Externé štúdium pre učiteľstvo do materskej školy
Ahojte, rozmyslala som nad externym studiom do materskej skoly ale mam na vyber z dvoch moznosti a to stredne 2 rocne studium s maturitou alebo vysoka skola. Nemate prosim niektora skusenost s tymito skolami? Pripadne s vyskou ake su tam podmienky pre prijatie a podobne? Dakujem za kazdu info
@zuzumat zvláštne. Vždy som mala pocit na zapade to je jednoduchšie čo sa týka zamestnania v škôlke. 😕
@slavka12455 v Bratislave isto je toho viac. Možno aj v Nitre. Tu je pár škôlok.
Urob si vš, aspoň bakalára, sp strednou mas mizerný plat
@snezienkaaa82 mizerný plat a čo s čakala, že na SŠ to bude ľahšie, tak ani nie... Aspoň teda tých predmetov tam je dosť. Skúšky sa robia každý polrok z každeho predmetu a na konci práca, ktorú musíš obhájiť plus maturita z teórie.
@zuzumat ja viem, ja som na takú strednú školu chodila. Je toho dosť veruže. Ale ha som najprv chodila na vš technického smeru. Po skončení som šla na materskú a popri tom som si urobila dvojročné pomaturitné v odbore vychovavatelstvo pre školské kluby a učiteľstvo mš.( aj z toho dôvodu, že som si v mojom vystudovanom odbore u nás nevedela najst pracu) Veru sme sa zapotili poriadne. Keď som sa rozprávala s kolegyňou, ktorá robí vš predškolská a elementárna pedagogika, tak sa mi to zdá, byt jednoduchšie ako stredná škola. Preto som aj tak napísala, že radšej vš urobiť odrazu. Ale to he len môj pohľad...
@snezienkaaa82 máš úplnú pravdu. Hovorila som so študentkou externého štúdia SŠ pedagóg.a presne som mala pocit, že hádam ms VŠ je to to isté a možno aj jednoduchšie.
@zuzumat na strednej chceli od nás samé prípravy, keď bola jedna chyba, konkrétne ak nebo dačo s predstavou vyučujúcej, bolo zle..... Na vš vraj títo neriešia, ved je to tvoja príprava. Ak si splnil ciel činnosti v súlade so švp, bolo to ôk. Na praxi v MŠ nás,, buzerovali,, aj za to, akým spôsobom rozdávam deťom výkres...
Kamoška riaditeľka v NS zas hovorí, že z jej skúsenosti sú stredoškolák, lepšie pripravené na prácu v MŠ ( česť výnimkám)
@snezienkaaa82 však to aj asi tak je. Príprava je na SŠ vynikajúca , podľa toho čo počúvam.
Ahojte. Prosím vás, aj teraz sa ešte dá prihlásiť na nadstavbu do mš? Asi stredoškolsku. Robia sa tam nejaké prijímačky? Mám gympel, vš, 37 rokov, 3 deti 0-5 rokov a bojím sa, že sa nedokážem vrátiť do povodnej práce po 8 rokoch na md+rd popri troch deťoch a hyperaktivnom manželovi. Vedeli by ste mi poradiť, kde aspoň hľadať? Západné Slovensko. Ďakujem.
@zuzumat to mozem potvrdit.Nadstavbu som urobila v 2018,teraz robim druhybsemester na VŠ a mam pocit,ze je to teraz jednoduchsie.Ale som teraz rada,ze som bola najskor na pomaturitnom.Tam nas naucili ucit.Tu je to sama teoria
@lusyc ano,myslim,ze do konca maja.Prijimacky su talentove.Kreslili sme zatisie,na telesnej predviest zostavu,na hudobnej spev,vytukat rytmus,prespievat zahratu melodiu,z literatúry citanie rozpravky a musela som rozpravat pribeh na vyzrebovanu temu,bez pripravy
@lusyc pozri si na internete... Daj si do vyhľadávača stredná pedagogická škola . U nás v TO je klasické denné štúdium 4 roky, tam nás aj viac odborov. A potom externé 2 ročné štúdium. Robia sa skúšky (každá škola na iné trošku, naša má vypísané na ich stránke, čo tam bude ) a platí sa u nás 200€ za školský rok.
@katarinka289 zostavu gymnasticku?
@katarinka289
@zuzumat ďakujem vám
@lusyc cviky v dvojstvrtovom takte a driblovanie,prihravanie
A neviete náhodou niekto ako prebieha vyučovanie nikde sa neviem dočítať a to je celý môj problém keďže som zamestná neviem ako by som to sklbila...
@baja132 vyucovanie je 1x v tyzdni poobede do vecera.My sme mali pomaturitne v Trnave v utorok 14:00-18:00.Teraz na vyske je to v sobotu 8:00-12:30 a 13:30-18;00
@katarinka289 jej ďakujem za odpoveď a aj prvý aj druhý ročník bolo vyučovanie v utorok?a tolerovali aj nejake vymeskanie?
@baja132 ano oba rocniky len v utorok.Vymeskavanie tolerovali.Aj som odchádzala skor,ked som potrebovala
@katarinka289 dobrý deň. Tiež ma zaujíma pomaturitne štúdium. Aké predmety ste mávali? Maturitná skúška bola aká?
@monnika37 vsetky metodiky,hudobna,vytvarna,tvoriva dramatika,pedagogika,psychologia,specialna psychologia,nemcina,hra na flautu, literatúra pre deti... Maturita zo vsetkeho.25 otazok a kazda mala podotazky z roznych predmetov.Maturita mala aj prakticku cast
@katarinka289 ďakujem hra n flautu musela byť? Alebo sa a vybrať aj iný nástroj ?
@monnika37 flauta bola povinna,volitelny k tomu klavir
@katarinka289 ešte má napadla jedna otázka. K prihláške je napísané že treba pridať kópiu maturitného vysvedčenia.to vysvedčenie musí byť aj overené? Alebo stačí len obyc.kopia. ste zlatá ďakujem za odpovede ☺️
@monnika37 na výšku bolo treba overenena, nadstavbu uz si nepamatam.Ale zda sa mi,ze aj tam som bola overovat
Dobrý vecer, zvazujem aktualne ist studovať Predskolsku elementarnu pedagogiku externe popri praci a rodine do TT na Trnavsku univerzitu. Mate niekto skusenosti, organizacia studia, predmety, učitelia...resp.da sa to zvladať...dakujem

@slavka12455 som zo západu , od Topolcian. Ale aj tak... Momentálne ani tu nič pre škôlky ..