icon

Je dôstojné nechať tínedžera na urgente len v spodnom prádle?

Včera o 16:22

Je podľa vás dóstojné aby dospievajúci chalan po športovom.úraze čakal na chodbe urgentu po Rtg dole len v spodnom prádle? Neprišiel s rodičom , ale a vedúcim mužstva.
PS: jedná sa o úraz kolena, nič vážneho predpokladaná doba liečenia 2 týždne.

Strana
z4
anonym_1b284f
Dnes o 07:47
@anonym_f36161

ja teda neviem, vsetkym tu pride uplne ok, ze nechavaju sediet polonahych pacientov v cakarni. a to by ich zabilo, dat im nejaku prikryvku, aby im aspon nebola zima? ked uz sa nesnazime o zachovanie nejakej dostojnosti... a ze sa neozval, no zrazu aki su vsetci hrdinovia. 14r vystresovany chalan nechcel robit problemy, tak bol ticho a doma mame povedal, ze mu to bolo neprijmne. no strasne. mal tam dospely doprovod, ten mal na neho dohliadnut. je to dieta.

@anonym_f36161 ale prosim ťa. Vidíš koľko žien bolo v 14r samostatných. Nepotrebovali ani rodičov. Všetko zvládli. Aký dokonalý svet....ibaže by nie....

mogaa
Dnes o 08:01

@anonym_autor jedna vec je čo je dôstojné a druhá čo je správne....na urgent chodia urgentné stavy, takže ak nešlo o život, tak je správne že chalan čakal tak ako bol , predsa ho nevyšetria hneď ak je pred ním ďaľších 10urgentých stavov a z toho mohla byť minimálne polovica v horšom stave....

mandzula
Dnes o 08:40
@anonym_1b284f

@anonym_f36161 ale prosim ťa. Vidíš koľko žien bolo v 14r samostatných. Nepotrebovali ani rodičov. Všetko zvládli. Aký dokonalý svet....ibaže by nie....

@anonym_1b284f Vies co, nemala som 14, ale 15, v skole na telesnej som mala nepekny uraz. Telocvikar ma krivajucu, krvacajucu vyslal k lekarovi, kedze sme boli na stadione vzdialenom od skoly niekolko stoviek metrov a nemohol tam kvoli mne nechat dalsich 30 decak a bezat so mnou po vysetreniach. Pekne som si tam zasla, osetrili ma, v skole potom spisali papiere a bolo. V tom veku a casoch, kedze legislativa to umoznovala, sme po lekaroch bezne chodili sami, nikto nas nestriehol. Nerobme zas zo 14-rocnych nesvojpravne kvetinky.

anonym_1b284f
Dnes o 08:47
@mandzula

@anonym_1b284f Vies co, nemala som 14, ale 15, v skole na telesnej som mala nepekny uraz. Telocvikar ma krivajucu, krvacajucu vyslal k lekarovi, kedze sme boli na stadione vzdialenom od skoly niekolko stoviek metrov a nemohol tam kvoli mne nechat dalsich 30 decak a bezat so mnou po vysetreniach. Pekne som si tam zasla, osetrili ma, v skole potom spisali papiere a bolo. V tom veku a casoch, kedze legislativa to umoznovala, sme po lekaroch bezne chodili sami, nikto nas nestriehol. Nerobme zas zo 14-rocnych nesvojpravne kvetinky.

@mandzula nikto tu nerobi z neho nesvojpravneho. Ano chodili sme aj bez rodičov k lekárovi. Za to že povedal ako mu to bolo nepríjemné je nesvôjprávny? Ešteže sa nikto na nič nesťažujete a všetko v tichosti len pretrpíte. Preto keď idem niekam medzi ľudí počúvam len ako sa sťažujú a ako sa s nimi zle zaobchádzala. To že si tam musela ísť sama neznamená že to bolo vtedy príjemné. Ale áno spomienkový optimizmus. Ten chlapec nebude mať z toho traumu.

mandzula
Dnes o 08:53
@anonym_1b284f

@mandzula nikto tu nerobi z neho nesvojpravneho. Ano chodili sme aj bez rodičov k lekárovi. Za to že povedal ako mu to bolo nepríjemné je nesvôjprávny? Ešteže sa nikto na nič nesťažujete a všetko v tichosti len pretrpíte. Preto keď idem niekam medzi ľudí počúvam len ako sa sťažujú a ako sa s nimi zle zaobchádzala. To že si tam musela ísť sama neznamená že to bolo vtedy príjemné. Ale áno spomienkový optimizmus. Ten chlapec nebude mať z toho traumu.

