Jazyková skúška Cambridge English Advanced

ivetoy
28. okt 2017

Ahojte chcem sa poradit..Absolvoval niekto z vas tuto jazykovu skusku,? Bola som v zahranici a ovladam anglicky jazyk na celkom dobrej urovni Chcela by som vsak tuto anglictinu zdokonalit na vyssiu uroven,aby som sa v buducnosti vedela uplatnit .Chcela by som ucit ... Nemam vsak predstavu ci tato skuska bude postacujuca na to ,aby som v buducnosti mohla ucit. Dakujem za rady.

unctadorg
28. okt 2017

V skole ci v jazykovke? Treba urcite pedagogicke minimum co viem.

ivetoy
autor
28. okt 2017

Sukromne,,alebo na jazykovke..aj tam treba mat pedagogicke minimum?

abbey1
28. okt 2017

@ivetoy V jazykovke nemusíš mať pedagogické minimum.

andrbeata
28. okt 2017

@ivetoy Ja som skúšala CAE, ale neuspela som. Neviem, odkiaľ pochádzaš, ale skús sa skontaktovať s British Council a oni Ti poskytnú podrobnejšie informácia a majú aj dostatočné množstvo podkladov, ktoré obsahujú aj nejaké vzorové testy.
Vydávajú aj učebnice, ktoré sú dobré na prípravu, ale tie bežne v kníhkupectvách nedostať a aj ceny sú dosť vysoké, ale pokiaľ myslíš, tak si ich môžeš pozrieť.
Do jazykovej školy sa PG vzdelanie nevyžaduje.

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michellem
29. okt 2017

Ahoj, ja ucim v štatnej jazykovej skole, ktora je zriadena pri jednej strednej skole, tam som vedena ako stredoškolska ucitelka, kde bolo nutne dolozit i diplom o pedagogickom minime, tiez mam certifikat - tiez som abolvovala skušky cez Br.Council, ale slovenske MŠ nechce tieto certifikaty uznavat prave kvoli tomu,ze tam nie je pedagogika a didaktika ANJ, takze potom som si urobila štatnu jazykovu skušku a okrem toho mam Fil.fakultu Sjl,takze ja to mam takto ošetrene,lenze ja som tieto jazykove skusky absolvovala v rokoch 1996 a 1998,ale potom sa zmenil zakon o minime.Este raz podotykam,ze hovorim o statnej skole, neviem ako je to v sukromnych jazykovych školach, z vlastnej skusenosti viem, ze nestaci len vediet po anglicky, treba i vediet ako dane ucivo podat, hlavne ak ucis dospelych, kedze Anj a Sjl su uplne odlisne jazyky a mnohokrat cez Sjl musim veci objasnovat.

ivetoy
autor
29. okt 2017

Robila som si online test na uroven a vyslo mi pokrocile B2.Myslite ,ze by stalo za to urobit si certfikat z tejto urovne na jazykovke?Somz Kosic,a potom opat prejst na vyssiu uroven?Beru zamestnavatelia do uvahy tieto certfikaty? Dakujem vam za odpovede.

andrbeata
29. okt 2017

@ivetoy To, čo získaš, nikdy nie je zbytočné, takže ak sa nato cítiš, nie je čo riešiť. Dnes už každý zamestnávateľ vie oceniť znalosť cudzieho jazyka. Niekde je certifikát prednosťou, inde vyžadujú reálne znalosti a nie certifikát.
Ak Ti vyšlo B2, tak podľa mňa skús najprv FCE a potom vyššiu úroveň. Ja som chcela byť tiež "majstrom sveta" a na prvý šup som skúsila CAE a neuspela som. Na FCE som žiadne problémy nemali, uspela som bez problémov. Po vyššej úrovni zatiaľ netúžim, nakoľko by mi bol v mojom odbore certifikát úplne k ničomu.

michellem
30. okt 2017

@ivetoy ved za skusenie nic nedas, ja som mala nazor, ze cim viac papierov o jazyku mam,tym budem pre prac.trh predajnejsia,lenze realita mi potom dala jednu po papuli, preto mam tu fakultu aj s pedag. minimom,myslim,ze v ke mas urcite tiez vela moznosti, kde chces ucit?zš, sš, jazykovka, firma,sukromne?

ivetoy
autor
31. okt 2017

dakujem vam,ja chcem najprv zdokonalit seba a potom sa uvidi.ale mozno to ucenie sukromne by nebolo zle.🙂pomohli ste mi.

andrbeata
31. okt 2017

@ivetoy Skús osloviť súkromné firmy, mnohokrát potrebujú niekoho, kto preloží zopár strán a poniektoré spol. organizujú aj kurzy pre zamestnancov.

ivana_uz
11. júl 2018

@ivetoy Ahoj Ivetoy, posielam Ti svoj postup, ako som sa ucila na skusku CAE a urobila som ju. Verim, ze sa niecim nainspirujes. Posielam odkazy na dva moje clanky. Obsahuje mnozstvo tipov, ktore som realne skusila a robila.
https://uspor-zivot.eu/2018/01/07/priprava-na-c...
https://uspor-zivot.eu/2018/01/21/priprava-na-s...

