40-ročná žena na dennom štúdiu
Ahojte, poslednu dobu premyslam ze sa prihlasim na vysoku skolu, sice odbor po ktorom nejak extra netuzim, ale ak by sa mi podarilo dostudovat, predsa len, mat titul sa mi moze zist.
Ale chcela by som denne studium. Je to nezvycajne ak 40 rocna bude chodit do skoly s 19 rocnymi . 😀
Ďakujem.
nestracala by som cas studovanim niecoho, co vlastne studovat ani nechces, len preto, aby si mala titul, alebo dojem, ze ti to otvori nejake dvere dalej..
Denné štúdium? Akože nebudeš pracovať? A z čoho chces žiť? Nechápem to celé. Chces ísť študovať kvôli titulu odbor, ktorý ťa nezaujíma a každý deň chces chodiť s deckami do školy. Ok a čo tak študovať niečo, čo ťa zaujíma diaľkovo? A môžeš aj smelo pracovať.
A áno, je to nezvyčajné...
V tejto teme mi hned kontrolka vyskocila pri slovu denne studium a netuzim... urcite nechod s takto nastavenou myslou na vysku
Poznam viac takych ludi, okolo 40tky, ktori studuju s 20 rocnymi a ide im to, nie je to nic divne. Toto podla mna uplne v pohode. Skor to, ze po tom netuzis a ak to ma byt len kvoli titulu, si myslim ze je to zbytocne.
Mne sa to nezdá uletené, čo je problém je že chceš studovať niečo o čo reálne nemáš až taký záujem, ako písali aj baby vyššie. To je zbytočne stratený čas. Ak by Ťa to malo kariérne posunúť v tom, čo už robíš tak to ešte áno, vtedy má zmysel študovať aj niečo, čo Ťa až tak nebaví, takto je to ale strata času.
Nie,ked som si robila prvu VS vtedy som mala 26 a mali sme 40r na dennom.
Ak mas studovat kvoli titulu = zbytocne, ak v 40tke nemas svoj smer, a nepracujes na nejakom konkretnom "povolani", tak sa priklanam k tomu, ze ludia studujuci len tak, pre titul, naozaj casto koncia v supermarketoch (nieze by to bolo zle), ale na dobru pracu, treba vaic ako titul. Ak teda nie si v nejakej praci kde ti staci iba hocijaky titul a mas z toho nejaky "osoh". Inak ja som tiez mala spoluziacky aj starsie... zvacsa zo statnej spravy v tej dobe, ale na externom.
Je to ozaj nezvyčajné, na matfyze chodil taký pánko na fyziku - vždy stál tak bokom od skupiny a na rozdiel od otrávených výrazov spolužiakov on bol úplne blažený, že si plní sen. Možno nezapadneš do generácie Z, ale čo už. Ak ťa to baví a vidíš v získaní titulu zmysel a nebude ti chýbať výpadok príjmu, tak choď do toho 🙂 ono to má väčšie čaro, ako študovať externe.
Ahoj, ja keď som chodila na denne na VŠ keď som mala dvadsať rokov, mali sme tam pár spolužiačook, ktoré boli okolo 40, jedna mala dokonca cez 50, nikto to neriešil. Akurat je na uváženie, že to chceš študovať len kvôli titulu
Mala som 40 ročnú spolužiačku na vysokej. Mala tri skoro dospelé deti. Bola skvelá, úplne sa s nami kamošila aj na párty s nami chodila občas 🤣. Ona ale študovala vec, po ktorej túžila celý život a dnes v tej oblasti aj pracuje. Mala muža, ktorý super zarábal, tak si šla splniť sen. Ja by som len kvôli titulu do toho nešla. Inak, ja pracujem s vysokošklákmi a ja by som k nim úplne zapadla, oni sú super. Ale ja sa 40 ročná cítim tiež na 20 🤣🤣🤣🤣
Zase to nie je odbor ktory by ma vobec nazujimal, ale ani nejaky moj vysnivany. Ved ak by som ho lepsie spoznala, nikde nie je napisane ze by ma to nezaujalo alebo nebavilo. Samozrejme ze by som nesla studpvat napr. chemuu, ked viem ze k tomu nemam voobec ziadny vztah, ani mozgovu kapacitu 😀
Poznám jedného, ale ten študoval veľmi náročný technický odbor (preto nešiel diaľkovo lebo by sa nestíhal toľko učiť) vďaka ktorému si ztrojnásobil plat.
