S čím sa najradšej chválite v živote?
S cim sa najradsej chvalite či uz tu alebo s vkutocnom zivote? Majetok? vzhlad? vztahy? praca? sikovnost? .... pripadne nieco ine? U mna je to napriklad vysportovana postava a vzhlad. a majetok ktory je nadobudnuty mojou pracou a sikovnostou. A vy?
@anonym_d1a907 ja sa hlásim ,zoberiem aj muza a dve dodávky
@minenkaa pomaly pomaly, si v poradí. Možno bude stačiť aj jedna mala dodávka
@anonym_autor a potom dospeješ a zistíš, že to s čím sa ty chváliš nie je vôbec podstatné a vôbec chváliť sa.
Iným sa nechválim, nevidím v tom zmysel. Či tebe sa lepšie spí, keď sa niekomu pochváliš majetkom? Sama sebe sa chválim často 😀
@anonym_771904 pod slovom samozivitelka myslis vyciciavanie penazi od otca dietata a vychvalovanim sa ze si samozivitelka? V takom pripade este to si zabudla pridat ako chvalenie sa.
@anonym_autor Tak, ešte že inteligenciou sa chváliť nemusíš, to už by si toho mala na chválenie veľa.
@anonym_autor a ako to vyzerá, keď sa tým chváliš? Akože prídeš do spoločnosti a začneš všetkým ukazovať svoje vymakané brucho? 🤣 Alebo im povieš, že akurát som zaparkovala svoje nové luxusné auto? Veď by som ťa strašne vysmiala.
Ja sa postavou nijak nechválim, veď ľudia máju oči, normálne úplne bežne dostávam komplimenty, od mužov, aj od žien, pochvália mi postavu oni a nemusím ja. A čo sa týka majetkových pomerov, o tom je lepšie nerozpravať, veď nikdy nevieš, kto to proti tebe zneužije.
Inak teraz som si spomenula na jedného násho pacienta, ktorý sa má snažil zlákať k sebe domov (aby som mu u neho doma poskytla služby, ktorým sa venujem bežne vo svojom priestore) a začal mi opisovať ten dom, aký je luxusný a honosný, aký má jedinečný drahý nábytok a pod. No mne bol úplne na smiech, debil jeden, aj keby býval na vesmírnej stanici, tak ma tam nedostane, slizký hnusák.
Ja mam pocit, ze divny nesvar sa to na konovi rozmohol..zaklat je…ble temy na vy…ho…nenie si ega asi…nicim sa nechvalim…normalne sa medzi sebou bavime…kamosky, okolie…ja nepotrebujem nic vychvalovat naco
Celkom zaujimavo sa zvrhla tato debata. Deti chvalime za kazdy prd, ucime ich byt hrde na svoje vykony, no ked pride dospelost, mame ticho suchat nohami a nedajboze sa pochvalit tym, co sme dosiahli, s cim sme spokojne. Treba vnimat rozdiel medzi chvalenkarstvom a pochvalenim sa. Ja sa napriklad rada pochvalim tym, ze hoci som si myslela, ze na to nemam, 5 rokov som uspesne podnikala, vystavala som si to od nuly. Potom sa rada pochvalim skvelym muzom a tym, ze sa udrziavam aj napriek veku stale fit.
Celkom zaujimavo sa zvrhla tato debata. Deti chvalime za kazdy prd, ucime ich byt hrde na svoje vykony, no ked pride dospelost, mame ticho suchat nohami a nedajboze sa pochvalit tym, co sme dosiahli, s cim sme spokojne. Treba vnimat rozdiel medzi chvalenkarstvom a pochvalenim sa. Ja sa napriklad rada pochvalim tym, ze hoci som si myslela, ze na to nemam, 5 rokov som uspesne podnikala, vystavala som si to od nuly. Potom sa rada pochvalim skvelym muzom a tym, ze sa udrziavam aj napriek veku stale fit.
@mandzula ja s tebou súhlasím. Tiež sa pochválim, aj iných rada pochválim. Ale otázka znela jasné: s čím sa najradšej chválite? Nie: Za čo sa najčastejšie pochválite? Za čo ste na seba hrdé?
Lebo som si istá, že by tu každá vedela povedať min.jednu vec, na ktorú je hrdá.
Nezvyknem sa chváliť, skôr sa vytešujem, ak sa mi podarí niečo, čo som sa bála spraviť, alebo čo som nikdy nerobila. Ale aj to robím len pred blízkym okruhom ľudí.
