Je dôstojné nechať tínedžera na urgente len v spodnom prádle?
Je podľa vás dóstojné aby dospievajúci chalan po športovom.úraze čakal na chodbe urgentu po Rtg dole len v spodnom prádle? Neprišiel s rodičom , ale a vedúcim mužstva.
PS: jedná sa o úraz kolena, nič vážneho predpokladaná doba liečenia 2 týždne.
@anonym_autor no a prečo teda si potom to oblečenie neprehodil cez seba? Keď čakal na chodbe? Či kde mal medzitým to oblečenie? V ambulancii? A na RTG ho viezli už len v trenkách?
@jaskolka tepláky mal v aute v taške, ten čo bol s ním to tam zabudol, potom mu to asi docvaklo😀
Na rtg už išiel bez.
@anonym_autor povedz mu, ze spodne pradlo, to je ako plavky a isto to tam nik neriesil. Ani personal ani ludia. Mohol si prevodot cez seba mikinu. Za mna super trener, ze to hned poriešil a nedoniesol ti syna domov s tym, ze treba ist na rongen.
@betulinka1 vedúci mužstva , alebo ako sa to volá
@jaskolka tepláky mal v aute v taške, ten čo bol s ním to tam zabudol, potom mu to asi docvaklo😀
Na rtg už išiel bez.
@anonym_autor zbytocne to uz teraz pitves. Stalo sa. Nemusis hned hladat vinnika, tam zlyhali viaceri, ale z toho zlyhania sa nestalo nic tragicke. Pouc sa do buducnosti a usmerni svojho syna, ze sa ma ozvat ked je pre neho situacia neprijemna. Lebo ako sa hovori, do hlavy nevidno nikomu, ani v tej jeho nikto nevidel, ze mu je trapne. A mozno mu to docvaklo aj doma.
Myslím, že z mamička robí z komára somára. Normálne treba mladému povedať, že u lekárov ešte zažije rôzne "trápne" príhody a že ľudia v čakárni mali svoje zdravotné problémy a určite už na 14 ročného chalana v spodnom prádle dávno zabudli. A tiež mu treba povedať, že ústa mu narástli aj na to, aby sa ozval. Že si mohol úplne normálne vypýtať nejakú deku, alebo niečo.
Je mi jasné, že nikoho nezaujimal, on to však cítil opačne
@anonym_autor u nas je cakaren na urgente a ked sa ide na rtg, tak normalne tam je miestnost na zoblecenie...urobi sa rtg...oblecie sa a ide von cakat na vysledok a potom k dr.
Chapem, ze to bolo pre mladeho trapne, ale zazije aj horsie veci v zivote. Staci s nim trochu pokecat.
Takže na ambulancii mu dali oblečenie dole a išiel na RTG, potom sedel na vozíku. Ak mu bolo trápne, tak mu vysvetli, že keby ho poslali na ďalšie vyšetrenia, musel by sa opäť vyzliekať a ono s poranenou končatinou zas nie je dobré nejako hrkat stále. Mne sadrovali nohu v šatách - aby som nemusela nohavice prevliekat, trápne tiež, mala som 16, ale bolo to sakra praktické a tak som to aj brala.
Je v poriadku že sa tak cítil. Len mu vysvetlite že bol na urgente a tam majú ľudia iné starosti ako si všímať chlapca v spodnom prádle.
Nie je to nedôstojné. Len je to nepríjemné pre mladého chlapca.
Pochváľte doktorov, sanitára, všetkých pred ním za to že boli pri ňom a pomohli mu.
A teda nabudúce čo dúfam nebude nech sa skúsi opýtať či nemajú niečo na nohy.
@anonym_autor dnes musia mať všetci práva. Všetci sa majú právo sťažovať, mať pripomienky, byť rešpektovaný, s dôstojnosťou, úctou, so všetkým. Lekári a sestričky majú s úctou, rešpektom okolo každého behať, či náhodou jeho dôstojnosť, práva, úcta nebola porušená, majú čítať myšlienky, či sa cíti pacient dostatočne dôstojne práve v takomto rozpoložení a keď má chorú nohu a robia RTG či je všetko v súlade s dôstojnosťou. Tvoj syn to bude mať s týmto " božským komplexom" v živote ešte ťažké.
@anonym_autor povedz mlademu nech je rád, že nebol v takých bolestiach aby myslel na spodné prádlo 😉
@anonym_autor ja keď som mala na dva krát zlomenú nohy som mala úplne u riti, čo mám na sebe 😉🤣
Me me me chces mať z neho nejakého slabocha? Moj 7 ročný syn, keby mi niečo také rozprával, by som mu na to povedala len: kto si nevypýta plachtu na prikrytie, má proste smolu… nabudúce môžeš skúsiť 😉
Ked mu bolo trapne .,, mal otvorit usta a nejaka plachta by sa splasila. Ma 14 nie 5. … alebo poslat trenera ppo nejaku handru do auta. Bola som na urgente a vo velmi zlom stave … odchytila som sestricku a chcela plachtu … nedala mm ju, tak som si pomohla sama

@anonym_autor povedz mu, ze spodne pradlo, to je ako plavky a isto to tam nik neriesil. Ani personal ani ludia. Mohol si prevodot cez seba mikinu. Za mna super trener, ze to hned poriešil a nedoniesol ti syna domov s tym, ze treba ist na rongen.