Zmena života: Prečo opustiť komfortnú zónu?
Mala som veľmi nudný život, nikam som nechodila,len do práce, boa som uzavretá, stále som mala zlú náladu, stále ma bolel chrbát. Ani lekár mi nepomohol. Potom sa jedného dňa všetko zmenilo. Kamarát ma pozval na koncert do zahraničia, najprv som nechcela ísť, poznala som pár pesničiek z rádia. Noc pred koncertom sa stala vážna vlaková nehoda. Štyria ľudia zomreli, bála som sa, pretože sme mali íšť a tej istej trase, kde sa nehoda stala. Najprv som sa rozhodla, že na koncert nepôjdem, bála som sa kvôli nehode, ale nakoniec som aj tak išla, koncert mi dodal veľa energie, bolesti chrbta prešli, zlá nálada prešla. Musela som sa len dostať zo svojej komfortnej zóny.
Ísť mimo komfortnú zónu je viac menej môj životný štýl. Ale nebolo to vždy tak, teraz je to viac menej moja závislosť, vyhľadávať situácie, ktoré sú pre mňa nové a nepríjemné.
@anonym_autor vidiš, čo všetko dokáže robiť psychika ..len tak ďalej pokračuj a nedaj sa zlomiť strachom a nyslenim
Ja to vždy a všetkým hovorím. Nikto ma nepočúva 🤷♀️
No mne byť často mimo komfortnej zóny škodí. Patrím k vysoko citlivým osobám a mňa to skôr dáva dole. Keď idem na také miesta kde je veľa ľudí, tak mne trvá aj tri dni sa z toho dostať. Potom mám aj zdravotné problémy rôzneho druhu. A ak som doma alebo v záhrade a mám ten svoj kľud, svoju komfortnú zónu, tak mi nič nie je a môžem sa naplno venovať rodine a aj sebe, svojím záľubám a práci.
Toto že je mimo komfortnej zóny? U mňa sú tieto veci v kategórii zábava. Ísť mimo komfortnej zóny je skôr cvičenie, zdravá životospráva a také veci. Minule som fandil v kotli na štadióne, zajtra idem na bál. Treba sa zabávať. To sú zážitky.
Toto že je mimo komfortnej zóny? U mňa sú tieto veci v kategórii zábava. Ísť mimo komfortnej zóny je skôr cvičenie, zdravá životospráva a také veci. Minule som fandil v kotli na štadióne, zajtra idem na bál. Treba sa zabávať. To sú zážitky.
@unbeholfen áno, pre mňa v tej dobe taky velký koncert bol mimo komfortnej zóny. ( Teraz už je to smiesne)Už druhý rok napredujem, už občas pojdem aj sama na koncert, turistiku, a tie velké koncerty stačia k tomu, aby som Bola nabitá energiou. Roky som sa učila lyžovat, ale mne lyzovanie neislo...až táto posledna sezóna priniesla pokroky.lyzujem parádně aj podla instruktora, už som trpezlivejšia,neriesim klebety. Neriesim kto o mně či hovoří.
@unbeholfen áno, pre mňa v tej dobe taky velký koncert bol mimo komfortnej zóny. ( Teraz už je to smiesne)Už druhý rok napredujem, už občas pojdem aj sama na koncert, turistiku, a tie velké koncerty stačia k tomu, aby som Bola nabitá energiou. Roky som sa učila lyžovat, ale mne lyzovanie neislo...až táto posledna sezóna priniesla pokroky.lyzujem parádně aj podla instruktora, už som trpezlivejšia,neriesim klebety. Neriesim kto o mně či hovoří.
@anonym_autor ja som sa sánkovať zvykol. Na lyžoch treba rovnováhu držať. Koncerty malé, velké, hocijaké. Futbal, hokej, plný šadión, hluk a krik. Pohoda. Jarmoky a mäsy ludí. Mne je jedno aj tak je dobré aj tak. Už sa teším na tanečnú zábavu. Poď aj ty.
Vycestovat prvýkrát počas štúdia na stáž do zahraničia… už ani neviem prečo som mala z toho aké obavy, ale bolo to prvýkrát čo som bola v zahraničí sama alebo čo som žila sama a neuveriteľne ma to posunulo osobnostne aj profesijne
Aaale nazdááreček Linduškáá, ráď ta vidzím dívča zlatá. Čo hovoríš? Ešte pozriem trošká na vinted či sa mi néčo nepredalo. Načo sa trepac do zahraničá? Všade je to stejnaká zemegula furtem tá istá.
Pre mna opustit komfortnu zonu a ze tak naozaj, by bolo, ist dobrovolne cvicit. A to ja veru nedam 🤣 nikdy 😤 ale inak ok, ak treba nieco, co nemam rada a niekomu to urobi radost, tak ok, to som ochotna, ale cvicit nieeee
haha odkedy mám 2 deti, nepoznám komfortnú zónu 😂 ja kedysi tichá, nikto si ma nevšímajte typ a teraz ma musí byť počuť aj vidieť. Hlavne tie detské ihriská plné rodičov boli pre mňa strašiak. Teraz už ani nerozmýšľam, len konám, idem, vybavujem, volám. 🤌😂
Vzdy vsetko zacina v hlave a tam to aj konci.Tak isto tam zacinaju aj plany rozne a nasledna realizacia.Tak isto aj myslienkami hresime.Myslienky sa vedia zhnotnit,ked tomu silno verime,a teda ludia ako hypochondri,tomu silno veria az si takto sami privodia choroby.
Ísť mimo komfortnú zónu je viac menej môj životný štýl. Ale nebolo to vždy tak, teraz je to viac menej moja závislosť, vyhľadávať situácie, ktoré sú pre mňa nové a nepríjemné.
@anonym_a4543e Presne tak! Ja sa tym riadim uz roky a vzdy ma to posuva vpred 💪. Odvtedy som ovela flexibilnejsie a uz ma nevedia tak vytocit "blbosti" ako v minulosti.
neviem či mám nejaké nekomfortné zóny ktoré by som mala prekračovať… napr.. koncerty - tie ma neberú. nestresujú ma, len som už pohodlná… fakt neviem nájsť nejaký strach, ktorý bol relevantný na prekonanie… 😏

super.