@mandzula @lindusss2016 téma je ok, autorka je pitcha 😂 prečítajte si jej útočný komentár na prvej strane...
@mandzula ja s tebou súhlasím. Tiež sa pochválim, aj iných rada pochválim. Ale otázka znela jasné: s čím sa najradšej chválite? Nie: Za čo sa najčastejšie pochválite? Za čo ste na seba hrdé?
Lebo som si istá, že by tu každá vedela povedať min.jednu vec, na ktorú je hrdá.
@lindusss2016 Ja sa pokojne pochvalim aj v zmysle s cim a aj pred inymi a myslim to, ze som na seba hrda. Aj deti vedieme v style "chod sa starkej pochvalit, aky krasny obrazok si namalovala". Ale potom pride dospelost a je to pokladane sa ubohy poklesok. A, samozrejme, nie je to debata v style, ze niekam pridem a zacnem mliet o svojich uspechoch, casto to vyplynie z debaty a vtedy sa rada pochvalim.
@anonym_771904 pod slovom samozivitelka myslis vyciciavanie penazi od otca dietata a vychvalovanim sa ze si samozivitelka? V takom pripade este to si zabudla pridat ako chvalenie sa.
@anonym_autor Wow, a samu seba znášaš dobre? Určite by si mala niečo robiť s tými traumami, ktoré máš, lebo tým dosť sťažuješ život aj svojmu okoliu. Prajem skoré uzdravenie. @anonym_771904 len sa z toho pousmej
Ja sa chválim erektilnou disfunkciou.
@jogy1984 xixi, co im hovoris, neboj sa, pod ku mne na kavu. Nie je sa coho bat, mam erektilnu disfunkciu
@lindusss2016 Ja sa pokojne pochvalim aj v zmysle s cim a aj pred inymi a myslim to, ze som na seba hrda. Aj deti vedieme v style "chod sa starkej pochvalit, aky krasny obrazok si namalovala". Ale potom pride dospelost a je to pokladane sa ubohy poklesok. A, samozrejme, nie je to debata v style, ze niekam pridem a zacnem mliet o svojich uspechoch, casto to vyplynie z debaty a vtedy sa rada pochvalim.
@mandzula ale veď ty stále píšeš o tom, že sa pochvális. Nie chváliš. A tak to je ok. Položila tú otázku zle. Ja sa tiež pochválim, veľa a často, lebo ja som naozaj na seba hrdá. Aj na svoje deti. Aj na svoju postavu, ale tak neviem si predstaviť, čo to znamená, keď sa chválim svojou postavou. Ako to vyzerá? Ja napr.poviem vo svojom okolí, ak mám nejaký nový úspech, alebo čosi také. Ale ako sa mám chváliť postavou? Že budem chodiť polonahá?
@anonym_autor Toto je ešte väčší hnus ako ten chlap, čo kázal žene nejesť, aby schudla a priniesol jej šiltovku, lebo sa mu nepáčia jej vlasy. Krásne si sa týmto komentárom "pochválila".
@mandzula @lindusss2016 téma je ok, autorka je pitcha 😂 prečítajte si jej útočný komentár na prvej strane...
@zuzanka.zuzu no ja som to čítala. Samu seba chváli za to, čo dosiahla sama. Ale ak je iná žena samoživiteľka, tak vyciciava otca dieťaťa 🙈 veď sú to drísty, zas len téma na vyvolanie emocii
@mandzula ale veď ty stále píšeš o tom, že sa pochvális. Nie chváliš. A tak to je ok. Položila tú otázku zle. Ja sa tiež pochválim, veľa a často, lebo ja som naozaj na seba hrdá. Aj na svoje deti. Aj na svoju postavu, ale tak neviem si predstaviť, čo to znamená, keď sa chválim svojou postavou. Ako to vyzerá? Ja napr.poviem vo svojom okolí, ak mám nejaký nový úspech, alebo čosi také. Ale ako sa mám chváliť postavou? Že budem chodiť polonahá?
@lindusss2016 Tou postavou napriklad tak, ze zverejni niekde fotku a zozne pochvalu. Mimochodom, takmer cela stena aj tu na MK je o chvaleni seba sameho - kto co napiekol, ako si zariadil byt, vyzdobil, uplietol... A je to v poriadku.
tym, ze sa mam vyborne 😀 zaujimavo sa vedia ludia tvarit, ked to pocuju 😀
@plankina lebo sa nestazujes,to je teraz taky narodny,slovensky sport.Stazovat sa na vsetko a vsetkych.
