icon

Je dôstojné nechať tínedžera na urgente len v spodnom prádle?

Dnes o 16:22

Je podľa vás dóstojné aby dospievajúci chalan po športovom.úraze čakal na chodbe urgentu po Rtg dole len v spodnom prádle? Neprišiel s rodičom , ale a vedúcim mužstva.
PS: jedná sa o úraz kolena, nič vážneho predpokladaná doba liečenia 2 týždne.

anonym_406e19
Dnes o 17:26
@anonym_autor

@anonym_406e19 nechápem akú pointu mu vysvetliť

@anonym_autor ze pri uraze a urgentnom osetreni su jeho trenky to posledne co by ho malo trapit, aj keby tam sedel nahy. A do buducna, ty ako matka si tam mala byt ako prva...

minenkaa
Dnes o 17:26
@anonym_autor

@anonym_autor že bol na urgentne na vyšetrení a niekedy človek ostane v spodnom prádle a ak niečo potrebuje ma zavolať rodičom

anonym_02b2c0
Dnes o 17:27
@anonym_autor

@anonym_autor no nechapeme tu co riesis
tvoj takmer dospely syn bol na urgent dovezeny po uraze a ty riesis ze bol obleceny v sportovom ubore ?
ci?

autor
Dnes o 17:38

Vek 14 a uraz sa stal 40 km od nás

anonym_23c8b9
Dnes o 17:41
@anonym_autor

@anonym_autor moja mama ležala na ležadle na chodbe v spodnom prádle. 76 ročná žena, na urgente. Došla som ju prikryť bundou. To je viac dôstojné? Ty si bola na urgente ako stavy sú tam? Mňa tam priviezla sanitka, kde mi rozstrihali nohavice a bola som so zranenými nohami iba v nohavičkách a so zafačovanými nohami. 19 ročná baba.

letfenixa
Dnes o 17:47
@anonym_autor

@anonym_23c8b9 nie v drese, ale mal pod dresom sportové legíny

@anonym_autor futr nechápem. Kto ho mal obliekať/zakrývať?

anonym_2255d6
Dnes o 17:47
@anonym_autor

@anonym_autor preco si na seba po absolvovani rtg nedal naspat oblecenie v ktorom prisiel, alebo sa nim neprikryl?
Pises strasne zmatane, a po troskach, je tazke porozumiet co a ako sa vlastne stalo

biba_18
Dnes o 17:51

mala som úraz kolena na lyžovačke. bola som na urgente. urobili mi fotky na rtg, a už sa mi asistentka nedovolila obliecť - sedela som na chodbe na vozíku iba v gačurkach, prekryla som sa mikinou ...
bolo to v AT

jaskolka
Dnes o 17:56

Autorka, píšeš veľmi zvláštne...tak mal dres, športové nohavice, kraťasy či trenky, či čo vlastne? Prečo si to nazad neobliekol s pomocou trénera? Alebo sa tym aspoň nezakryl,keď teda už nemohol sa obliecť a tréner nepomohol? Kde bol ten tréner vlastne? Čakal ho v aute,či bol s ním v čakárni? Prečo ho chlapec nepožiadal o pomoc? Ved keby si na seba položil ten dres,či tepláky,tak by vôbec nebolo vidno,že má len spodné prádlo...

jaskolka
Dnes o 17:59
@letfenixa

@anonym_autor futr nechápem. Kto ho mal obliekať/zakrývať?

@letfenixa ja tiež nerozumiem,o čo vlastne ide..veď chalan si mohol tie veci položiť aj na seba, prikryť sa legínami a dresom a problém vyriešený.

ria_sprout
Dnes o 18:04

Ježiš, to je zase diskusia. Snáď každá ktorej sa to zdá v pohode by ste ležala na chodbe len tak v spodnom prádle úplne bez žiadnej pochybnosti o normálnom priebehu. Áno, musel sa cítiť nekomfortne, nepríjemne a je to smutné že každému v tejto diskusii sa to zdá normálne. Keď ma totiž niekto úraz, musí akceptovať čokoľvek. Ja by som očakávala od trénera, že bude trocha ucastny ako človek čo ho sprevádza a pomôže mu vyriešiť problém. Aspoň zohnať tričko, zakryť.

