Arteterapia - skúsenosti a štúdium

diablica697
13. jan 2021

Ahojte,
aké máte aktuálne skúsenosti s arteterapiou na Slovensku, resp. s kurzami?
Vyštudovala som prekladateľstvo a tlmočníctvo, avšak rada by som sa venovala takejto terapii a následne takto pracovať deťmi..
Našla som kurz, kde ževraj nemusím mať pedagogické vzdelanie a dostanem certifikát. Zdá sa mi to čudné, spravím kurz a môžem rovno vykonávať takéto workshopy napr s deťmi?
Skôr si myslím, že pedagogické minimum si budem musieť dorobiť.
Aké máte skúsenosti?
Ďakujem! ☺️

maximilie
13. jan 2021

@diablica697 urcite nepotrebuješ pedagogické vzdelanie. Stačí certifikát, ale nie je to úplne ľahké. Kamoške to trvalo 3 roky kým získala potrebne certifikáty aby mohla viesť arteterapie. Skus kontaktovať na fb Zuzana Medzay. Jedna úžasná osoba s ťažkým životným osudom, ktoru práve arteterapia dokázala z toho všetkého dostať. Urcite poradí a zodpovie.

maximilie
13. jan 2021

@diablica697 pozerám ze ma aj tento profil Zuzana Medzay Encaustic Art

diablica697
autor
13. jan 2021

@maximilie dakujem 🍀

kacena4
13. jan 2021

neviem co od toho ocakavas ale arteterapia nie je len praca s detmi je to terapia, tj. praca s postihnutym jedincom t.j. je to cez psychologiu nie pedagogiku a nestaci ti na to len obycajny niekolko hodinovy kurt napr. http://www.terratherapeutica.sk/site/?cat=8

jumama
13. jan 2021

@diablica697 Neviem, ci staci nejaky kurz. Pretoze arte terapia moze v cloveku nieco bolestive nacat a terapeut si s tym musi vediet poradit, zareagovat. Viem, ze clovek moze mat vela nastudovaneho a preziteho a pochopeneho, ale tak byrokraticky sa asi k tomu vyzaduje aj nejake psychologicke vzdelanie. VPozri tu: http://www.terratherapeutica.sk/site/?p=1394 Pokial viem tuto mozno oficialne ziskat potrebne vzdelanie, tu skolu vedie Jaroslava Sickova, co napisala aj niekolko knih o arteterapii a aj sa jej asi dlhodobo venovala. U Zuzany Medzay som aj ja raz bola na takom vikendovom kurze a nemozem na ten medovym voskom rozvonany atelier zbudnut, naozaj pekny zazitok 🙂 A potom este odporucam knihy kamily Zenatej - to je ceska umelkyna a arteterapeutka, paradne knihy, plne naozajsnytch pribehov aj cviceni z arteterapie.

diablica697
autor
13. jan 2021

@kacena4 ved toto pisem aj v prispevku ze ma zarazilo ze existuju 2 dnove kurzy. Samozrejme ze to nestaci.

esmera50
6. máj 2022

@maximilie ahoj, aj ja mám záujem o arteterapiu, ale som vyštudovaná historička, nevadilo by to? a kde sa taký aretetrapeut uplatní? sú dvojročné kurzy, ale to neviem, či nie je určené iba psychológom študovaným...prosím, poraďte mi! mám dva cykly výtvarnej školy, zaujíma ma to, robila by som si to dvojročné štúdium, keby som vedela, že sa s tým uplatním...