Spia vam miminká na umelom mlieku celú noc?
alebo aspon vacsinu noci? nieco asi robim zle. dakujem.
my sme na UM od zaciatku a doteraz len raz prespala celu noc. uz to bude tyzden,co sa zobudi len raz. doteraz sa budievala dvakrat a niekedy aj viac. je to sice dost unavne,no ja sa velmi tesim,ked spi aspon 4 hodiny,kedze cez den toho vela nenaspi. a tiez ma 4 mesiace. ale pozitivom je,ze sa vela uci a aj krasne napreduje.
moj alexko buva celu noc uz od 3tieho mesiaca...
ja síce kojím, ale moja malá sa budí v poslednom čase veľmi často, každú hodinu. nie vždy potrebuje mliečko, niekedy postačí cumlík. už sme skúšali asi všetko, spinká so mnou, kvapky proti nadúvaniu užívala tiež, ale okrem rady, že mám dať večer UM sa iné veľmi neobjavujú. tak ak mi náhodou niektorá viete poradiť, čo s tým, prosím IP 🙂 naším najväčším úspechom boli 2 zobudenia v noci, aj to sa nám podarilo iba párkrát...
ja som kojila maleho 3,5 mesiaca, ked bol kojeny, tak sa budil 2 x za noc a odkedy je na UM prespi celu noc, zaspi vzdy okolo 21:00 a budí sa o 6 alebo 7 rano a potom si este po napapani potiahne 2 hodky ... cez den mi papa kazde 3,5-4 hod.
ahoj moja dcerka ma UM od prveho mesiaca a este aj teraz sa budi na mlieko v noci aspon raz a to mame 2 roky 9 mesiacov niekedy prespi aj celu noc ale nie je to tak casto
ha ha ha... boli sme na umelom mlieku a do roka sme vstávali aj 15 krát za noc.. po roku ked už začal večerať tuhú stravu riadne sa napapkal, tak začal lepšie spávať a prešli sme aj na kravské mliečko.. ale máme skoro 2 roky a aj tak vstávame 4-5 krát za noc... to sú proste niektoré deti ktoré dobre v noci nespia... ale už som si asi zvykla 🙂
No ja dúfam, že mi na UM prespí celú noc... Do troch mesiacov spal ako poleno 12 hodín vkuse v noci, potom ako keby uťal a začal sa budiť 5x, niekedy dokonca aj viac. Večer mu po kŕmení dávam UM, keďže mám pocit, že MM mu celkom nestačí, ale je to žiaľ rovnaké...
ja si myslim, ze je to tak, ako si mamicka dieta nauci. Ak mu pri kazdom nocnom mrnkani da do ust prsnik alebo flasu, tak sa potom nereba divit, ze to dieta bude stale vyzadovat. Zdrave dieta nema co v noci pit mlieko, zatazuje sa zbytocne traviaci system, narusa to spankovy rytmus a vznika zlozvyk, ktory sa tazko oduca. Dc eru som vylucne kojila a od 3 mesiacov sa v noci nekojila, proste som to stopla, radsej ju par noci inak ukludnila a bol pokoj, spavala celu noc. Syn je od zaciatku na UM a ked mal 3 mesiace, zacala som predlzovat intervaly medzi nocnymi krmeniami, az prestal pit mliecko uplne. Kedze mu idu zuby rychlym tempom (ma 9 mesiacov a 7 zubov), tak noci mame kadejake, casto sa budi, prevracia sa, ale neplace a mlieko si nepyta.
Odkedy nekojím /2.mesiace/ tak spíme celú noc 🙂
Dcerka bola od 2 mesiacov na UM, budila sa raz v noci a to do veku 2,6 roka. Syn je stale kojeny /ma rok a pol/ a od druheho mesiaca veku prespi celu noc. Vynimkou je len cas, ked sa prerezavaju zubky. Takze nie je to o tom, ze po UM musia spat celu noc.
no to nesuvisi ci je na UM alebo na MM...Moja vacsia dcerka do veku 2,5 roka neprespala ani jednu noc,a bola od narodenia na UM ,a moja mensia dcerka prespala celu noc[ od 21-do 6.00]bez papania- ako 3 tyzdnove babo a bola tiez na UM...-plne suhlasim s betty21-Každé dieťatko je iné a niečo iné vyžaduje...
Záleží to od dietatka, moja malá sa niekdy napapá okolo 22.00 a zobudí sa okolo 7.30 a niekedy papá každé 3-4 hodinky ako kedy. Ale väčšinou prespí skoro celú noc ,alebo sa zobudi raz na papanie a potom spinká až do rána.
vždy ,keď bola hladná,sa zobudila....potvorka malinká 😉
niekedy to bolo raz za 4 hodiny a niekedy zaplakala od hladu aj po 2,5 hodinke .... 🙂 a to trvalo až do roka...odvtedy prespí pomaly celú noc,no nie je to pravidlo !!!
moja mala ma 3,5 mesiaca a je na UM od narodenia, vecer mi vypije 200ml mlieka a zobudi sa okolo 7.00-8.00hod. potom sa napapa a este pospinka do 11.00 hod. je spachtos po mame 😅
Moja mall je naUM a budi sa 1x za noc. Ma 3,5mesiaca.