@anonym_1b284f Robi sa tu z neho nesvojpravny, lebo na vine je kazdy, kto mu neponukol oblecenie, prikryvku. Svojpravny, ked mu nieco nevyhovuje, ozve sa. Samozrejme, povedat mame, ze mu to bolo neprijemne, mohol, na to by som mu ja ako mama povedala, ze sa mal ozvat, ze nema cakat, ze mu ostatni budu vidiet do hlavy. Nie ho utvrdit v tom, ako zlyhal personal, trener a vsetci okolo. Prave toto ho moze naucit stazovat sa na pravom mieste a nie oddane cusat a riesit to az vtedy, ked to uz nema vyznam.

anonym_efdb43
Dnes o 09:19

Veď mal spodok dresu,tak prečo si ho nedal

anonym_4b891e
Dnes o 09:33
@anonym_efdb43

Veď mal spodok dresu,tak prečo si ho nedal

@anonym_efdb43 prosím ta, co je spodok dresu? Dres neznamená tričko? Už som sa tu pýtala, ale nikto nevie odpovedať? Ďakujem.

jaskolka
Dnes o 10:32
@anonym_4b891e

@anonym_efdb43 prosím ta, co je spodok dresu? Dres neznamená tričko? Už som sa tu pýtala, ale nikto nevie odpovedať? Ďakujem.

@anonym_4b891e zrejme myslela kraťasy.

autor
Dnes o 10:32

Ďakujen, stalo sa nevedela som, že to je normálne, nemal úraz neriešili sme to. Na tom urgente veľa ľudí nebolo, prekážalo mu to, lebo niekto starší sa pozeral.
Našťastie je všetko v poruadku, má to len silno narazené, ale uvidíme ako sa to dá do poriadku

renab
Dnes o 10:36

@anonym_autor u nas by mu navliekli jednorazove take papierove gate. Jednorazove oblecenie maju k dispozicii, nakolko sa stava, ze musia povodne oblecenie rozstrihat...

autor
Dnes o 10:37
@jaskolka

@anonym_4b891e zrejme myslela kraťasy.

@jaskolka dali mu dole, štucne , šortky z dresu a legíny (včera ráno bolo chladno) zostal len v boxerkach a tričku čo má hore pod dresom.

autor
Dnes o 11:20

Mne volal vedúci mužstva, ubezpečil ma , že všetko bude v poriadku, že ho dovezie, keby niečo sa ozve!
Aj sa ozval , že mu to obviazali a ide domov.
@jaskolka Keby ťa zaujimalo, ako ho doviezol. Botasky nezaviazané, iba obuté bez ponožiek, teplály, navrchu mal prehodenú bundu a mikinu na tom spotenom nátelniku od dresu. Ale aspoň tie veci čo mal na zápas na oko uložil.

anonym_8b24bc
Dnes o 11:31
@anonym_autor

Mne volal vedúci mužstva, ubezpečil ma , že všetko bude v poriadku, že ho dovezie, keby niečo sa ozve!
Aj sa ozval , že mu to obviazali a ide domov.
@jaskolka Keby ťa zaujimalo, ako ho doviezol. Botasky nezaviazané, iba obuté bez ponožiek, teplály, navrchu mal prehodenú bundu a mikinu na tom spotenom nátelniku od dresu. Ale aspoň tie veci čo mal na zápas na oko uložil.

@anonym_autor skôr je na pováženie to, že ty robíš z toho také haló.Chalan sa posťažoval, že mu to bolo blbé a ty píšeš sem.Co čakáš od diskusie?Trocha mužnosti a menej uzkostlivosti od matky.Zivot je jo sakra ťažký.Trenera ani nenapadlo brať tepláky z auta ani vypýtať deku.Je to mladý muž športovec.vrch dresu býva dlhší zase nech nerobí z toho tragédiu.Na urgentne bolo prszdno niekto na neho pozeral.Ja by som mu povedala, že keď som rodila pozerali mi do....
Mama nerieš to

autor
Dnes o 11:38
@anonym_8b24bc

@anonym_autor skôr je na pováženie to, že ty robíš z toho také haló.Chalan sa posťažoval, že mu to bolo blbé a ty píšeš sem.Co čakáš od diskusie?Trocha mužnosti a menej uzkostlivosti od matky.Zivot je jo sakra ťažký.Trenera ani nenapadlo brať tepláky z auta ani vypýtať deku.Je to mladý muž športovec.vrch dresu býva dlhší zase nech nerobí z toho tragédiu.Na urgentne bolo prszdno niekto na neho pozeral.Ja by som mu povedala, že keď som rodila pozerali mi do....
Mama nerieš to

@anonym_8b24bc nevedela som, že je to bežné...!

sisaka
Dnes o 11:56
@anonym_autor

Ďakujen, stalo sa nevedela som, že to je normálne, nemal úraz neriešili sme to. Na tom urgente veľa ľudí nebolo, prekážalo mu to, lebo niekto starší sa pozeral.
Našťastie je všetko v poruadku, má to len silno narazené, ale uvidíme ako sa to dá do poriadku