Inak keď som šla prvý krát rodiť, išla som na príjem do nemocnice a mala som sa prezliecť. Bola som v ružinove, šatňa je dole a gynekológia na 10 či 9. Dala som si pohodlné tepláky a tričko a teta tam po mne začala hucat že som rodička mám si dať košeľu bez nohavičiek. Ja som na ňu cumelanako puk, to akože cez celú nemocnicu mám ísť nahá, keď mi idu vyvolávať pôrod na druhý den? Čo nie sme ľudia že sa k pacientom nemôže personál správať s aspoň minimálnou úctou? Aj k tým mladším.

anonym_6b75ee
Dnes o 18:08

A syn je mentálne v poriadku? On sa nevedel ozvať, alebo od trénera si vypýtať nejaké oblečenie, či prikrývku? Celý čas 14r. syn len tak sedel a pozeral do blba, či ako? Či zase su všetci naokolo vinni, len tvoj skoro dospelý syn nemá ústa.

anonym_46e575
Dnes o 18:14

Ja sa viem zit do pubertaka, oni su hanblivi, aj ja som bola v tomto veku. My co uz mame nieco odzite sa vieme aj ozvat, aj znasame taketo situacie lepsie.
Asi to dostojne nie je, ale na ludsku dostojnost sa v nasich zdravotnickych zariadeniach asi velmi nepozera. Ale malo by sa.

natalka13
Dnes o 18:14

Z Rtg zistili akurat ze to nema zlomene.
MR nerobili? Moze mat natrhnute vazy.
Personal ho mohol obliect.

autor
Dnes o 18:16

Jemu protihráč, kopol do kolena , alebo neviem ako to bolo? Nevedel sa vraj postaviť tak to lekär vyhodnotil na urgent.
Mal dres, pod dresom mal ešte športovŕ legíny, tak mu na ambulancii mu to nešlo vyhrnúť tak mu dali dole spodok dresu a tie legíny, medzitým ho dali na vozík a išli na rtg a po rtg čakal na chodbe takto.
Doprovod keď išiel na rtg si išiel zapáliť, išiel s ním asi sanitáŕ.
@jaskolka

autor
Dnes o 18:17
@natalka13

Z Rtg zistili akurat ze to nema zlomene.
MR nerobili? Moze mat natrhnute vazy.
Personal ho mohol obliect.

@natalka13 iba rtg, ale máme isť na chirurgickú ambualnciu ešte

anonym_d3c65a
Dnes o 18:18
@anonym_6b75ee

A syn je mentálne v poriadku? On sa nevedel ozvať, alebo od trénera si vypýtať nejaké oblečenie, či prikrývku? Celý čas 14r. syn len tak sedel a pozeral do blba, či ako? Či zase su všetci naokolo vinni, len tvoj skoro dospelý syn nemá ústa.

@anonym_6b75ee cely čas si čítam diskusiu a nechápala som, že sa tu riešia kadejaké kraviny ale že sa 14 ročný chalan nevie ozvať a požiadať trénera alebo personál o nejakú prikrývku nikomu nevadí 😂 tak som rada, že som sa dočkala 😂👍

mandzula
Dnes o 18:19

Chlapec nema 5, pokojne sa mohol ozvat, ze je mu neprijemne sediet len v spodnej bielizni. Ak mal vrch dresu a sedel na voziku, aj tak mu zase az tak vela vidno nebolo. Skor mu mohlo byt chladno. Ale ako pisem vyssie, nema 5, ale 14.

ria_sprout
Dnes o 18:19
@anonym_46e575

Ja sa viem zit do pubertaka, oni su hanblivi, aj ja som bola v tomto veku. My co uz mame nieco odzite sa vieme aj ozvat, aj znasame taketo situacie lepsie.
Asi to dostojne nie je, ale na ludsku dostojnost sa v nasich zdravotnickych zariadeniach asi velmi nepozera. Ale malo by sa.

@anonym_46e575 presne. Ale spoločnosť to už očividne úplne akceptuje, podľa vyjadrení matiek. A myslím že je úplne normálne že sa 14r aj hanbí ozvať. Keď je decko hanblivé, ma pocit že nemôže dospelým kecat do prístupu - keby to spravil zase by bol pre všetkých drzý puberťák.

anonym_d3c65a
Dnes o 18:20
@ria_sprout

@anonym_46e575 presne. Ale spoločnosť to už očividne úplne akceptuje, podľa vyjadrení matiek. A myslím že je úplne normálne že sa 14r aj hanbí ozvať. Keď je decko hanblivé, ma pocit že nemôže dospelým kecat do prístupu - keby to spravil zase by bol pre všetkých drzý puberťák.

