Pili aj vaše trojročné deti umelé mlieko?
Ahojte maminky.Mam syna ktory mal v auguste 3rocky a Este stale pije mliecko hami.Pita si mlieko rano aj vecer ale ked mu dam obycajne tak stale pride nato a pita si m.Vobec mu nelutujem radsej mu ho dam akoby mal prestat pit mliecko a nepatri miedzi jedakov ovocie len banan a jablcko zeleninka skoro ziadna tak aspon nejake vitaminy.Chcem sa spitat pili vase deticky tiez v takom veku um a ked ano tak ake?dakujem 🙂 😉
Ja som dávala UM pomerne dlho, asi do 2,5roka. Odúčala som tak, že som spravila o 30 ml mlieka menej, tých 30 ml doliala kravským. Ďalší týždeň 60 ml atď, až kým nepil kravské úplne. A večer som im tam zvykla prisypať trochu kaše na oklamanie chute.
Moji pili Aptamil/Nutrilon.
nasa pisla Hami do 2,5 r. Potom sme koli skolke zacali prechadzat na kravske.Nasrastie s tym nebol neaky problem.Dosial pila mlieko ciste ,bez prichute a do kravskeho sme davali trocha cukru a nekor granko
Tak moja dcera je extrem pila UM do 5 rokov ine ani za boha 😀 no tuto zivotnu etapu uz mame za sebou chvalabohu,ujo Hipp by mal z nas radost...
Moji dvaja synovia pili UM cca do 2,5roka. Dcerka ma teraz 22mesiacov a stale pije Hami alebo Sunar, no ked jej niekedy cez den dam obycajne plnotucne mliecko, v pohode vypije aj to. Lekarka mi vsak doporucovala davat do 3rokov UM, ak si to budem moct financne dovolit - ale ziadne mliecko nie je zadarmo, preto kupujem umele...
Syn pil UM do cca 3rokov,odvtedy pije mlieko sporadicky,chutia mu skor syry a ine mliecne vyrobky. Po 2.r.zacal z mlieka zvracavat,nie vzdy,ale pomerne casto,dakedy ani nie rano po nom,ale napr.na obed po polievke.
V tom cxa 3.r.si sam.povedal,ze ho uz nechce. Skor si obcas vypytal,ked jedla kasu mala.(alebo neskor aj mlieko).
Mala bola do skoro 2r.dojcena,potom pila nejaky cas UM,neskor sme davali na striedacku s KM a pohankovym ci ovsennym
Kedze ona je dost mizerny jedlik,ani to mlieko jej nejde a len by sme to vyhadzovali,tak uz asi 4m.pije len kravske. Ona toho vypije tak 120-150ml,aj to nie kazdy den. Ale rovnako,ako bracek,miluje syry a ine mliecne vyrobky. Plus lubi brokolicu a obe lubia i mak. A stravu maju pestru,aj ked mala spapka menej,ale spapka. Dnes sa napchavala pomelom.
UM pri synovi beba a nestle junior,ale mal zoparkrat i hami. Dcerka pila aj nestle,aj bebu,aj hami.
Starsia dcera bola do 2r dojcena a potom do 4apol roka pila nutrilon....dnes viem, ze uplne zbytocne. umele mleiko je vzdy len UMELE. uz rocne dieta nepotrebuje umele mlieko a ziviny a vitaminy ma ziskavat z normalnej zdravej stravy. mladsia dcera je dojcena, ked vidi sestru pit normalne kravske mlieko tak si vypyta, vypije. ale v nejakych velkych mnozstvac je to uplne zbytocne, radsej kyslomliecne vyrobky, syry. aj zelenina obsahuje vapnik 🙂
Zbytočne drahé je dávať UM 3 ročnému dieťaťu. Kravské sa kľudne može od 1,5 - 2 rokov. Moje deti pili kravské asi tak od 1,5 roka. Predtým kojenie a potom Sunar.
Môj fičal do štyroch rokoch na babylove.. z iného sa vysypával, pil aj kozie, ale to sme nemali vždy k dispozícii... hami tuším nie je také drahé a tie dve fľašky nie sú extra velká fin. položka.. hlave že ti pije, ked nie je veľký jedák :D :D
Môj syn bude mať o mesiac 3 roky a ešte stále pije UM - francúzske. Ráno mu dávam bezlaktózové "krabicové", potom lepšie papá celý deň a UM zase večer. Vlani v lete som mu dávala viac KM a z toho mal týždeň zápchu. Kým si UM pýta, kým mu chutí a môžeme si to dovoliť, tak prečo nie?
UM by som ja osobne vysadila čo najskôr. Nie je v tom nič iné ako chemikálie, ktoré majú slúžiť ako náhražka materského mlieka. Odporúča sa piť mlieko priamo z farmy/salaša, ktoré sa dá kúpiť aj bežne v mestách v automatoch, ale vraj ich možno zrušia, keďže to využíva málo ľudí, bohužiaľ. Inak kedysi dávnejšie vyšiel vedecký článok o tom, že dieťa cca od 1 roka nepotrebuje vôbec mlieko pre život. Aj opice sú dojčené len toľko a zvyšok života mlieko vôbec nepiju, ale získavajú potrebné látky ako vápnik z iných zdrojov -zrejme banánov. Myslím, že niečo na tom bude 🙂
ahojte, kedze France Lait ma teraz dlhodoby vypadok, tak sa mi este podarilo pre syna kupit do zasoby (ma 3roky, chuti mu) ale chcela by som ho zacat od neho oducat a prejst na klasicke skatulove z obchodu. Ako ste to skusali? (ak ste boli niektora v takej situacii), rozmyslam, ze mu budem este viac riedit davky um a skusat davat aj to kravske?

Ahoj, my mame 2,5r a malý stále pije UM Sunar complex. Striedam mu to s kravským takže Um pije ráno a kravské večer.