mliecko az o tri hodiny cize cca okolo 12.00

@eva_dzurovcinova a nemoze byt len smadna??ja som medzi papanim davala aj cajik,...zaklad je,ze pribera,...koliky by do 3 mesiaca mali prestat,...