Aký cudzí jazyk sa učíte najradšej a prečo?
Aky cudzi jazyk sa ucite najradsej a preco?
to co je za otazku. 🙂
@anonym_444343 co ti na nej prekaza. 🙂
@anonym_444343 co ti na nej prekaza. 🙂
@anonym_autor ze na co ti to je.
najlahsie sa zevraj uci taliancina. pre mna jednodycha je anglictina, tazsia je francuzstina a najtazsia je nemcina. s inymi jazykmi som sa nestretla.
@anonym_autor Momentalne je to grectina. Zacala som povodne, aby som rozumela hudbe, ktoru maju Greci vynikajucu. Druha motivacia je etymologia, ktora je jednym z mojich hobby a vela slov ma grecky povod. A tretia motivacia je samotne Grecko, kam velmi radi chodime.
@anonym_autor ze na co ti to je.
najlahsie sa zevraj uci taliancina. pre mna jednodycha je anglictina, tazsia je francuzstina a najtazsia je nemcina. s inymi jazykmi som sa nestretla.
@anonym_444343 len tak🙂pre mna je zasa naj nemcina a anglictina sa mi tazsie uci a uz sa citim ako debil, ze jazyk, ktory vedia vsetci, tak mne velmi nejde a ani sa mi nechce ho ucit.
@anonym_autor Taliančinu, najkrajší jazyk, milujem Taliansko, učím sa ako samouk už asi 4 roky……A asi týždeň sa učím francúžštinu…Nemčinu sa učím denne, keďže pracujem v Rakúsku…
@anonym_autor Momentalne je to grectina. Zacala som povodne, aby som rozumela hudbe, ktoru maju Greci vynikajucu. Druha motivacia je etymologia, ktora je jednym z mojich hobby a vela slov ma grecky povod. A tretia motivacia je samotne Grecko, kam velmi radi chodime.
@marianarem waau, tak to je super 🙂 ja som sa tiez ucila, ale len zaklady a pri tretej deklinacii som uz mala dost.😂
@anonym_autor Taliančinu, najkrajší jazyk, milujem Taliansko, učím sa ako samouk už asi 4 roky……A asi týždeň sa učím francúžštinu…Nemčinu sa učím denne, keďže pracujem v Rakúsku…
@nikoletta1712 fiha, tak ty si riadne namakana🙂😁, ja tiez premyslam, ze by som na nejaky cas odisla zit do Rakuska/Nemecka a zlepsila si tym aj nemcinu.. Ja sa zasa ako samouk ucim uz 10 rokov spanielcinu, tu zboznujem, ale taliancine a francuzstine som na chut neprisla😕a pritom Taliansko ako krajina je nadherna.
@nikoletta1712 fiha, tak ty si riadne namakana🙂😁, ja tiez premyslam, ze by som na nejaky cas odisla zit do Rakuska/Nemecka a zlepsila si tym aj nemcinu.. Ja sa zasa ako samouk ucim uz 10 rokov spanielcinu, tu zboznujem, ale taliancine a francuzstine som na chut neprisla😕a pritom Taliansko ako krajina je nadherna.
@anonym_autor Španielčina je ťažká?.Rozumieš už úplne všetko?
Nemčina je pre mňa jednoduchá, angličtinu viem najlepšie, francúzština je pomerne ťažká a milujem španielčinu.
@anonym_autor Španielčina je ťažká?.Rozumieš už úplne všetko?
@nikoletta1712 ja hlavne spanielcinu zboznujem, pre mna je to najkrajsi jazyk, takze tym je dost ovplyvneny moj pohlad na nu. Podla mna na zaciatku, ked sa ucis, tak je velmi navykova, postupne ale tazsia gramaticky.. ale nie je to az take zle, podla mna porovnatelna narocnostou s anglictinou, mozno o nieco lahsia. A nie, vsetko nerozumiem, odbornej spanielcine by som nerozumela, nemam C1.
@nikoletta1712 ja hlavne spanielcinu zboznujem, pre mna je to najkrajsi jazyk, takze tym je dost ovplyvneny moj pohlad na nu. Podla mna na zaciatku, ked sa ucis, tak je velmi navykova, postupne ale tazsia gramaticky.. ale nie je to az take zle, podla mna porovnatelna narocnostou s anglictinou, mozno o nieco lahsia. A nie, vsetko nerozumiem, odbornej spanielcine by som nerozumela, nemam C1.
