icon

Zoberie sanitka kočík, bicykel a odrážadlo?

27. mar 2026

Čo sa stane v prípade že sa stane úraz napríklad matke ktorá je s dieťaťom sama na výlete. Príde sanitka. Vezmú ju a aj dieťa ? Alebo čo sa stane s dieťaťom ? Ak.ma.povedzme 3-5-6-8 rokov ? A čo ak sa stane úraz dieťaťu a majú aj kočík, bicykel, kolobežku.. ? Zoberú tieto veci do sanitky alebo ich nechajú napospas niekde na chodníku ? Ak sú tam sami.

Strana
z3
anonym_f5c52b
27. mar 2026

Ak ťa to trápi, zastav sa na niektorom stojisku RZP a popýtaj sa ich. Bývajú kade-tade, okolo niektorých občas chodíme či jazdíme - býva to prístrešok či otvorená garáž pre sanitky, prípojka na 230V a zopár sanitiek.

anonym_7bc96e
27. mar 2026

@anonym_autor Nezoberie, nemajú na to priestor, veci zabezpečí obecná alebo štátna polícia. Dieťa zoberú, keď nie je iná možnosť, ale volajú príbuzných, nech sa o dieťa prídu postarať. Tiež sa môže postarať polícia

stellarstar
27. mar 2026

Všetko tam nechajú, zoberú zranených čiže dieta a teba. Bike, kočík atd tam ostane.

autor
27. mar 2026
@stellarstar

Všetko tam nechajú, zoberú zranených čiže dieta a teba. Bike, kočík atd tam ostane.

To tam nechajú všetky veci len tak a ktokoľvek ich môže zobrať ?
@anonym_7bc96e
@stellarstar

stellarstar
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_7bc96e
@stellarstar

@anonym_autor no policia sa tým babrať nebude, ak niekoho zavoláš ten ti to môže zobrať ak nemáš nikoho ostane tam niekde v kriku

lienka.7
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_7bc96e
@stellarstar

@anonym_autor zavolajú políciu, ktorá veci zaistí a donesie ti ich domov. Sanitka nie je taxík, také veci sa tam ani nezmestia.

patrike
27. mar 2026

Sanitka nie je taxik, ani kurier. Riesi zachranu zivota a zdravia. Na zabezpecenie veci si zavola policiu.

anonym_9fd388
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_7bc96e
@stellarstar

@anonym_autor Autorka ty vies vobec naco sa vola sanitka? Na zachranu zivota. Ak niekto potrebuje zachranit zivot, tak naozaj nikoho odrazadlo nezaujima.

marhulka13
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_7bc96e
@stellarstar

@anonym_autor to vážne ťa trápi,keby v prípade ohrozenia života ti zmizne kočík či odrážadlo? Mne by v tej chvíli na tom vôbec nezáležalo, ide mi o dieta

autor
27. mar 2026
@anonym_9fd388

@anonym_autor Autorka ty vies vobec naco sa vola sanitka? Na zachranu zivota. Ak niekto potrebuje zachranit zivot, tak naozaj nikoho odrazadlo nezaujima.

Tak zobrala by to polícia alebo nie ? Lebo ak nieje nikto blízky kto by po to prišiel a polícia nie, tak to určite časom niekto ukradne.
Lebo jeden komentár že polícia sa tým zaoberať nebude a ďalší že polícia
@stellarstar
@patrike
@anonym_9fd388

autor
27. mar 2026
@marhulka13

@anonym_autor to vážne ťa trápi,keby v prípade ohrozenia života ti zmizne kočík či odrážadlo? Mne by v tej chvíli na tom vôbec nezáležalo, ide mi o dieta

@marhulka13 tak sanitka príde aj k zlomenej nohe napríklad, tam o život nejde

anonym_41c3bb
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor v sanitke potrebuju zdravotnici priestor na vykon zdravotnickych ukonov,meranie fyziologickych funkcii, podavanie liekov.... Mozes si zavolat taxi a ist za sanitkou. Urcite nikto nebude riesit tvoje bicykle. To ta ako napadlo?

anonym_9fd388
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Vies co autorka, ak ta trapi v pripade zranenia takeho, ze sa vola sanitka odrazadlo. Zavolaj si taxik. Ten ti aj to odrazadlo vezme. Nam ostanym ludom su taketo hmotne veci v pripade ohrozenia zivota ukradnute.

andrea_82
27. mar 2026
@marhulka13

@marhulka13 tak, do sanitky ju mozu zobrat aj vtedy, ak ma napr. len zlomenu nohu. A moze byt uraz rodica, dieta je v poriadku. Takze to nie je vzdy az taka drama a mna by teda kocik za par stoviek urcite zaujimal. Aj ked mi je jasne, ze do sanitky sa nevojde.

anonym_7bc96e
27. mar 2026
@anonym_autor

Tak zobrala by to polícia alebo nie ? Lebo ak nieje nikto blízky kto by po to prišiel a polícia nie, tak to určite časom niekto ukradne.
@stellarstar
@patrike
@anonym_9fd388

@anonym_autor Veci zabezpečí polícia, aj na ich máme. K zlomenej nohe na 90% sanitka nepríde.

andrea_82
27. mar 2026
@anonym_7bc96e

@anonym_autor Veci zabezpečí polícia, aj na ich máme. K zlomenej nohe na 90% sanitka nepríde.

