icon

Šitie rany - lokálne umŕtvenie bez injekcie

Dnes o 11:03

dcére sa povrchovo už zašitý kus rany …. Idu jej tam robiť jeden steh aby to uzavreli …. Umrtvuje sa to nejako lokálne ? Aj bez injekcie ? Tak aby ju to nebolelo ? Ďakujem za odpovede

viestta
Dnes o 11:14

pichnu jej lokalnu anestezu

autor
Dnes o 11:16

a tá boli ?

viestta
Dnes o 11:19
@anonym_autor

a tá boli ?

@anonym_autor ako kazdy vpich, zastipe a potom uz necitit nic

autor
Dnes o 11:39
@viestta

@anonym_autor ako kazdy vpich, zastipe a potom uz necitit nic

@viestta a myslite že pichajú aj keď je to fakt že ken ten povrchový steh ? ona to ma zvnútra už celé zahojene len zvrchu sa jej to roztvára tak že pre istotu zašijú

nyusika
Dnes o 11:44
@anonym_autor

@viestta a myslite že pichajú aj keď je to fakt že ken ten povrchový steh ? ona to ma zvnútra už celé zahojene len zvrchu sa jej to roztvára tak že pre istotu zašijú

@anonym_autor aky zmysel ma pisat nas nazor na to, co si o tom myslime ??

o tomto snad rozhoduje chirurg, nie konzilium na modrom koniku

autor
Dnes o 11:51

áno ja len potrebujem vedieť na čo dcéru psychicky pripraviť 🙂) je celkovo citlivá na všetky vpichy a tak tak aby vedela dopredu čo ju čaká

nyusika
Dnes o 11:53
@anonym_autor

áno ja len potrebujem vedieť na čo dcéru psychicky pripraviť 🙂) je celkovo citlivá na všetky vpichy a tak tak aby vedela dopredu čo ju čaká

@anonym_autor tak jej povedz to, co ti tu piseme...ze sama teraz nevies, ale nic velmi bolestive to nebude - a slub nejaku odmenu za statocnost 🙂
drzim palce

viestta
Dnes o 11:56
@anonym_autor

@anonym_autor ja nie so dcerin chirurg, napisla som ako sa to zvycajne robi. Ako sa rozhodne on, to neviem

yoxinka
Dnes o 12:00
@anonym_autor

@anonym_autor Si dospelá žena. Tebe nikdy v živote nepichli žiadnu injekciu??? Nikdy ti nepichli lokálnu anestézu pri nejakom výkone (zuby, hocičo iné)? Mám pocit, že z toho vyrábaš oveľa väčší stres ako je nutné. Idú jej spraviť jeden steh, nie operovať ju bez narkózy 🤷‍♀️.

anonym_b6db27
Dnes o 12:03

Môj syn si rozťal bradu, keď mal 5. Na pohotovosti bol v takom strese, až mal na čele pot. Lekár mi povedal, že je to na jeden steh a že ak súhlasím, zašije mu to bez anestézy, že tá bolí oveľa viac. Nevedela som sa vyjadriť, nemám skúsenosť so zašívaním, dôverovala som mu. Bola to sekunda, raz dva hotovo. Nedávno bol zašívať rozťatú ruku môj brat. Na štyri stehy na palci dostal anestézu, na jeden steh na ukazovák nie. Povedal, že kým tá anestéza zabrala, že to bola neznesiteľná bolesť, oveľa horšia ako jeden steh bez anestézy.....

martinka17
Dnes o 12:24
@viestta

pichnu jej lokalnu anestezu

@viestta nesprávna informácia - nemusia umrtviť, 8 ročný syn potreboval 2 stehy, nepichli nič - lekár jasne povedal - 2 vpichy na umrtvenie alebo 2 stehy je to isté, takže šili bez umrtvenia.

autor
Dnes o 12:36
@martinka17

@viestta nesprávna informácia - nemusia umrtviť, 8 ročný syn potreboval 2 stehy, nepichli nič - lekár jasne povedal - 2 vpichy na umrtvenie alebo 2 stehy je to isté, takže šili bez umrtvenia.

@martinka17 veď presne to si myslím že jej povedia že jej to rovno zasiju bez umrtvenia

nyusika
Dnes o 12:39
@anonym_autor

@martinka17 veď presne to si myslím že jej povedia že jej to rovno zasiju bez umrtvenia

@anonym_autor pouziju anestetickly spraj, masticku - moj predpokald.
ak take nemaju, kup pre istotu nieco v lekarni
napriklad
https://domzdravia.eu/kelen-chloraethyl-spray-1...

martinka17
Dnes o 13:09
@anonym_autor

@anonym_autor ihla ako ihla, dcérke povedz, že trošku pichne, štípne ale nebolí to skoro vôbec 🙂

autor
Dnes o 13:15

ďakujem za odpovede, a ešte sa chcem spýtať že koľko to tak trvá ten jeden steh zašiť ?