icon

Sklamanie zo zdravotníctva: Dlhé čakanie na urgente

12. sep 2026

Ahojte, dnes ráno ma seklo v krížoch, ale bolesť neskutočná, nemohla som sa pohnúť, ani sadnúť, ani ľahnúť, ani zohnúť. Manžel ma nasadil do auta a išli sme na urgent, aby mi pichli injekciu, toto mi pred 2r veľmi pomohlo. Vtedy mi aj predpísali injekcie a vypichali sme asi 5 za sebou. Prišla som na urgent, kde ma triáži zaradili, že patrím na traumačku. Pritom toto by malo ísť skôr na neurológiu... ale dobre. Sadli sme si do čakárne a čakali. Ak viete, ako to chodí na traumačke, tak tak nosia stále ľudí sanitky, samé úrazy. Boli predo mnou asi traja pacienti, tých priebežne zobrali. Potom 5 pacientov priviedli RZP, všetkých zobrali predo mnou. Ale prišli za mnou dvaja pacienti, ktorí nemali žiadnu vážnu vec, jeden asi prišiel na prevez a jeden normálne v pohode mladý chalan chodil a oboch zobrali predo mnou. Čakala som tam viac ako dve hodiny a keď sme sa boli pýtať sestričky, veľmi arogantne odvetila vždy, že úrazy majú prednosť a my sme ortopédia a teda máme čakať. Po dva a pol hodine s víziou, že neprídem tak skoro na rad sme odišli. Išlo o 5 min záležitosť, kedy by mi pichli injekciu a vypýtali si za to 10 eur. Som sklamaná z toho prístupu zdravotníctva. Teraz som doma, bolesť neskutočná, tak sa tu krútim, dávam si suché teplo a snáď vydržím do pondelka.

Strana
z2
zuzkaa1991
12. sep 2026

@anonym_autor nech manzel vam ide kupit gujacurant ak mate novalgin (na predpis) alebo nieco od bolesti

Gujacurant kludne aj 2tbl naraz mozete zobrat 3krat denne ja to uz mam vzdy pre pripad doma kvoli krcnej

beata_k
12. sep 2026

@anonym_autor Uz si mohla pockat, do pondelka daleko.

anonym_633fab
12. sep 2026

A to už není jedno, či by si čakala na tom urgente alebo sa krútiš doma? Mala si normálne počkať.

autor
12. sep 2026
@beata_k

@anonym_autor Uz si mohla pockat, do pondelka daleko.

@beata_k tam vozili stále nových pacientov, šanca, že ma zoberú dnu bola nulová. Lebo prednosť majú úrazy. Kamoška tam čakala 4,5h na ošetrenie.

autor
12. sep 2026
@anonym_633fab

A to už není jedno, či by si čakala na tom urgente alebo sa krútiš doma? Mala si normálne počkať.

@anonym_633fab nie, bola tam zima a prievan, hluk, a bolelo ma to pri sedení, tak som musela skoro stále stáť. Naozaj by som to dlhšie nevydržala.

anonym_777901
12. sep 2026

Treba to pomaly a jemne rozhýbať a rozcvičiť, nepotrebuješ k tomu žiadne injekcie. Pripadne ak sa ti to opakuje často, nechaj si predpísať od obvodnej lieky do zásoby a zároveň navštív fyzioterapeuta, nech ťa naučí cvičiť cviky, ktoré ťa udržia v dobrom stave. Naozaj to nie je úplne vec, ktorá patrí na urgent. Ale teda stále si hovorím, že ľuďom nie je tak zle, keď odtiaľ odídu a vždy sa mi to potvrdilo.

autor
12. sep 2026
@anonym_777901

Treba to pomaly a jemne rozhýbať a rozcvičiť, nepotrebuješ k tomu žiadne injekcie. Pripadne ak sa ti to opakuje často, nechaj si predpísať od obvodnej lieky do zásoby a zároveň navštív fyzioterapeuta, nech ťa naučí cvičiť cviky, ktoré ťa udržia v dobrom stave. Naozaj to nie je úplne vec, ktorá patrí na urgent. Ale teda stále si hovorím, že ľuďom nie je tak zle, keď odtiaľ odídu a vždy sa mi to potvrdilo.

