icon

Štipnutie osou: Ako zmierniť bolesť a opuch?

pictbridge
Včera o 10:09

Ahojte. Včera rano ma štipla osa do stehna dozadu a mam takúto reakciu . Je toto nornalne od osy ? Ledva som v noci spala strasne to svrbí bolí a puchne. Bola to urcite osa lebo pred vchodom v práci som si potom všimla hniezdo. Davam si octan , zodac dokonca aj ibalgin lebo ma ta noha rano bolela. Mate ešte niečo overené na odpuchnutie? Ďakujem

anonym_31b86f
Včera o 10:12

@pictbridge treba tomu čas, ten ocot pomôže. Mňa osa bodla do prsta na ruke, 7 dní mi to trvalo, prvých 5 dní som ani ten prostredník nemohla zohnut

jeennyv
Včera o 10:12

@pictbridge Doktor smer, aby z jednej nebola “dalsia” noha…a co najskor…znamy siel ked uz bol jak slon

adelusha
Včera o 10:14

@pictbridge nie je to bezna reakcia. Mna pichla osa do lytka pred 2 tyzdnami a chladila som si to hned po pichnuti pod tecucou studenou vodou par minut. Ani zdaleka mi to tak neopuchlo - a to som isla potom vystupovat v horucave, vo folkl. cizmach, kde mi noha “nedychala”. Na noc som si potom dala Xyzal a na druhy den bolo vidno len miesto vpichu - malu cervenu bodku

anonym_280770
Včera o 10:15

Toto mi nepride ako normalna reakcia najma po tom co si si dala aj antihistaminikum - zodac. Isla by som s tym na pohotovost.

janinah
Včera o 10:15

Nadmerná reakcia,na pohotovosti ti daju inj.a bude lepšie.

andrejka1974
Včera o 10:19

@pictbridge choďte do lekárne nám dali lieky ba alergiu a mužovi pomohli do 24 hodín plus fenistil pichla ho osy do ruky na ďalší den ruka opuchnuté ako keby boxoval a ďalší den po úžitoki lieku super skoro bez odpichu

ariannazara
Včera o 10:19

Chod na pohotovost pichnu ti nieco.

pictbridge
autor
Včera o 10:20
@jeennyv

@pictbridge Doktor smer, aby z jednej nebola “dalsia” noha…a co najskor…znamy siel ked uz bol jak slon

@jeennyv opuch je ohraničený a nepostupuje ďalej .

anonym_280770
Včera o 10:32
@andrejka1974

@pictbridge choďte do lekárne nám dali lieky ba alergiu a mužovi pomohli do 24 hodín plus fenistil pichla ho osy do ruky na ďalší den ruka opuchnuté ako keby boxoval a ďalší den po úžitoki lieku super skoro bez odpichu

@andrejka1974 ved uz si autorka dala na alergiu Zodac a aj tak ma taky opuch. Nic ine-lepsie /ucinnejsie jej v lekarni nedaju z volnopredajnych liekov a kombinovat antihistaminika bez vedomia lekara je dost riskanty napad

anonym_20ec42
Včera o 10:52
@pictbridge

@pictbridge tak co chces poradit...viacere ti vravia, ze chod na pohorovost, ty ze opuch nepokracuje...tak len cakat ti ostava

euka210
Včera o 10:58

@pictbridge to je prilis silna reakcia, sla by som s tymto na pohotovost.

pictbridge
autor
Včera o 11:46
@anonym_20ec42

@pictbridge tak co chces poradit...viacere ti vravia, ze chod na pohorovost, ty ze opuch nepokracuje...tak len cakat ti ostava

@anonym_20ec42 napr nejaky overený gel ktorý stiahne opuch ? Nejaký obklad alebo liek ? Zastávam nazor že na pohotovosti nebudem zvoniť preto že ma bodla osa . Maju tam čo robiť . V dobrom. Nemam sťažené dýchanie žiadny život ohrozujuci stav.

ludkka0407
Včera o 11:53
@pictbridge

@anonym_20ec42 napr nejaky overený gel ktorý stiahne opuch ? Nejaký obklad alebo liek ? Zastávam nazor že na pohotovosti nebudem zvoniť preto že ma bodla osa . Maju tam čo robiť . V dobrom. Nemam sťažené dýchanie žiadny život ohrozujuci stav.

