Ako zvládnuť prezentáciu v angličtine bez znalostí?
Som zúfalá 😪
Mam ísť predniesť svoju prácu ( prezentáciu) v angličtine. Problém je ze ja neviem vôbec po anglicky 😪 akože také základy viem ale nie odborne sa vyjadriť. Aj keď si dám do prekladač co mam povedať k danému slidu neviem to ani prečítať.
Ako sa to mám naučiť? Poraďte prosím
A povedala si to svojej nadriadenej?
Treba sa zmieriť s tým, že niektoré veci sú nemožné. A naučiť sa po anglicky tak, aby si mohla reagovať aj na otázky k prezentácii rádovo v horizonte mesiaca, je jednou z nich.
A to si nevedela pred tým,že budeš musieť to predniesť?
Nuž,najvyšší čas sa naučiť anglicky
No a prečo to máš prednášať po anglicky keď anglicky nevieš? S niekým sa to môžeš naučiť naspamäť ale to tak aj bude vyzerať.
Lahke, daj to prelozit chatgpt....potom ked to prelozi tam pod tym textom mas taku ikonu reproduktoru....nauc sa to. nechaj mu prelozit par jednoduchych vseobecnych fraz, tie sa tiez nauc 🙂
@bystrozraky Toto by som určite nerobila. Stačí jediná otázka po prezentácii a dokonale sa zosmiešni. Jednoducho nech takúto úlohu odmietne.
Ty si klamala niekomu, že vieš anglicky? Pretože si neviem predstaviť pričetneho nadriadeného, aby vedel o tom, že nehovorím nejakým jazykom a oznámil mi, že svoju prácu mám v tomto jazyku odprezentovať.😳
@ivka225 otázky nebudú žiadne čiže ide o to aby som predniesla prezentáciu
@enmery nikomu som nesklamala, povedala som mu ze neviem po anglicky. Povedal ze nech sa to naučím naspamäť a otázky nebudú žiadne. Max bude jedna ktorá bude vopred dohodnutá
Ja by som to neurobila a povedala, nech to teda odprezentuje niekto, kto anglicky vie. Nebudem sa strápňovat. Úplne neprofesionálne niečo také od zamestnanca chcieť.
Ak by si to povedala po slovensky, asi koľko minút rozprávania by to bolo?
Veľmi zlý nápad.
z tohto môže byť riadny trapas. Predstav si len, že ti z trémy jedno slovo vypadne, veta stratí zmysel, niekto ťa opraví a ty budeš len čumieť... A len tak na okraj, to čo je za firma, ktorá organizuje takéto amatérske prezentácie?
@buberova do 10 minút musím sa zmestiť.
Autorka, ak si sa učila v škole angličtinu, tak prečítať by si to snáď vedela (aj keď aktívne nerozprávaš). Predpokladám, že si mladá kočka a AJ sa učí na každej škole už roky. Ak by si to však mala odprezentovať naspamäť, tak to ti naozaj neodporúčam. To určite nezvládneš.
Neviem, či som to pochopila správne. Ty to nemáš ani preložené do AJ a dávaš si to preložiť do google prekladača?🙈 Lebo prekladače takmer nikdy neprekladajú gramaticky správne resp. robia veľa chýb. Ak by si to teda mala mať preložené zo slovenčiny do AJ, tak určite len niekým, kto ti to preloží odborne. A potom to aspoň týždeň trénovať s niekým, kto angličtinu ovláda. Ináč by som, na tvojom mieste, do toho nešla.
Určite by som do toho nešla, lebo sa riadne zhovadíš. To je pekné, že sa to naučíš naspamäť, ale pohoríš katastrofálnou vyslovnosťou. V tom strese, čo už máš teraz ti vypadne slovo, veta a čom potom? Budeš to tam čítať a dáš to na Šimkovičovú? Za mňa povedz šéfovi, že pre dobro všetkých nech to dá odprezentovať niekomu inému...
Nechať si to prečítať, chat gpt, na nete sú aj slovníky, ktoré zároveň čítajú slová, napísať si to foneticky, naučiť naspamäť foneticky. Robila som tak skúšku z francúzštiny, nevedela som poriadne ani čo hovorím. Len nesmieš byť drevo na takéto veci, kto má problém počuť a vyslovovať, zopakovať zvuk, tak ten to asi nebude vedieť tak ľahko urobiť. Ja s týmto problém nemám. Prípadne si zaplatiť lektora s na hodine s ním si to natrénovať - foneticky.
A prečítať by si to zvládla?
No teraz takto narýchlo už žiadno🤔🙄
Kedy to máš prezentovať?
Dokonca AI, napr..chatgpt to prepise anglický text do slovenskej výslovnosti, normálne, ako ho počuješ.
Toto bude strašný trapas. Ak sa to aj naučíš, bude to poznať. Ktorý príčetný človek by toto navrhol??? Budú sa o tom ešte dlho vtipy rozprávať…..
Jedna pani z ministerstva kultúry to takto urobila a výsledkom bol poriadny faux pas pred celým svetom.
Vyvaruj sa rovnakej chyby.
Ako to dopadlo?

Naspamäť s niekým, kto vie anglicky.