icon

Ako dlho ste sa učili taliančinu na B1?

leonifarbiarova
27. jan 2025

AHOJTE, rada by som sa spýtala koľko vám trvalo sa naučiť taliančinu. Chcela by som do leta sa dostať na B1 úroveň ( môj cieľ je aspoň trošku sa vedieť vyjadriť a porozumieť väčšine ).
Ovládam angličtinu a nemčinu na dobrej úrovni. A môj plán je učiť sa 2/3 hodky denne. Skúsenosti s učením jazykov mám, keďže nemčinu som sa naučila sama.
Je to naozaj ľahší jazyk ako všetci hovoria ?

enmery
27. jan 2025

Áno je. V porovnaní s nemčinou určite. 2-3 hodiny denne?Uf tak to si si nahodila riadne tempo. Je to krásny jazyk.

enmery
27. jan 2025

Koľko to trvalo mne asi nebude objektívne, lebo môj priateľ má talianske korene a taliančina je jeden z jeho materinských jazykov a teda mala som tú možnosť to prakticky veľa precvičovať slovom a písmom😉

leonifarbiarova
autor
28. jan 2025

@enmery no to ano 2 hodiny sú veľa ale mam to odskúšané už z učenia sa nemčiny a popri výške keď nie je skúškové sa to sa v pohode stíhať.

enmery
28. jan 2025

@leonifarbiarova Ak ti jazyky idú, tak do leta si týmto tempom vpohode aj viac ako B1. 😉

osky
28. jan 2025

Ide to dobre do ucha.myslim,ze sa naucis rychlo
Pomoze ti ,ak budes dlhsie v taliansku sama
Ja so tam zila,to islo rychlo.
Rovnako kazdy iny jazyk.
Hoci som sa uz predtym ucila sama ci v skole v tej ktorej krajine zit a komunikovat,to je nieco celkom ine.
Neskutocne to cloveka posunie

emka530
Odpoveď bola odstránená
biba_18
28. jan 2025

na B1 do leta dáš určite, ja som španielsky za 3 mesiace rozprávala úplne o všetkom - v jednoduchom prítomnom čase... potom neskôr tie zvyšné časy dajú viac zabrať. taliančinu neviem posúdiť, ale španielčina nie je taká jednoduchá ako sa zdá na začiatku ...

kiki68
28. jan 2025

Kamos dal portugalcinu za rok na b1, Cize ten rok predpokladam. Ked je nejaky kurz, on mal 1-2 x tyzdenne

kiki68
28. jan 2025

Kamos dal portugalcinu za rok na b1, Cize ten rok predpokladam. Ked je nejaky kurz, on mal 1-2 x tyzdenne

ninik2024
11. máj 2025

@leonifarbiarova Ja mam taliančinu na urovni C2 a ono to mas tak... vsetci maju reci ze je to ten najlahsi jazyk... ale pozor... z indoeuropskych jazykov je najlahsia Španielčina... pre mna je na tej vysokej administrativno kontraktualnej urovni dokonca lahsia francúzstina ako taliančina...ale na bezne konverzacie, kde je tvojim cielom sa dohovoriť staci aj 1-2 hodiny tak tri x do tyzdna, v ziadnom pripade sa netreba motat v gramatike a specialnych casoch co sa pouzivaju v literarure, alebo v archaizmoch kt taliancina stale pouziva z latinčiny... sustred sa na jednoduche konverzacie a jednoduche casovanie slovies v pritomnom a minulom čase a nemas problém.. Velmi ti pomoze kukat nejake filmy v taliancine kde si das titulky... lebo uprimne 95% slovakov kt rozprávajú taliansky ma slovensku výslovnosť... necitia makkost výslovnosti...a slovna zasoba? ta sa ti prirodzene rozsiri ked budes mat spravne napocuvanu taliančinu....