Som hrdá na seba ako na človeka, čo všetko som dokázala. Ale nechválim sa absolútne ničím, až keď sa niekto pýta priamo, tak poviem. Ale inak nevidím v tom extra význam. Nikoho to nezaujíma.
@lindusss2016 Tou postavou napriklad tak, ze zverejni niekde fotku a zozne pochvalu. Mimochodom, takmer cela stena aj tu na MK je o chvaleni seba sameho - kto co napiekol, ako si zariadil byt, vyzdobil, uplietol... A je to v poriadku.
@mandzula tak ja súkromné fotky nezverejnujem, ale to mi príde ako zbytočné chválenie sa nie realitou. Ja sa rada nechám obdivovať naživo. Ale vycapiť niekde nastajlovanú fotku len z jedného konkrétneho uhla, kde sa na seba žena ani nepodobá, len aby ju teda konečne niekto pochválil, mi príde také...nvm, nechcem dehonestovať, ale je to známka nízkeho sebavedomia.
@mandzula tak ja súkromné fotky nezverejnujem, ale to mi príde ako zbytočné chválenie sa nie realitou. Ja sa rada nechám obdivovať naživo. Ale vycapiť niekde nastajlovanú fotku len z jedného konkrétneho uhla, kde sa na seba žena ani nepodobá, len aby ju teda konečne niekto pochválil, mi príde také...nvm, nechcem dehonestovať, ale je to známka nízkeho sebavedomia.
@lindusss2016 Ja tu mam napriklad vycapene nechty, ano, chvalim sa, ze sa mi ich podarilo vypestovat, fotky mam surove rovno z mobilu, je to hola realita. A ci mam nizke sebavedomie? To sa z mojich fotiek vycitat neda.
@anonym_autor Ja sa rada pochvalim v blizkom kruhu, napriklad rodicom, frajerovi 😀
Napriklad tym, ze si idem kupit novy byt, ze mi zvysili plat, ze som sa dobre umiestnila na pretekoch, ze som vydrela zelanu vahu. Neviem co vas tolke pohorsilo 😀
@lindusss2016 Ja tu mam napriklad vycapene nechty, ano, chvalim sa, ze sa mi ich podarilo vypestovat, fotky mam surove rovno z mobilu, je to hola realita. A ci mam nizke sebavedomie? To sa z mojich fotiek vycitat neda.
@mandzula tak asi nehovoríme o rovnakých fotkách. Áno, pochopím, ak si niekto vycapiť aj urobené nechty. Možno sa chváli a možno sa len chce podeliť o radosť.
Praca,praca,praca.U nas kazdy vie,ako sa u nas dobre zaraba,tak tym sa chvalit nemusim,poviem iba kde robim a ze sa s muzom striedame.Akurat teraz sedim u doktorky aj s muzom,lebo v noci som mala oblickovy zachvat,spanok 2hod a ked to preslo rano do prace.No lenze aj v robote 2hy zachvat,tak dovolenka 2dni.
A ked sa pytaj kam ideme na dovcu,tak vzdy poviem kam ideme,tento rok Turecko.Inac nicim.
@anonym_9ad03c a ako dobre sa u vas zaraba?
Ja sa chválim len sama pred sebou 😅😉🙂💪, že som si dokázala sama zarobiť na všetko čo mám, že nemám hypotéky a ani ziadne dlhy a dokázala som ako samoživiteľka vychovať už teraz úžasnú a veľmi milú dcéru,ktorá sa učí na samé jednotky, pomáha mi v domácnosti a proste pre mňa dokonalá.🍀🍀🍀
@anonym_771904 nerypem, ale naozaj ma zaujima ako mama samozivitelka dokaze zarobit na dom/byt bez hypoteky?
@mandzula máš tie nechty vážne pekne ☺️ ja kvôli povolaniu mať nemôžem, tak už len tíško závidím.
@anonym_autor pracovné úspech, úspechy mojich detí🙂

@anonym_760363 tak ten majetok môže byt zaujímavý, nech tu zverejní adresu a čas kedy ide na dovcu a určite sa nájde niekto kto urobí menšiu inventúru
@anonym_d1a907 ja sa hlásim ,zoberiem aj muza a dve dodávky