@anonym_777901 som po operácii chrbtice, čiže neboj, fyzioterapie aj cvičenie je u mňa na pravidelnej báze. Lieky som doma mala - injekčne - ale expirovali už, čiže som potrebovala nové, plus pichnúť injekciu.

anonym_8eeff0
12. sep 2026
@anonym_autor

@beata_k tam vozili stále nových pacientov, šanca, že ma zoberú dnu bola nulová. Lebo prednosť majú úrazy. Kamoška tam čakala 4,5h na ošetrenie.

@anonym_autor nebola nulová a ano, urazy asi majú prednosť.

autor
12. sep 2026
@anonym_8eeff0

@anonym_autor nebola nulová a ano, urazy asi majú prednosť.

@anonym_8eeff0 bola, povedali mi, že to sa načakáte. Pred 2r ma dali na neurológiu a tam som do hodiny bola zobratá, vyšetrená a pichnutá. Operovaná som bola v ich nemocnici, vidia to v systéme keby chceli.

anonym_dacfdb
12. sep 2026

No a tak si išla domov a sedíš, či čo robis v tak ukrutných bolestiach?

anonym_07b894
12. sep 2026

Nechapem, čo je tu divné. Nebola si prioritou, tvoj stav nie je vážny, tak treba čakať. Úplne normálna bežná prax aj v zahraničí. Najprv sa riešia ľudia, ktorým ide o život, potom tí ostatní. Očividne to nie je tak zlé, keď si radšej odtiaľ odišla domov.

anonym_5eb699
12. sep 2026

@anonym_autor ja nechaoem preco ta poslali na traumu, ja som bola na pohotovosti normalne pre dospelych

anonym_f68e74
12. sep 2026

no seknutie nie je zivot ohrozuduci stav nie je na tvojom posudeni kto kedy pojde dnu, na to su tam ini ludia aby urcovali poradie pacientov. ak si bola schopna zvladnut cestu autom tam spat a vydrzat tam par hodin, a este aj pisat na kona nebolo to evidentne az take akutne, bolest je bolest ale nic strasne. mala si ist na pohotovost nie na urgent tam by ta vzali skor

anonym_db6f3b
12. sep 2026

@anonym_autor
Ja som dlho zila v Australii tak stale citam miestne noviny, tu je tento rocny Sydney rekord
77 hodin na urgente
"70-year-old patient named Victor Ishak spent over 77 hours (three nights and days) waiting in the emergency department at Bankstown-Lidcombe Hospital in Sydney. [1] (https://www.smh.com.au/national/nsw/victor-spen...),

mogaa
12. sep 2026

@anonym_autor nuž bolo treba počkať.....ak ide o úraz ty ako lajk asi ťažko lepšie hodnotíš stav ako lekár.....to že niekto vyzerá ok neznamená, že to v skutočnosti tak aj je

anonym_8eeff0
12. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_8eeff0 bola, povedali mi, že to sa načakáte. Pred 2r ma dali na neurológiu a tam som do hodiny bola zobratá, vyšetrená a pichnutá. Operovaná som bola v ich nemocnici, vidia to v systéme keby chceli.

@anonym_autor keď mas šancu po štyroch hodinách, tak predsa šanca nie je nulová. Dnes je bezne, ze aj ked som objednaná, idem domov po troch hodinách. Odborných lekárov niet. Nechceš čakať, vidíš, ze úrazy majú prednosť, ale lamentuješ na MK. Toto nepochopím.

anonym_697cf2
12. sep 2026

@anonym_autor cize lekari stihli za dve a pol hodiny osetrit minimálne 10 ludi ktorych privezli sanitky atd..makali robili svoju robot, asi nepili kavu...ale ty sa stazujes na MK.
Moju svokru tiez vcera brala sanitka...som rada ze sa jej dostalo patricneho osetrenia a chvalabohu aj prednosti pred "seknutim". Treba sa na to pozriet niekedy aj z druhej strany, lebo nie si na planéte sama...