@pictbridge ahoj, mozes este skusit fenistil gel, ak ho mas poruke. A zodac podla davkovania na krabicke alebo dithiaden. Oba su na alergicku reakciu.

maryetta
Včera o 12:11

Moju 2-rocnu tento tyzden tiez. Hned som jej natrela fenistil.

anonym_431e87
Včera o 12:12

Niečo podobné som mala pred týždnom, bol to zápal podkožia tiež po poštípní, dostala som od lekárky antibiotickú masť a po 3 dnoch to prešlo

gelifil
Autor odpoveď zmazal
jeennyv
Včera o 14:24
@pictbridge

@pictbridge janinah je v skupine zdravotnici tusim aj zdravotny odbornik a ked sama napisala, ze to je neprimerana reakcia a ist k dr, by som pouvazovala…potom na co sa pytas, ked ti x ludi povie chod k dr…a ty, ze nie

cacianka
Včera o 14:26

Ľadový obklad cez utierku. Alebo naozaj pohotovosť, vyzerá tam veľký zápal

pictbridge
autor
Včera o 14:30
@jeennyv

@pictbridge janinah je v skupine zdravotnici tusim aj zdravotny odbornik a ked sama napisala, ze to je neprimerana reakcia a ist k dr, by som pouvazovala…potom na co sa pytas, ked ti x ludi povie chod k dr…a ty, ze nie

@jeennyv ženy vidíte vidíte mojom príspevku niekde otázku či je toto stav vyhľadať lekára? Snáď vien sama posúdiť v mojich 49 rokoch kedy mam ist na pohotovosť. Práve mi jedna mamička napisala že ak mam doma andvantan mam si to raz denne natrieť. A hĺa mam ho doma. Takéto rady chcem a nie choď na pohotovosť. Sakriš

jeennyv
Včera o 14:37
@pictbridge

@jeennyv ženy vidíte vidíte mojom príspevku niekde otázku či je toto stav vyhľadať lekára? Snáď vien sama posúdiť v mojich 49 rokoch kedy mam ist na pohotovosť. Práve mi jedna mamička napisala že ak mam doma andvantan mam si to raz denne natrieť. A hĺa mam ho doma. Takéto rady chcem a nie choď na pohotovosť. Sakriš

@pictbridge tak to trebalo uja googla a babske rady 👍

kp7333
Včera o 14:42

Raz som mala takuto reakciu po ustipnuti osou, fenistil, ani zodac nezaberal. Ani octanova mast. Pomohol az Dithiaden a antibioticka mast - obe na predpis. Mozes este skusit Betadine mast a dvojitu davku Zodacu, ak to neprejde do pondelka, smer lekar. Pri zhorseni stavu pohotovost.

pictbridge
autor
Včera o 14:45
@jeennyv

@pictbridge tak to trebalo uja googla a babske rady 👍

@jeennyv tu je to zakázané? 😉😉

cacianka
Včera o 18:05
@pictbridge

@pictbridge keď vieš, tak prečo sa pýtaš ? Poradili sme, ale ty vieš lepšie

pictbridge
autor
Včera o 18:55
@cacianka

@pictbridge keď vieš, tak prečo sa pýtaš ? Poradili sme, ale ty vieš lepšie

@cacianka čítaš s porozumením? Napísala som že viem posúdiť kedy mam ist na pohotovosť. Nepýtala som si radu či ist na pohotovosť alebo nie 🤦‍♀️🤦‍♀️

cacianka
Včera o 18:58
@pictbridge

@cacianka čítaš s porozumením? Napísala som že viem posúdiť kedy mam ist na pohotovosť. Nepýtala som si radu či ist na pohotovosť alebo nie 🤦‍♀️🤦‍♀️

@pictbridge čítaš s porozumením ? Reagovali sme na tvoj úvodný príspevok a fotku.. ty naše rady odmietaš a ešte sa ofukujes a útočíš na nás. Mala som aj ja štípance, ani také veľké neboli a skončila som na pohotovosti. Nezabrali ani predpísané od obvodnej,