icon

Vyskočené rameno: Je nutná operácia?

viktoria1751
26. apr 2026

Ahojte,v poslednej dobe ked spravim zly pohyb mi vyskakuje prave rameno prosim vas mal uz niekto takyto problem? Mam ist ortopedovi pocula som ze by ma mali mozno aj operovat je to mozne? Vyskoci mi rameno spravim zly pohyb a velmi to boli a musim potom tak spravit aby sa mi to dalo naspat :( mam doma 18 mesacneho syna a ked na operaciu do nemocnice on bezomna nevydrzi.poradte mi

viestta
26. apr 2026

urcite chod pre vymenny listok k ortopedovi. A podla stavu nasho zdravotnoicstva sa naozaj nemusis obavat, ze bude musiet maly bez teba vydrzat. Kym dostanes termin k ortopedovi, na vsetky vysetrenia, ktore potrebujes a termin operacie (ak bude potrebna), tak ubehne este dlha doba

veselo_neveselo
26. apr 2026

Urcite k dr, neodklafaj to, mas to rameno nestabilne, a kazdym vyskocenim si to zhorsujes.
Ci treba operovat alebo nie tu vediet nebudeme, ale tak ono to potrva pokial sa k operacii dostanes, takze sa s tym teraz netrap, daj sa vysetrit a potom uvidis.

kacena4
26. apr 2026

ak si nechces znicit rameno smer dr. ak to nebude moc zle najprv bude liecit ambulantne konzervativne. operacia je az posledna moznost. a neboj dieta vydrží, prezije. keby ti prasklo slepé crevo neriesis ci vydrzi.... drzim palceky

sylvia30
26. apr 2026

Najskôr ťa ortopéd pošle na MR, aby videl, ako veľmi je kĺb poškodený. Ale keď ti rameno vyskakuje často, už bude treba op.
Syn mal pravé tiež takto poškodené, už bolo ulomene z kĺbu, bola nutná op. V nemocnici pobudol 2 dni. Ruku mal v závese 6 týždňov, potom začal chodiť fyzioterapeutke.
Potom mu vyskočilo ľavé, išiel ortopedovi na jednodňovu chirurgiu a ten mu spravil druhé rameno hneď. Nečakal, kým začne vyskakovať častejšie.

alenka58
26. apr 2026

@viktoria1751 môj manžel športovec mal s ramenom problémy vyskakovalo mu pri športe sam si ho aj naprával, tiež konštatovali len op, ale predtým mu dali rôzne rehabilitácie vrátane laserovej terapie, chodil takmer trištvrte roka, veľmi mu to pomohlo, už nehrá voleybal, tak operácii sa vyhol zatiaľ

anonym_a2e1f7
26. apr 2026

@laura19102 kde operovali teba? Popíš nám to prosím.

kollarovci
26. apr 2026

@viktoria1751 ahoj moj syn mal uraz na bycikli padol na rameno a odvtedy sa mu vyklbilo 3 krat.Prvy krat po uraze urgent rengen nic neukazal tak len klud druhy krat v praci ked zatahoval ventil len tolko stacilo😒ja ked som prisla za nim na urgent to som este nevidela cele rameno mal v predu no hrozne to vyzeralo .Dr mu to napravil mal to v zavese a zacali sme riesit ortopeda.Ten ho poslal na mri a jasna bankartova lezia uz mu to drzalo len na kusku dr to vysvetlil tak ze si mam predstavit hodiny on to mal do 1 do 45 .Zacali sme riesit operaciu .Operovali ho laparoskopicky dali mu tam 3 kotvicky este zopar krat hovoril ze citil ze jemne vyskocilo ale vratilo sa hned naspat.Zacal chodit do fitka ramena zpevneli nabrali svaly a zatial je ticho dufam ze aj dlho bude co sa tyka ramena🙏

laura19102
26. apr 2026
@anonym_a2e1f7

@laura19102 kde operovali teba? Popíš nám to prosím.

@anonym_a2e1f7 nikde, moje rameno je v pohode 😊 ale vidim ze teba operovali od nudy, a celkom uspesne