anonym_9ef282
12. sep 2026

Tak ja by som isla so seknutymi krizami na pohotovost na nejaku polikliniku nie do nemocnice. To fakt nie je na nemocnicnu pohotovost.
V holandsku by ti to vysvetlili velmi rychlo - najprv si zavolas, oznamia ti kolko by ta to stalo a vtedy si uvedomis ci to je na navstevu urgentu alebo nie 😅😅😅

anonym_11493f
12. sep 2026

To máš ešte dobre ja som na urgente čaká 6 hodín

anonym_0859d6
12. sep 2026

@anonym_autor odporúčam pozriet si serial The Pitt (Urgent) - velmi realisticky americky serial z urgentu, ludia tam bezne sedia v cakarni aj 12 hodin. Je mi jasne, ze nase zdravotnictvo je dost naprd, ale proste raz ked vozia urazy, tak si nepomozes. A ako tu uz aj napisali ine prispievatelky, za 2,5 hodiny vybavili 10 ludi, co je parada.

anonym_5a6842
12. sep 2026

@anonym_autor ja by som si zapla mobilné dáta, vygooglila slovo tramatologia a jej význam a dala prečítať sanitarovi, čo rozdeľuje na príjme, lebo toto traumatológia nie je ani zďaleka. A ďalej by som tam išla po hodine a ho otravovala, prípadne,kde má nadriadeného, aby prehodnotil tvoj stav, lebo ty nie si trauma pacient, ale neuro, alebo obyčajná pohotovosť. V tomto vidím zásadnú chybu.

anonym_b1b5f1
12. sep 2026

Keď si momentálne doma, tak to asi až také vážne nebolo

anonym_6091e1
12. sep 2026

S krizami sa chodi na klasicku lspp, z volnopredajnych liekov - nieco s diklofenakom a guajacuran, lokalne hrejive naplaste alebo naplaste s diklofenakom. Ak by sa to nezhorsilo ist rano na lspp, nie urgent

autor
12. sep 2026

Išli sme do inej nemocnice, ktorá síce nie je spádová, ale zobrali ma do pol hodiny, spravili RTG, vyšetrili, dali mi infúziu a injekciu a predpísal mi injekcie aj na nasledujúce dni, plus sirdalud.

estellas
12. sep 2026

@anonym_autor Na urgentne sa dlho čaká asi vždy. 😔 Ja som zo zlomenou rukou čakala asi hodinu.

anonym_e4f154
12. sep 2026

Na urgente sa bežne čaka dve až päť hodín.

anonym_6c10e6
12. sep 2026

Tu je presne vidno, ako si vela ludi mysli, ze vie nieco lepsie posudit ako odbornici. V prvom rade, seknutie v krizoch nie je zivot ohrozujuci stav, takze uz len z tohto titulu ti musi byt jasne, ze budes cakat. V druhom rade, lekar ma povinnost prevziat pacienta privezeneho RZP cim skor, nie len kvoli tomu pacientovi, ale aj kvoli tomu, ze musi uvolnit posadku RZP do obehu do terenu. Zachranarov tiez nie je nadbytok a ich vcasny prichod moze rozhodovat o zivote a smrti… Tiez pises, ze tvoje osetrenie by bola 5-minutova zalezitost… to sa ale sakra mylis, ved ta musi niekto vysetrit, zbodnotit stav, zobrat odbery, prip. poslat na RTG, ten RTG musi zhodnotit, spisat lekarsku spravu a podat liecbu… to ani zdaleka nie je 5-minut. A v neposlednom rade, podla toho, co pises, zdravotnici tam kmitali a robili, co mohli, flow pacientov bol podla tvojho opisu asi aj nadpriemerny. Preco stale ten hejt na zdravotnikov? Ja si ich pracu vazim, je ich malo a v takych podmienkach trpime aj my ako pacienti a aj oni ako zamestnanci… Netreba vzdy kydat na zdravotnikov, robia, co mozu.

anonym_2595d5
12. sep 2026

Pozri si jeden z posledných reel na if urgentaci. Tam to vysvetľujú. Inak, prečo ste šli na urgent s nie na lspp?

marca12
12. sep 2026

@anonym_autor Zrejme ti nebolo az tak zle,ked si nepockala. Ja som naposledy cakala 6 hodin. To boli ine muky. Ale ano mas pravda urgent to je jedna katastrofa.

anonym_f8adfa
Včera o 05:05

Urgentný príjem je na život ohrozujúce stavy. Tvoj život ohrozujúci nebol, tak si čakala. Veľmi odporúčam podcast urgenťáci, pomohlo mi to otvoriť oči.

Strana
z2