icon

Mám začať dávať umelé mlieko?

marus313
8. sep 2013

ahojte baby mam taky problem neviem ci mam zacat mojmu synovi davat UM.Ma dva mesiace a dnes som si osavala mlieko a vytiahla som si 80ml z obobch prsnikou zda sa mi to malo.Neviete kolko by si mal vytiahnut????Mam este 5rocnu dcerku a tu som kojila do 11mesiacou tak som z toho trosku vedla a neviem ci mam utekat kupit umele alebo nie.Poradte mi dakujem 😒

Strana
z2
nativanativa
8. sep 2013

@artep87 Ja som dostala ms asi 8.mesiacov od plného kojenia,takže už som aj ja v klube

marus313
autor
9. sep 2013

aj ja dakujem vsetkym dievcatam za radu zostaneme pekne pri kojeni aj ked pre pripad nudze som kupila Francuzske mliecko 🙂

patkobo
12. sep 2013

@artep87 neviem ake velke mas babo (nechcelo sa mi citat celu diskusiu, ak to tam bolo spomenute) ale babo treba co najcastejsie prikladat, ono je to tak s mlieckom, aj ked ty mas pocit, ze tam ziadne mliecko nie je, tak ono tam je a babo ho celkom iste vytiahne .. treba vela pit, znie to ako fraza, ale fakt vela .. caje na podporu dojcenia su fajn, potom caj zo senovky greckej prip. benediktu lekarskeho (da sa kupit v lekarni, ak nebudu mat hned vedia objednat), mne pomahala aj cervena vinea, jablkovy dzus, mliecne vyrobky .. a samozrejme treba vela a pravidelne jest .. aby si mala energiu na vyrobu mlieka. Mne este pomahalo na podporu tvorby mlieka teplo .. to znamena ze som si pod tricko dala plienku, tak som si ju omotala a prsia boli akoby v teple a citelne sa mi mliecko tvorilo viac, moj maly sa narodil na Vianoce, takze to teplo bolo aktualne, viem ze v lekarni sa daju kupit aj homeopatika, ja sa priznam, homeopatikam neverim, neskusala som, ale fungovat to moze, potom som pocula ze Caro s mliekom rozrobene tiez pomaha .. ale moze to by subjektivne tvrdenie, ja mlieko nepijem, takze neviem. A spominana senovka sa da kupit aj v kapsuliach vo vybranych lekarnach, na krabicke je napisane ze sa nesmie uzivat pocas dojcenia, laktacne poradkyne tvrdia ze ano ..nik nevie kde je pravda. Neviem ci mavas zimnicu " z mlieka" .. ja mam 20mes synceka, este stale sa dojcime a veru zimnicu mavam dodnes kazdy vecer od jeho narodenia, to znamena ze aj pri tych najvacsich horucavach co boli, ja som mala vecer na sebe mikinu 🙂 .. ak by si este nieco potrebovala, kludne napis, pomozeme.

winka99
12. sep 2013

@marus313 ak chces kojit, tak odporucam na umelemlieko ani nepozerat
ja som takto kvoli nasej byvalej pediatricke prisla o mlieko, lebo sa jej zdalo ze malo pribral, ze treba dokrmovat...zla lekarkaplus stres, neskusena prvorodicka, maly si akosi velmi rychlo zvykol na flasticku a bolo po kojeni
nervy mam na tu lekarku este aj teraz ked si na to spomeniem, ze jak sme presli na umele, priberal tak isto ako ked bol kojeny...cize 🙄 len zato, ze ine deti v tom veku uz mali šunčičky hej a doteraz je chudy ako spilka,nech zje co kolvek a v akomkolvek mnozstve...a len tak mimo ...400 g za dva tyzdne nieje malo...ved podla tabulky min. je nejakych 150 ci 200 za mesiac

zuzik22222
22. okt 2013

@marus313 ahoj marus,to je hlupost,ja mam tiez 2,5mes,synceka a vazi 5800g,pribera tak 700g za 3 tyzdne,co povedala pediatricka,ze je prekrmeny,co z materskeho mlieka byt prekrmeny nemoze,kedze je lahko stravitelne,dieta by malo pribart tyzdenne okolo 150-170g,ty to mas v poriadku sa netrap,nas mal 2 mesiace a mal presne 5040g a teraz ma 2 mes.a 9 dni a ma 5800g,je to ok,ale mam uz tak bolave bradavky,zle sa prisava od narodnia,ze chcem presjt na UM,len sa bojim ci bude spat,lebo cez den spi velmi malo,v noci ked kojim zaspi,co som happy,ale cez den skoro nic,uz poslednu dobu a mi len vrti na prsniku,bije ma ,taha bolave bradavky-no des a vkuse by pil...aspon v noci by som kojila

luba41
22. okt 2013

@zuzik22222 zavolaj si laktačnú poradkynu / ak si nemala/ pomôže upraviť prisatie..už ked malý takto štrajkuje, pravdepodobne mu už MM slabo tečie ...na denné ukludnenie je najlepšie zaobstarať si šatku na nosenie-bábo si tam aj pospí,ukludní sa, aj Ty budeš mať volné ruky...kombinácia denne UM a v noci MM- asi za chvílu by sa Ti plne odstavil..

marus313
autor
22. okt 2013

zuzik22222 uz si to vyriesil po svojom ten moj lapaj po ockovani uz prsnik nechce chytit ani do pusi takze cez den si odsavam a davam mu z flase a ked nemam dost tak som ho zacala dokrmovat takze nam to vide ze dva krat dostane UM.Ale to bol horor tyzden sme nepapali uz som bola zufala ale chytil sa na flasu tak aspon to a zatial mu nevadi,ze dostava aj moje aj umele.

Strana
z2