@anonym_autor niekto starší sa pozeral? Preboha a na čo sa niekto starší asi pozeral? Keď niekto sedí na vozíku a má na sebe tričko (ak to nie je crop top), tak nemá šancu vidieť, či tam niekto sedí v boxerkách alebo má na sebe trenírky. Niekto sa pozeral zo zvedavosti, lebo asi nevidel viditeľné zranenie, tak rozmýšľal načo tam je, určite nie preto, aby zahliadol kúsok boxeriek.
A ešte sa čudovať, že ako prišiel oblečený domov? Čo prišiel mladý aj o pohyblivosť rúk či čo? Obviňovať trénera, že mal na spotenom tričku bundu? Nemáte doma práčku, či kde je problém ? Keby bundu nemal, tak by bol problém, že chudáčikovi musela byť zima ani mikinku mu neobliekli… Takže nakoniec je to trénerova chyba, že sa malého chlapčeka nespýtal, či mu netreba dečku zohnať, aby mu nebolo boxerky vidieť 🙄
Tréner mu natiahol tepláky, nastokol topánky a ešte aj to je zle, lebo mu nenatiahol na nohy smradľavé ponožky? To vážne?! Asi tu platí nie aká matka taká Katka, ale aká matka taký syn.

sisaka
Dnes o 12:02
@renab

@anonym_autor u nas by mu navliekli jednorazove take papierove gate. Jednorazove oblecenie maju k dispozicii, nakolko sa stava, ze musia povodne oblecenie rozstrihat...

@renab on nepotreboval jednorazové oblečenie, on tam nesedel s holým zadkom. Na urgente mu vyzliekli spodok - trenírky, ktoré sú súčasťou dresu a leginy, ktoré mal pod nimi, lebo bola zima. Spodné prádlo aj vrch dresu mal oblečené. Takto čakal na rtg, lebo samozrejme nemá význam ho obliekať a potom čakali asi na výsledky, takže mu povedali neobliekať sa, lebo nevedeli, čo sa bude ďalej riešiť. Keby chcel mohol sa zakryť napríklad aj tými leginami, ktoré mu vyzliekli. To je celá tragedia. Domov už došiel v teplákoch, nepotreboval žiadne papierové oblečenie.

mogaa
Dnes o 12:31
@anonym_autor

@anonym_autor no personál mu nebude poskytovať náhradné oblečenie a ani nebol dôvod na prednostné vyšetrenie....tréner čo ho bral na urgent neriešil oblečenie...buď rada že syn je v poriadku....

anonym_117479
Dnes o 16:06

@anonym_autor Stačilo povedať, že mu je zima.Na urgentne majú často nemocenské deky.Pocas čakania na ďalšie ošetrenie a správu by sa syn mal čím zakryť.V prípade, že mu tréner zobral aj vak s vecami, predpokladám,ze by sa v ňom našla mikina, tričko, či osuška

nominativ
Dnes o 16:09

Samozrejme, že človek, ktorý neskončí na urgente s ohrozením života, ale so zranením, ktoré si chce dať pozrieť, má čas aj na to, aby sa cítil trápne. Nevypadávali mu črevá a ani sa nezvíjal v bolestiach, že by na premýšľanie nad trápnosťou situácie nemal čas.

Ja neviem, či vy naozaj nikdy neriešite žiadne veci, ktoré by napríklad človeku zomierajúcemu na rakovinu prišli banálne a zaoberáte sa vo svojom živote len naozaj vážnymi vecami.

Obzvlášť 14 ročný chalan bez mamy na urgente (stále je to len veľké decko) v trencloch, určite si racionálne hovoril, že je to normálne a nikoho to nezaujíma.

Mame sa tým zdôveril (chvalabohu pre mamu) a mama to asi tiež považuje za nedôstojné. Nejde žalovať nemocnicu, chcela zrejme len diskutovať o nejakej úrovni ľudskej dôstojnosti, ktorá, ako vieme, u nás v nemocniciach ostáva niekde na parkovisku. Čím neobvinujem lekárov, sestry a sanitárov.

Ale bolo by krásne, keby žijeme v spoločnosti, kde na nás niekto hodí plachtu, keď sedíme polonahí na chodbe.

anonym_22dfa5
Dnes o 17:10
@anonym_autor

@anonym_02b2c0 bohužial matka

@anonym_autor no a tréner mu čo nedal nohavice či tepláky, ak musel byť na snímok vyzlečený? Mal mu pomôcť obliect sa, alebo mu aspoň bundu mohol dať okolo pása, či na nohy prikryť.

Strana
z4