@anonym_7bc96e preco by neprisla? Ak dotycny spadne, ma uraz a nikde nikoho?

anonym_e77d94
27. mar 2026

Toto su co za otazky?😀

stellarstar
27. mar 2026
@anonym_autor

@stellarstar
@patrike
@anonym_9fd388

@anonym_autor čo teba trápi? Mňa by trápi visc moj zivot, alwbo zivot dieťaťa ako taký bike či kočík 🙈

anonym_7bc96e
27. mar 2026
@andrea_82

@anonym_7bc96e preco by neprisla? Ak dotycny spadne, ma uraz a nikde nikoho?

@andrea_82 To je tých 10% keď príde, nikde nikoho je výnimočný prípad, to sa často nestáva

krasneleto
27. mar 2026

sanitka riesi zdravotny stav... ak si niekedy bola v sanitke, vies sama, ze tam miesto na kocik, nakup a odrazadlo nie je... ak je to zivot ohrozujuci stav, posledne co ta bude trapit je , ako sa dostanes osve do nemocnice za svojim dietatom a nie kocik atd... toto prioritne nikto naozaj neriesi...

patrike
27. mar 2026

Sanitka pride aj k zlomenine, u mna to bola ruka. Este sa pytali : vy ste sam presli k susede zavolat si pomoc ? Normalne ma zobrali na urgent v nemocnici.

anonym_6e1cc5
27. mar 2026
@marhulka13

@marhulka13 äno trápi ju to a je to celkom praktická otázka matky, ktorá asi nemá nikoho, kto by jej pohol v krízovej situácii. Ja šporím dieťaťu na bicykel dlho sama, lebo ťažký by nezvládol. Takže ak bude mať dieťa úraz príde samozivitelka a jej deti aj o kočík aj o bicykel? Sa troška preber žena. Aby ťa raz nedohonili tvoje postoje.

anonym_89f279
27. mar 2026
@anonym_7bc96e

@anonym_7bc96e príde aj k zlomenej nohe, nezavadzaj. Nikto nemá istotu vi si dotyčná osoba pri páde nespôsobila aj nejaké vnútorne zranenie či úder do hlavy, ktorý v šoku nemusí ani registrovať

anonym_89f279
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nie sanitka nenaklada ani kočík ani bike ani odrazadlo. V sanitke musí byt priestor na prístup k zranenému zo všetkých možných strán.

Na odvoz týchto veci si objednaj taxík, volaj kamoske, mužovi, mame, ….

anonym_7bc96e
27. mar 2026
@anonym_89f279

@anonym_7bc96e príde aj k zlomenej nohe, nezavadzaj. Nikto nemá istotu vi si dotyčná osoba pri páde nespôsobila aj nejaké vnútorne zranenie či úder do hlavy, ktorý v šoku nemusí ani registrovať

@anonym_89f279 Nezavádzam, operátor na 155 zhodnotí stav, podľa toho pošle alebo nepošle sanitku. 90% výjazd indikovaný nie je.

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_6e1cc5

@marhulka13 äno trápi ju to a je to celkom praktická otázka matky, ktorá asi nemá nikoho, kto by jej pohol v krízovej situácii. Ja šporím dieťaťu na bicykel dlho sama, lebo ťažký by nezvládol. Takže ak bude mať dieťa úraz príde samozivitelka a jej deti aj o kočík aj o bicykel? Sa troška preber žena. Aby ťa raz nedohonili tvoje postoje.

@anonym_6e1cc5 a toto je podla teba co za postoj? do sanitky ide iba dieta, monhe sanitky nenalozia ani nikoho ineho ako doprovod.. ani matka nie... matka nech si zabezpeci svoj odvoz do nemocnice rovnako ako odvoz svojich veci... a ked je to urgentny stav... vtedy skutocne neprepocitavas kolko ta vide novy bicykel alebo ine ftakoviny...

zuzubb007
27. mar 2026

Ty kokos pri úraze by ma absolútne nenapadlo riešiť kde ostane bicykel a či ho ešte dakedy uvidím, samozrejme, že vezmú dieťa rodiča a ide sa, na takéto kraviny nemajú kapacitu

procrastique
27. mar 2026

Necháva sa to na mieste z pochopiteľných príčin. Potom je často podané trestné oznámenie na záchranára, že keď niekomu zachraňoval život a rozstrihol mu pri tom napr bundu... tak ju chce pacient preplatiť a pod :D

beronsche
27. mar 2026

Len taká zaujímavosť - Keď ma ako počas jazdy na bicykli zrazilo v Anglicku auto (jeho chyba), sanitka má veru naložila aj s bicyklom..
Ale oni majú tie sanitky väčšie ako sú u nás...

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_6e1cc5

@anonym_6e1cc5 otazka je skutocne prakticka... ale velmi pritiahnuta za vlasy,... kocik zozenies, bajk takisto, aj odrazadlo... chybat v pripade kradeze bude rovnako matke samozivitelke ako matke nesamozivitelke... ver ci never alebo dakuj bohu, kedy si si k vlastnemu dietatu nemusela volat zachranku a nebol v zivot ohrozujucom stave... toto by bolo posledne , co by ta trapilo

Strana
z3