@anonym_autor ovládam angličtinu a nemčinu na komunikatívnej úrovni (angličtinu lepšie), oba predmety zo školy. Ako samouk som sa učila pár rokov ruštinu, krásny jazyk ❤️ ovládam ho lepšie slovom ako písmom a teraz som začala s taliančinou.
Ja ovladam anglictinu, milujem ju a este nemcinu, tu nemam velmi rada, ale ako tak ju ovladam, a snazim sa v obidvoch zdokonalovat. Chcela by som sa ako samouk ucit este napr. Spanielcinu, ta sa mi paci. Ale nevyuzijem ju nikde, tak sa bojim, ze ked ju nebudem pouzivat, tak to budem flakat a vlastne na nic mi to nebude. A napr. taka francuzstina sa mi nepaci vobec.
Nemcina, lebo je to sexy, vzdy ked na mna hovori moj muz, tak slintam ( hoci ide iba o komentar k novej pracke) 😂😂😂 Tak mi je treba, nemala som ten Rammstein pocuvat uz v detstve 🙈
napíšem za moje deti. ovládajú angličtinu. na veľmi dobre úrovni. Dcéra maturovala z ang. a pán ktorý bol z bil. ang. gymn. zo Sučian ju veľmi chválil ako krásne rozpráva. má výborný prízvuk, dcéra urobila už aj štátnicu.
ďalšia dcéra tiež chodí na súťaže z ang, tr, mi povedala že má super znalosti - sš.
Syn bežne píše práce v angl. na rôzne konferencie.
a teraz to najlepšie - my s manželom ani necekneme po anglicky. neovládame žiadny jazyk.
deti sa učili aj po nemecky ale vraj z toho moc nevedia a ani nemajú radi tento jazyk.
tiež mám z tých jazykov čo som sa učila najradšej španielčinu, ale ako píšeš čím ďalej je ťažšia na učenie tak na to v podstate prdkám a už sa iba udržujem cez duo - ja som sa ju učila len preto že som sa ju chcela učiť, nie že som ju chcela vedieť 🙂 takže motivácia 0...
učila som sa chvíľu klingončinu, lebo tú som vedieť aj chcela - ale to je pre mňa tak superťažký jazyk - že nie, nevenujem mu už svoj čas a energiu. čo je pre mňa škoda, ale nie som milionár času. keby mi to išlo ľahšie (ako španielčina napr.), určite by som v tom pokračovala ...
Nemčina na škole 8 rokov, ale aj po 20 rokoch nepoužívania som sa v Rakusku slušne dohovorila, az sa čudujem. Potom angličtina, aj ked nie nejako moc komunikatívne, ale rozumiem. Madarčina, to som musela, lebo som mala niekolko rokov kolegyne, čo iba madarsky "mondokovali" 😀 A teraz taliančina ako hobby.
@marianarem waau, tak to je super 🙂 ja som sa tiez ucila, ale len zaklady a pri tretej deklinacii som uz mala dost.😂
@anonym_autor Gramatika je tazka. Ale tak ja sa ucim z tej hudby, z filmov, videi a citanim knih, nejdem na to tak systematicky a pomaly sa to na mna lepi, v podstate zo zaciatku pomaly a teraz po rokoch uz rychlejsie 🙂
@nikoletta1712 prosím ťa, čo využívať na učenie taliančiny? Nejakú appku, učebnicu...? Učila som sa taliančinu na strednej, ale odvtedy, čiže 18 rokov, som s ňou neprišla do kontaktu. Gramatiku by som si aj pamätala, ale slovnú zásobu som úplne stratila a rada by som sa k taliančine vrátila.
@nikoletta1712 prosím ťa, čo využívať na učenie taliančiny? Nejakú appku, učebnicu...? Učila som sa taliančinu na strednej, ale odvtedy, čiže 18 rokov, som s ňou neprišla do kontaktu. Gramatiku by som si aj pamätala, ale slovnú zásobu som úplne stratila a rada by som sa k taliančine vrátila.
@bebebi Ja sa učím z takej starej modrej knihy pre samoukov a plus mám k tomu slovník Taliančina do vrecka…Takmer denne počúvam program Rai Uno…

to co je za otazku. 🙂