@ria_sprout pre nikoho by nebol drzý ak by sa normálne slušne opýtal

mandzula
Dnes o 18:21
@ria_sprout

@ria_sprout Drzy preto, ze si vypyta oblecenie, prekrytie? Zas neprehanaj.

ria_sprout
Dnes o 18:26
@mandzula

@ria_sprout Drzy preto, ze si vypyta oblecenie, prekrytie? Zas neprehanaj.

@anonym_d3c65a
@mandzula ano, tak sa totiž mnohí na pubertakov čo sa vedia aj slušne ozvať pozerajú, ako na drzych.

luccija
Dnes o 18:29

@anonym_autor pre 15 r je trápne všetko.Ja by som bola rada, že to dopadlo len takto.Ked mu kázali vyzliecť dres mohol sa prekryť dresom.Co chceš teraz riešiť niekoho žalovať?😉do auta išiel ako v slipach?Nečakane situácie vyžadujú aj diskomfort mladého ukľudní, že bol v cudzom meste a nikto ho nespoznal

biba_18
Dnes o 18:35

lenže mne to potom vysvetlil lekár - ak by to bolo zlomené, je lepšie čo najmenej s tým hýbať - teda ak už raz sa človek vyzlečie, nech to má vyzlečené ... všetky čo píšete že sa mal obliecť - no, nemal ...

autor
Dnes o 18:38
@luccija

@anonym_autor pre 15 r je trápne všetko.Ja by som bola rada, že to dopadlo len takto.Ked mu kázali vyzliecť dres mohol sa prekryť dresom.Co chceš teraz riešiť niekoho žalovať?😉do auta išiel ako v slipach?Nečakane situácie vyžadujú aj diskomfort mladého ukľudní, že bol v cudzom meste a nikto ho nespoznal

@luccija Domov prišiel v teplakoch😀Nechcem nikoho žalovať...!

anonym_b2ca36
Dnes o 18:39

Keby to bola neoholena mlada baba v spodnom prádle, tak chapem, ale 14 ročný chalan sa nemá za čo hanbit. By som mu povedala, že veď aj na kupalisko chodi v plavkach. Žiaľ, stalo sa. Môj otec, ked bol onkologicky pacient, dali mu prehanalo a musel sa 💩 na tom stolickovom “zachode” pred ostatnými spolubyvajucimi na izbe, to bolo pod uroven a neviem, ci mi bolo viac luto jeho alebo spolubyvajucich. Zdravotnícky personal takéto veci neriesi

mandzula
Dnes o 18:39
@anonym_autor

@luccija Domov prišiel v teplakoch😀Nechcem nikoho žalovať...!

@anonym_autor Nauc ho, ze sa ma ozvat, ked sa mu nieco nepaci. Spravanie inych neovplyvnis, jeho ano.

jaskolka
Dnes o 18:55
@anonym_autor

Jemu protihráč, kopol do kolena , alebo neviem ako to bolo? Nevedel sa vraj postaviť tak to lekär vyhodnotil na urgent.
Mal dres, pod dresom mal ešte športovŕ legíny, tak mu na ambulancii mu to nešlo vyhrnúť tak mu dali dole spodok dresu a tie legíny, medzitým ho dali na vozík a išli na rtg a po rtg čakal na chodbe takto.
Doprovod keď išiel na rtg si išiel zapáliť, išiel s ním asi sanitáŕ.
@jaskolka

@anonym_autor no a prečo teda si potom to oblečenie neprehodil cez seba? Keď čakal na chodbe? Či kde mal medzitým to oblečenie? V ambulancii? A na RTG ho viezli už len v trenkách?

jaskolka
Dnes o 18:56
@biba_18

lenže mne to potom vysvetlil lekár - ak by to bolo zlomené, je lepšie čo najmenej s tým hýbať - teda ak už raz sa človek vyzlečie, nech to má vyzlečené ... všetky čo píšete že sa mal obliecť - no, nemal ...

@biba_18 úplne stačilo sa prikryť tým dresom,či teplakmi.

biba_18
Dnes o 19:00

@jaskolka presne tak ...