icon

Čo vám dala a čo vám vzala nemčina?

15. mar 2023

Skusenosti?

osky
15. mar 2023

Zijem v at
Bez nemciny by som si tu ani nevrzla.
Mam dobru pracu,najmä vdaka nemcine...
Na to by anglictina nestacila.
Co mi teda dala-ulahcila zivot,rozsirila obzor
Co mi vzala-nejaky ten cas kym som Sa ju ucila-rovnako ako kazdy iny jazyk ci kazde ine vzdelavanie...

olimuc
16. mar 2023

Prácu, rodinu … vzala ilúzie o tom aká je DE a AT ideálna krajina, ale ja som ešte zažila CSSR takze som mala veľké oči

zuzanaam
16. mar 2023

Radosť zo života počas školy a sebavedomie, že som vôbec schopná naučiť sa nejaký cudzí jazyk. Ako som ju ja nenávidela a samozrejme mi nešla. Zaklincovala to 3 mesačná brigáda v DE. To ma uistilo, že s tou mentalitou nechcem mať nič spoločné. Vždy som sa chcela učiť RU a AJ. Dnes tie jazyky ovládam tak, že sa s nimi dohovorím, ale musela som sa ich naučiť sama v dospelosti. Ale ich učenie sa ma veľmi baví. AJ mi otvoril svet, škoda, že až tak neskoro.

tenerifka
16. mar 2023

mne dala moznost lepsej buducnosti, kedze nasi klienti su z 90% nemecki turisti, ktori velmi ocenia kvalitnu komunikaciu v nemcine a aj to je jeden z dovodov, preco sa k nam stale vracaju, v krajine, kde im vacsinou rozumeju len uplny nutny zaklad, resp.nic.

stanulienkat
16. mar 2023

Co ti moze vziat znalost cudzieho jazyka??🤔🙄
A vyhody znalosti su snad tiez jasne, nie?🙄

galganka
16. mar 2023

Maturitu a to, že občas rozumiem deťom, keď ma "ohovárajú" 🤣

zara1357
16. mar 2023

Nevzala mi nič .
možno iba to, že sa mi občas pripletie do Anglickeho jazyka nejake to nemecke slovíčko, ale to je zrejme spôsobene tým, že nemčinou žijem.
Prečo takáto otázka?

maryetta
16. mar 2023

Noooo ja som mala nemcinu v skole. Bol to moj da sa povedat najoblubenejsi predmet. Chodila som na sutaze. Pocas strednej som bola aj v nemecku na vymennom pobyte. Na olympiade som bola 3.v okresnom kole. Proste dalo mi to nieco. Teraz sice neviem nic-chcelo by to stare knihy z ktorych sa mi ozaj super ucilo….
Nevzala mi nic. Mozno tak akurat moznost vediet anglicky. To mi je teraz luto. Ozaj mam pocit ze na kazdom kroku je anglina a je neviem nic…. Teda fakt okrem trapnych zakladov. To uz moj syn-druhak-vie viac.

vevesh
16. mar 2023

Existuje prislovie- kolko reci vies, tolkokrat si clovekom....takze prinos maximalny, straty....asi len pre ludi, ktori ma v nemcine ohovaraju....😝😝