icon

Dá sa začať študovať v tridsiatke?

8. feb 2025

Zdravím dá sa ísť niečo študovať ked mám 33 rokov? Vôbec netuším kde by ma mohli zobrať. Je ešte nejaká možnosť? A nie je hlúpe to v takom veku skúšať? Dakujem.

ibatanecnica
8. feb 2025

No v prvom rade ty musis vediet co chces aco ta bavi

rebi789
8. feb 2025

Dá sa, čo by si chcela študovať?

autor
8. feb 2025

@rebi789 Som chalan a bavilo by ma niečo ohľadom ekologie.

dankabg
8. feb 2025

No ak chces ísť na osetrovatelstvo, od tohto roku môžeš ísť len so zdravotkou externé. Inak školy technického zamerania ako je strojarina sa dajú aj externé. Nájdi si na internete ake požiadavky na ťa ktorá škola a podľa toho si vyber

lindous
8. feb 2025

Študovať sa dá v každom veku, "kam by ťa mohli zobrať" naozaj nie je obmedzené vekom a vzdelávať sa hlúpe určite nie je... ale treba mať cieľ, vedieť čo chcem a prečo to robím a ideálne nie len pre titul...

h2
8. feb 2025

Študovať môžeš, kedy chceš a čo chceš, stačí splniť podmienky prijatia na školu. Vek nie je obmedzený. Len by bolo dobré mať trochu konkrétnejšiu predstavu, než "niečo ohľadom ekológie".

martinka13
8. feb 2025

Dá, čokoľvek. 33 nie je 100

rachel36a
8. feb 2025

Jasne ze sa da...Moja kamoška promovala v 56 rokoch na právnickej fakulte...a to už mala vysokú skolu, ale mala túžbu ešte niečo vystudovat, čo jej uľahčí prácu vo vlastnej firme

kacena4
8. feb 2025

da vsade kde si podas prihlasku, ja studujem druhu vysku a ide mi na 50tku a nie som najstarsia

vilma7
8. feb 2025

Aj ja som študovala po 30.tke.

zmrzlinka8
8. feb 2025

aj v päťdesiatke

domkakvet
8. feb 2025

To vobec ani nie je vysoky vek, kludne chod studovat.

ruzasipova
8. feb 2025

mala som 32, ked som zacala s dennym doktorandskym studiom

dorottka
13. feb 2025

Nie, podla mna sa uz treba zacat pripravovat pomaly na odchod do dochodku, uz sa neoplati nic nove zacinat. /s

naikilaura
13. feb 2025

Netýka sa mňa, ale blízkeho príbuzného, ktorý je slobodný. Chcela by som sa opýtať ako je to v takom prípade v tomto veku s prídavkami a či pri dennom štúdiu rodičia prispievajú?

sulavikova
13. feb 2025

Existuje aj Univerzita tretieho veku…. kým sa rozodneš, čo chceš, (chlapec/dievča),ale to je pre takých, ktorí vedia, čo chcú študovať. No a hlavne im to už neplatia rodičia😏

naikilaura
13. feb 2025

@sulavikova Je to muž a má vybraný odbor technického smeru.

sulavikova
13. feb 2025

@naikilaura odpíšte mu, snáď to pochopí a nájde sa.

naikilaura
13. feb 2025

@sulavikova Univerzita tretieho veku je asi len pre dôchodcov

sulavikova
13. feb 2025

@naikilaura kým sa chlapec rozhodne, bude mať šancu. Tam nie je taká plnka. Zaujímavé, že odpisujete za autora diskusie. On nevie, čo chce? Či ste hovorca?!

snowflakenel
13. feb 2025

Mam 40 a.idem dorabat vš. Preco nie? 🙂

naikilaura
13. feb 2025

@sulavikova To nie je autor diskusie, len je v podobnej situácii. On nie je na MK.

sulavikova
13. feb 2025

@naikilaura tak má asi aj iný problém, či??

naikilaura
13. feb 2025

@sulavikova Neviem o tom, že bymal iný problém, ale chcel by sizvýšiť kvalifikáciu v technickom smere, ale nie je ešte rozhodnutý, či sa mu to vyplatí. Možno by stačilo nájsť si lepšie platené miesto alebo ísť do zahraničia. Nechcem písať o jeho rodine, nč pozitívne by sa nedalo napísať.

sulavikova
13. feb 2025

@naikilaura problém nielen v profilácii a následnej sebarealizácii… kontaktujte odborníkov v súkr. správe rada poskytnem kontakty.

naikilaura
13. feb 2025

@sulavikova Ďakujem za ochotu, aleďalej si musí poradiť sám. On ešte nie je rozhodnutú a odo mňa radu nežiadal, len sme sa rozprávali, ale spomenúť mu to môžem.

sulavikova
13. feb 2025

@naikilaura rozhodnutú??!?! Takže ani gender nevie

naikilaura
13. feb 2025

@sulavikova Prepáč malo tam byť tvrdé y.

marca12
13. feb 2025

Moja suseda v 55tke promovala. Studovala externe nieco s manazmentom a ekonomikou. Studovat mozes v akomkolvek veku

sulavikova
13. feb 2025

@marca12 áno, pokiaľ vieš, čo chceš