Budem rada, ak mi napises ci to padlo vhod aspon trosku.
🙂

ivetoy
autor
12. júl 2018

@ivana_uz Si zlata,velmi sa tesim a dakujem za tip..Urcite sa na to pozriem...vazim si to..

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivetoy
autor
12. júl 2018

@taskataska Samozrejme,ze ucit sa chcem pod dozorom ucitela ktory ma pripravi..a potom skuskou prejst...Aj teraz by som mohla ucit ,ale nikdy by som si to nedovolila...lebo mi to svedomie nedovoli..Ucitel moze byt len ten ,ktory to vie na 100%...Chapem o com hovorite..a Dakujem..Tak skoro to nebude kedze cakame tretie dieta...ale myslim,ze je skoda zahodit rec..casom zabudnem,,,No snad ma k tomu zivot raz opat privedie...Skusku chcem hlavne pre samu seba..Dakujem za vyjadrenie...

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ewellina
12. júl 2018

@ivetoy Nikto nevie na sto percent. Ani rodený hovorca nie.

leeenka
12. júl 2018

@ivana_uz krasny clanok a vela skvelych rad. Velka vdaka

ivetoy
autor
13. júl 2018

@taskataska presne s vami súhlasím, to vôbec nie je jednoduché. Aj mne povedia,že preco nerozprávam s detmi anglický, no ja ich nechcem naučiť skomolenu angličtinu.. A preklad už vôbec nie je jednoduchý. Ja nemám problém preložiť z Eng do Sk,ale horšie to viem naopak.Hladam aj p reto niekoho kto by ma to naučil..Chcem to vedieť správne.Uvidim kedy k tomu dôjdem.Viete mi poradiť nejakú dobrú odbornú literatúru? Ja.mam doma Advanced English Grammar in user.Dosla som do polovice a už to začína byť ťažšie.
I

ivetoy
autor
13. júl 2018

@ewellina áno to malo byť obrazne povedane

kittykat22
20. okt 2019

Ahoj, otvaram opat diskusiu. Kto z vas ma CAE? Zacinam teraz v stredu, a skusku by som mala zlozit v marci. Robim to len pre srandu kralikov - pretoze sice rozumiem a citam perfektne, ale s pisanim vaham. Nemate nejake rady? Ja mam za sebou pripravu na TOELF koli UNI, robila som Skills for life intermed a upper-intermed.

mirage
20. okt 2019

@taskataska pozri, ale pokial si jazykarka, slovo "vsecia" by sa v tvojom pisomnom prejave nemalo objavit.

galioska
20. okt 2019

@michellem presne toto, každý vraví že anglické skúšky školy sú uznávané všade na svete alé nieje to tak, v ktorej krajine žiješ, chceš pracovat v tej musíš dorobiť dodatky...tiež idem nejaké veci riešiť...

kittykat22
20. okt 2019

@mirage
@galioska dievcata a k teme CAE by ste nieco nemali? Pisete somariny co s temou nemaju nic spolocne.

galioska
20. okt 2019

@kittykat22 Vážne nemá? Ja som reagovala ku komentáru ktorý tu odznel a označila nie teba a ty reagujes na niečo čo ťa nezaujíma ale malo by....tak počkaj na odpoveď ty ,,somarina,,

kittykat22
21. okt 2019

@galioska a mas co povedat k Cambridge Advanced Certificate in English alebo nie? Pretoze o tom tato tema je. Na konikovi je najlepsie, ked je nejaka tema, a ten kto nema k tomu co povedat, sa silou mocou musi vyjadrovat - aj ked jeho prispevok je uplne k nicomu.

galioska
21. okt 2019

@kittykat22 hlavne, že ty píšeš k veci, dozvedeli sme sa ešte väčšie nič

hanitamex
8. feb 2022

@ivana_uz Ahoj..stranka sa neda nacitat. prosim do emailu hanitamex@gmail.com vies poslat nieco??;))) Dakujeeem