icon

Je bezpečnosť detských ihrísk dostatočná?

11. máj 2026

https://cnn.iprima.cz/hororove-zraneni-na-klouz...

Citali ste o uraze na smykalke v Prahe? Zamyslate sa nad bezpecnostou ihrisk? Aj tuna v Prahe vraj bola ta smykalka certifikovana.

Mate skusenost, ze na niektore preliezky dieta nepustite?

anonym_d3202f
11. máj 2026

@anonym_autor Nasi uz sice na prezliezky nechodia, ale par rokov dozadu sme este chodili a nejak som nevnimala to, ze na ktore pustim, na ktore nie. Skor slo o vek dietata, kde som vyhodnotila, ze sem nie alebo len pod mojim dozorom, ale skor slo o vek, nie o bezpecnost samotnej preliezky.

Ako decko som inak spadla z kovovej smyklavky na tvrdy beton, tam bolo dolezite si davat pozor, ako sa clovek smyka a raz som to neustriehla, lebo to pieskovisko bolo malinke a narazila si parádne kostrc.

minesasubu
11. máj 2026

viem čo syn dokáže a aké su jeho možnosti a on to vie tiež
ja som mu ,,za zadkom,, má len 4r a fyzicky nieje uplne zdatný
ked vidim iné deti ako su bez dozoru a matky čumla do mobilu alebo sú chrbtom a kecajú nech sa potom nedivia
odkedy chodime na ihriská vidim že nie každe je ok takže podľa toho sa zariadim
očividne to navrhujú ludia čo nemajú deti alebo netrávia tam čas

tanyan
11. máj 2026

Všetci sa odvolávajú na to, že to spĺňa predpisy, normy, legislatívu... Žiaľ, mnohé nespĺňajú základné požiadavky zdravého sedliackeho rozumu. Ja som sa minule v jednej diskusii vyjadrila, že tie normy by mal niekto zrevidovať, lebo mnohé sú naozaj nebezpečné. Stabilita, zábrany, materiál, hrany, spoje... Som rada, že naša je už veľká, lebo na niektoré tie najnovšie by som ju častokrát nepustila.

hapipa
11. máj 2026

Keď bol syn menší, stála som pri ňom na ihrisku, keď sa hral. Teraz viem, čo dokáže, čo zvládne, takže podľa toho aj ihriská volíme.

anonym_7bfc1f
11. máj 2026

Syn je este maly, ale vzdy som pri nom a davam pozor. Keby sa mi nejaka preliezka zdala nad jeho sily a nemozem zasiahnut (nedociahnem) tak moze mat aj neviem aku certifikaciu, jednoducho ho tam nepustim…a vizualne skontrolujem ci nie je nieco zlomene alebo pokazene, lebo veru sa mi stalo aj take ze zabradlie sa uvolnilo, co uz by mohlo byt nebezpecne a pod. A niektore ihriska su proste nedomyslene aj ked su v super technickom stave. Castokrat ma sokuje ako aj mamy malych deti su od deti tak vzdialene, ze nielenze nemaju moznost zasiahnut ale ani ich nevidia co robia.

anjelicek26
11. máj 2026

Dieta sa vie prizabit aj na certifikovanom a bezpecnom ihrisku, staci zakopnut...

elzu
11. máj 2026

Za komunistů fakt nebylo lepe- tak jen prispevek na odlehčeni- ale nasim hernim prvkem byl kovovy „klepac“ na koberce 🤣 kolikrat jsem si tam namlatila hlavu, kdyz jsem na nem delala vymyky jak na hrazde, kluci kulky- nikdy to nikdo nezrevidoval- mamka zarvala z okna, at slezeme dolu, kdyz uz jsme byli moc divoci a na bouli na cele mi prilozila mrazenou zeleninu 🤣

Pak jsme meli houpacku- takovou tu kovovou rouru, co mela na obou koncich drzadlo a sedatko- teda puvodne- houpali jsme se na tom, i kdyz tam to sedatko uz pak nebylo- delali jsme na tom „drncaky“- to se tim tak dole smyklo, ze ten druhy nahore letel zadkem metr vysoko 🤣 super to bylo 👍🏻🤩

Jo a na tech bohatších dvorcích mezi panelaky byla jeste takova ta zrezla kovova zemekoule, co strasne kvicela, kdyz se otacela- v kovu byly destem vyzrate diry- a nektere trubky uz ve spojích nedržely- clovek, aby se bal, ze dostane tetanus, kdyz se o to skrabne- no, prezili jsme všichni- a pokud ne- tak se o tom nevedelo, nebyl internet 😂🤷🏻‍♀️

Omlouvam se jeste jednou za trochu nadsazky- hezky jsem si zavzpominala na stare casy venku- ted sama jako matka jsem s kazdym pribyvajicim ditetem přecitlivělejší 😂 co mi pred 15 lety prislo vpohode, toho se ted u 5 leteho desim 🤷🏻‍♀️ ale porad je to moje zodpovědnost, kam si dite pustim, vim, co umi a co ne…v Praze jsem se mnohem vice nez jednotlivych prvku bala injekčních strikacek odhozenych v domeccich pro deti, rozbitých flasek od piva, nebo ruznych nablitych fleku. Ale tak treba se to uz taky zlepšilo…

anonym_22c9bd
11. máj 2026

Mame u nas na ihrisku taku preliezku, na ktoru deti ked vylezu, tak spustit sa mozu len po tyci alebo po lanovom rebriku. Je to ale tak vysoko, ze ked tam mensie dieta vylezie tak zisti ze sa vlastne boji ist dole. Denno denne vidim, ako tam deti placu a zufali rodicia ich nevedia zlozit nijako dole (nedosiahnu). Uz som tam videla aj asi 5 rocneho chlapca co skakal dole na svoju mamu, ktora bola vo vysokom stadiu tehotenstva.
Takze ano., niektore preliezke su naozaj zle spravene.

anonym_e728da
11. máj 2026

Citala som si rozne diskusie k tejto zalezitosti.

Problem bude vraj v tom, ze certifikovana smyklavka je osadena do prilis prudkeho kopca a teda sa na nej dieta v smyku chova inac ako v spravnom uhle. Ta smyklavka tam je uz niekolko rokov a je to prvy uraz so zlomeninou. Ostatne deti to "len" vyhodilo ked ich rodicia nestihli chytit alebo si namlatili zadok.