Ale z tvojej strany je to blbosť - budeš študovať nejaký nezmysel len aby si mala titul, ktorý ti bude k ničomu keďže to bude z neperspektívnej školy a možno aj vychcanosť, že sa ti nechce pracovať 😃
Ak by som mala v 40-tke studovat VS, tak by to muselo byt nieco, co ma extra bavi a chcem v tom naozaj robit. Ak to ma byt kvoli titulu, tak v 40-tke by uz clovek mal byt natolko vyspely, ze vie, ze titul mu stastie neprinesie. Ak to nechape, tak sa niekde stala chyba.
Jeden môj známy začal tento rok denne štúdium medicíny(!), živí ho priateľka (tiez lekárka 🙂. Ma 40+, chodí do skupiny so synom mojej kamošky😉.
známa študovala tiež vš vo veku ako si ty... moc ju to neposunulo, stále sedí von na žeriave či je leto a či zima...
Tak ja budem mat 40 o týždeň. A tak Ti poviem, nerobím už nič čo nechcem, po čom netúžim. Čiže nejaký hlúpy titul z niečoho čo ma nezaujíma? 😀 Diky, to radšej maľovať obrazy alebo štrikovať bábiky a dúfať ze z toho zalozim biznis.
Ist na denne studium v takom veku je podla mna strata casu, ja lutujem, ze som nestudovala externe v mladsom veku, na co ist na denne a prichadzat o peniaze, ale externe kludne aj v 40 tke.
aka strata casu…nejde o vekovy rozdiel.
@stanzi štúdium nie je obmedzené vekom, to sa teda mýliš. Lebo by šlo potom o diskrimináciu na základe veku. Jedine co mat nebude, to sú klasicke výhody študentov ako ISIC zľavy na dopravu a pod. Taktiež za ňu stat nebude platiť poistné, to si musí sama. Inak je normálnou študentkou VS. A pokiaľ VS ešte neštudovala, ma ju zdarma. A VS za ňu normalne dostane normativ.
Také slovenské.....hlavne, že mám titul. To ma vie vždy pobaviť......
Prosim, kto ma tu odsudzujete ze idem studovat co ma nezaujima, ako som uz pisala, nie je to moj vysnivany odbor, ale ani nieco co si neviem predstavit ze by som robila. Takze skusim a predsa ak ma to vobec nebude bavit, nikto ma tam nebude nutit chodit nasilu predsa. Skoncit mozem aj po prvom semestri pri najhorsom.
Isla by som externe studovat. 5 rokov byt na skole fuu no neviem. Externe studium je lahsie. Denne studium je narocne,profesori maju ovela vyssie naroky na dennych studentov. Pisem to preto,aby ta neprekvapila narocnost. Lebo predsa clovek,ked zacne vo vyssom veku studovat uz nemas hlavu tak nastavenu ako za mlada,zo zaciatku sa horsie zvyka aj uci. Ale kazdopadne drzim ti palce,chod si za svojim snom a nevzdavaj sa,aj ked to bude narocne. VS je aj o vytrvalosti.
môj muž chodiť na dennú a s nimi chodil dôchodca a že čo bude robiť na dôchodku, tak chodil do školy. Nič sa mu nestalo, ani im 🙂 40 rokov je normálny vek na všetko 🙂 nebude to divné, uvidíš, že to bude super skúsenosť. držím palce

vela ludi s titulom robi v supermarketoch za pokladnou....pokial nevystudujes ozaj nieco po com je dopyt