Tiež nám spí od narodenia celú noc, zo začiatku som ju krmila aj počas spánku, lebo mlieko vôbec nechcela, len vtedy ho vypila, keď o ňom nevedela 😅
Teraz pije polotučné kravské a dám jej večer okolo pol deviatej 150 ml a spí do rána do pol ôsmej, kedy ako, ale v noci ju vôbec nekrmím, keď sa zobudí, tak ju prebalím, spí ďalej...môžno ani nie je hladná, len smädná, alebo popiškaná...alebo je taký papkáč, že je hladná aj v noci, pokiaľ papá, buď rada. Máš čas ju odnaučiť, niektoré deti si vyžadujú mlieko aj ako dvojročné v noci.... 🙂
trochu skoro vo veku tvojho dieťaťa premýšľať o prespanej celej noci. my sme na UM od 11.mes a aj tak neprespíme celú noc. mamička by sa nemala snažiť urobiť všetko možné aby dieťa prespalo celú noc, lebo je to väčšinou kvôli nej samej, nechce sa jej vstávať... detičky sa bežne budia v noci a majú na to milión dôvodov, raz hlad, raz zuby, raz zlý sen, raz separačná úzkosť, raz nepokoj, raz hluk alebo búrka vonku... a UM nie je univerzálnym riešení na každý z týchto problémov...
mi sme tiež boli na UM od 4,5 mesiaca a minimálne raz v noci sa zobudila. Až dakedy okolo 7 mesiaca už spala celú noc.
Nie každé dieťatko prespí celú noc a určite nerobíš nič zle je to proste tak 😉
moja mala je na um od narodenia a budievala sa aj kazdu pol hodinu,ale vzdy to bolo nieco ine,len to som ja zo zaciatku nevedela a tak sa naucila jest kazdu chvilku a po troskach-bolo to hrozne...konecne uz vydrzi aj 4hodiny nepapat 🙂 a teraz sme jej zacali davat na noc kukuricnu kasu a prespi aj sedem hodin... 🙂
nas drobec je na UM od zaciatku. Kombinovali sme MM a UM a od troch mesiacov prespi celu noc. Vecer okolo deviatej si da 240ml mlieka a spinka do takej osmej, alebo niekedy aj dlhsie. Podla mna to nema nic spolocne s UM ako pisali aj ine maminky.
Moje dievcatka s tym nemali problem 😀
My sme na UM prakticky od narodenia malickej. Asi od dvoch mesiacov nam spinka tak, ze medzi osmou a pol desiatou vecer zaspi, prespi celu noc a rano sa budime medzi piatou a pol osmou 🙂 Jediny problem mame s odgrgavanim, pokial si poriadne (niekedy aj 5 krat) neodgrgne, nevie zaspinkat, strasne sebou hadze a je nepojokna.
kazde dieta je ine a je uplne jedno, co vecer zje, vypije. nic nieje zarukou spanku pocas celej noci. moje deti nespavaju celu noc ani ako 2 rocni a sestrin prespi celu noc mozno uz od pol roka. vsetci su, ci boli na Nutrilone. syn sa aj dobre naveceria, aj mlieko si vypije, aj tak je niekedy uz o 10 hore a pije mlieko, ale niekedy vydrzi aj do 4 nadranom. rada by som vedela od coho to zalezi, ale to neviem zistit. skoda.
moja malá pije UM vlastne od 2 tyzdna, a ešte dlho dlho sa budila dva krát za noc, až od 10 mesiaca začala spávať od 6tej do 4tej do rána...
a teraz neviem čo sa deje, ale začala sa budiť okolo 10tej večer a musím jej dať mlieko, včera som ju dokonca musela krmit o 10tej večer a ešte aj o 2 ráno...
moja mala mi od porodnice prespi celu noc,dakedy ani neviem ,ze ju mame,co je taka dobra .Je to moje zlaticko 😉
nemaj strach..nic nerobis zle..moja dcerka je od 1 mesiaca na umelom mliecku a celu noc mi zacala spavat az pred cca mesiacom..aj to nie vzdy..nechat to na malu..ona sama bude vediet kedy prespat celu noc🙂
je to individualne my sme prakticky na um od narodenia ked neratam ten mesiac a pol co som akoze kojila 😖 ked bola malinka casto sa budila teraz ma skoro 6m o 19.30 dostane posledne mliecko a buva do 6 rana niekedy aj dlhsie 😉 😉
Syn ani ako 10 mes nespal na umelom mlieku. Zato dcéra má 2 mes a spí celú noc, presnejšie od 22:00 do 5-6-tej. (ale je kojená). Je to fakt veľmi individuálne.
nie 😝 😀 minimálne raz sa budí

ahoj moja mala ma 2 a pol mesiaca ..o cca 20:00 sa napapa a spinka tak od cca 22:00 do 7:00 - 8:00 a potom sa napapa a spi skoro do 10:00 - 11:00 a cez den potom nabieha na trojhodinovy rezim 🙂