Čo vám pomohlo pri učení angličtivny?
Krásny večer prajem, chcela by sa Vás opýtať, čo vám pomohlo pri učení angličtiny. Som študentka, avšak s tou angličtinou mám večne problém. Či mi poprípade neviete poradiť nejaké učebnice, knihy, filmy, čokoľvek. Za akúkoľvek radu vám krásne ďakujem❣️❣️
Chod cez leto do anglicky hovoriaceho zahranicia, pracuj tam a najdi si frajera, tam narodeneho.
@lea345 Filmy po anglicky s anglickými titulkami jedine, nie slovenskými. A jedna rada nad zlato: Think english! Pamätaj, neprekladáme slovemčinu. Myslíme po anglicky. Slovo v slovenčine poznať nemusíš, aby si ho vedela po anglicky. Ak ho nepoznáš, použi výkladový slovník, nie prekladový. 😊
Musis vediet aspon 1000 slov. Ale neuc sa len slovicka, ale cele vety v ktorych sa tie slova pouzivaju. Namiesto give up (vzdat sa) sa nauc: Don't give up (nezvdavaj to). Tato fraza je velmi bezna a pride ti velmi vhod ju vediet.
Citaj knihy ale nehladaj slovicka ktorym nerozumies a neprekladaj, to ta len zdrzuje. Len odhaduj o com to asi je. Takto sa naucis skladbu vety, ktora je dost odlisna od slovenciny.
Pocuvaj audioknihy a pozeraj filmy v anglictine. Zase nenechaj sa frustrovat ak napriklad jednemu hercovi nebudes rozumiet ani slovo.
Debatuj na anglickom fore. Neboj sa ak budes robit chyby.
Necitaj noviny a casopisy. Vacsina z nich je pisana velmi komplikovane.
Neprekladaj pesnicky - strata casu.
Nauc sa gramatiku ale nesnaz sa ju pochopit a nevsimaj si ju v knihach, filmoch a na forach.
Napis mi sukromnu spravu,dam kontakt inde a mozeme pisat/volat anglicky. 🙂
@karhu ďakujeme za odporúčanie na náš článok. 🙂
Rád by som dal do pozornosti celý náš blog:
https://www.leitus.sk/clanky-z-anglictiny/
kde sú aj iné tipy a triky ako sa učiť angličtinu.
alebo naše YT videá zamerané na vysvetlenie anglickej gramatiky:
https://www.leitus.sk/videa-z-anglictiny/
Ďakujeme, Leitus - Jazyková škola.
Ahojte, ja sa učím tri roky a stále som A1.V angličtine nevidím žiadne pravidlá,a keď aj sú tak sa na nich vzťahuje milión výnimiek.Všade čítam ako je tento jazyk ľahký a že naučiť sa ho za dva roky je bez problému.Asi som začal neskoro, mám po 50tke.
A ešte som sa chcel opýtať či mi poradí niekto kľúč na pochopenie anglických fráz.Slová samostatne znamenajú niečo iné ako spojené vo frázach.Toto je pre mňa Španielska dedina, nedokážem sa toľko fráz naučiť na spamät.

pozeraj anglicke filmy .. ak si zaciatocnik zacni s rozpravkami .. chod na anglicke fora .. najdi si skupiny ludi trebars aj na fb s temou co ta bavi a pis pis pis ...