Štipnutie osou: Ako zmierniť bolesť a opuch?
Ahojte. Včera rano ma štipla osa do stehna dozadu a mam takúto reakciu . Je toto nornalne od osy ? Ledva som v noci spala strasne to svrbí bolí a puchne. Bola to urcite osa lebo pred vchodom v práci som si potom všimla hniezdo. Davam si octan , zodac dokonca aj ibalgin lebo ma ta noha rano bolela. Mate ešte niečo overené na odpuchnutie? Ďakujem
@pictbridge Doktor smer, aby z jednej nebola “dalsia” noha…a co najskor…znamy siel ked uz bol jak slon
@pictbridge nie je to bezna reakcia. Mna pichla osa do lytka pred 2 tyzdnami a chladila som si to hned po pichnuti pod tecucou studenou vodou par minut. Ani zdaleka mi to tak neopuchlo - a to som isla potom vystupovat v horucave, vo folkl. cizmach, kde mi noha “nedychala”. Na noc som si potom dala Xyzal a na druhy den bolo vidno len miesto vpichu - malu cervenu bodku
Toto mi nepride ako normalna reakcia najma po tom co si si dala aj antihistaminikum - zodac. Isla by som s tym na pohotovost.
@pictbridge choďte do lekárne nám dali lieky ba alergiu a mužovi pomohli do 24 hodín plus fenistil pichla ho osy do ruky na ďalší den ruka opuchnuté ako keby boxoval a ďalší den po úžitoki lieku super skoro bez odpichu
@pictbridge Doktor smer, aby z jednej nebola “dalsia” noha…a co najskor…znamy siel ked uz bol jak slon
@jeennyv opuch je ohraničený a nepostupuje ďalej .
@pictbridge choďte do lekárne nám dali lieky ba alergiu a mužovi pomohli do 24 hodín plus fenistil pichla ho osy do ruky na ďalší den ruka opuchnuté ako keby boxoval a ďalší den po úžitoki lieku super skoro bez odpichu
@andrejka1974 ved uz si autorka dala na alergiu Zodac a aj tak ma taky opuch. Nic ine-lepsie /ucinnejsie jej v lekarni nedaju z volnopredajnych liekov a kombinovat antihistaminika bez vedomia lekara je dost riskanty napad
@pictbridge tak co chces poradit...viacere ti vravia, ze chod na pohorovost, ty ze opuch nepokracuje...tak len cakat ti ostava
@pictbridge tak co chces poradit...viacere ti vravia, ze chod na pohorovost, ty ze opuch nepokracuje...tak len cakat ti ostava
@anonym_20ec42 napr nejaky overený gel ktorý stiahne opuch ? Nejaký obklad alebo liek ? Zastávam nazor že na pohotovosti nebudem zvoniť preto že ma bodla osa . Maju tam čo robiť . V dobrom. Nemam sťažené dýchanie žiadny život ohrozujuci stav.
@anonym_20ec42 napr nejaky overený gel ktorý stiahne opuch ? Nejaký obklad alebo liek ? Zastávam nazor že na pohotovosti nebudem zvoniť preto že ma bodla osa . Maju tam čo robiť . V dobrom. Nemam sťažené dýchanie žiadny život ohrozujuci stav.
@pictbridge ahoj, mozes este skusit fenistil gel, ak ho mas poruke. A zodac podla davkovania na krabicke alebo dithiaden. Oba su na alergicku reakciu.
Niečo podobné som mala pred týždnom, bol to zápal podkožia tiež po poštípní, dostala som od lekárky antibiotickú masť a po 3 dnoch to prešlo
@pictbridge janinah je v skupine zdravotnici tusim aj zdravotny odbornik a ked sama napisala, ze to je neprimerana reakcia a ist k dr, by som pouvazovala…potom na co sa pytas, ked ti x ludi povie chod k dr…a ty, ze nie
@pictbridge janinah je v skupine zdravotnici tusim aj zdravotny odbornik a ked sama napisala, ze to je neprimerana reakcia a ist k dr, by som pouvazovala…potom na co sa pytas, ked ti x ludi povie chod k dr…a ty, ze nie
@jeennyv ženy vidíte vidíte mojom príspevku niekde otázku či je toto stav vyhľadať lekára? Snáď vien sama posúdiť v mojich 49 rokoch kedy mam ist na pohotovosť. Práve mi jedna mamička napisala že ak mam doma andvantan mam si to raz denne natrieť. A hĺa mam ho doma. Takéto rady chcem a nie choď na pohotovosť. Sakriš
@jeennyv ženy vidíte vidíte mojom príspevku niekde otázku či je toto stav vyhľadať lekára? Snáď vien sama posúdiť v mojich 49 rokoch kedy mam ist na pohotovosť. Práve mi jedna mamička napisala že ak mam doma andvantan mam si to raz denne natrieť. A hĺa mam ho doma. Takéto rady chcem a nie choď na pohotovosť. Sakriš
@pictbridge tak to trebalo uja googla a babske rady 👍
Raz som mala takuto reakciu po ustipnuti osou, fenistil, ani zodac nezaberal. Ani octanova mast. Pomohol az Dithiaden a antibioticka mast - obe na predpis. Mozes este skusit Betadine mast a dvojitu davku Zodacu, ak to neprejde do pondelka, smer lekar. Pri zhorseni stavu pohotovost.
@pictbridge keď vieš, tak prečo sa pýtaš ? Poradili sme, ale ty vieš lepšie
@pictbridge keď vieš, tak prečo sa pýtaš ? Poradili sme, ale ty vieš lepšie
@cacianka čítaš s porozumením? Napísala som že viem posúdiť kedy mam ist na pohotovosť. Nepýtala som si radu či ist na pohotovosť alebo nie 🤦♀️🤦♀️
@cacianka čítaš s porozumením? Napísala som že viem posúdiť kedy mam ist na pohotovosť. Nepýtala som si radu či ist na pohotovosť alebo nie 🤦♀️🤦♀️
@pictbridge čítaš s porozumením ? Reagovali sme na tvoj úvodný príspevok a fotku.. ty naše rady odmietaš a ešte sa ofukujes a útočíš na nás. Mala som aj ja štípance, ani také veľké neboli a skončila som na pohotovosti. Nezabrali ani predpísané od obvodnej,

@pictbridge treba tomu čas, ten ocot pomôže. Mňa osa bodla do prsta na ruke, 7 dní mi to trvalo, prvých 5 dní som ani ten prostredník nemohla zohnut