icon

Externé štúdium pre učiteľstvo do materskej školy

simona57b
25. mar 2019

Ahojte, rozmyslala som nad externym studiom do materskej skoly ale mam na vyber z dvoch moznosti a to stredne 2 rocne studium s maturitou alebo vysoka skola. Nemate prosim niektora skusenost s tymito skolami? Pripadne s vyskou ake su tam podmienky pre prijatie a podobne? Dakujem za kazdu info

zuzumat
8. apr 2022

@slavka12455 som zo západu , od Topolcian. Ale aj tak... Momentálne ani tu nič pre škôlky ..

slavka12455
8. apr 2022

@zuzumat zvláštne. Vždy som mala pocit na zapade to je jednoduchšie čo sa týka zamestnania v škôlke. 😕

zuzumat
8. apr 2022

@slavka12455 v Bratislave isto je toho viac. Možno aj v Nitre. Tu je pár škôlok.

snezienkaaa82
8. apr 2022

Urob si vš, aspoň bakalára, sp strednou mas mizerný plat

zuzumat
8. apr 2022

@snezienkaaa82 mizerný plat a čo s čakala, že na SŠ to bude ľahšie, tak ani nie... Aspoň teda tých predmetov tam je dosť. Skúšky sa robia každý polrok z každeho predmetu a na konci práca, ktorú musíš obhájiť plus maturita z teórie.

snezienkaaa82
8. apr 2022

@zuzumat ja viem, ja som na takú strednú školu chodila. Je toho dosť veruže. Ale ha som najprv chodila na vš technického smeru. Po skončení som šla na materskú a popri tom som si urobila dvojročné pomaturitné v odbore vychovavatelstvo pre školské kluby a učiteľstvo mš.( aj z toho dôvodu, že som si v mojom vystudovanom odbore u nás nevedela najst pracu) Veru sme sa zapotili poriadne. Keď som sa rozprávala s kolegyňou, ktorá robí vš predškolská a elementárna pedagogika, tak sa mi to zdá, byt jednoduchšie ako stredná škola. Preto som aj tak napísala, že radšej vš urobiť odrazu. Ale to he len môj pohľad...

zuzumat
9. apr 2022

@snezienkaaa82 máš úplnú pravdu. Hovorila som so študentkou externého štúdia SŠ pedagóg.a presne som mala pocit, že hádam ms VŠ je to to isté a možno aj jednoduchšie.

snezienkaaa82
9. apr 2022

@zuzumat na strednej chceli od nás samé prípravy, keď bola jedna chyba, konkrétne ak nebo dačo s predstavou vyučujúcej, bolo zle..... Na vš vraj títo neriešia, ved je to tvoja príprava. Ak si splnil ciel činnosti v súlade so švp, bolo to ôk. Na praxi v MŠ nás,, buzerovali,, aj za to, akým spôsobom rozdávam deťom výkres...
Kamoška riaditeľka v NS zas hovorí, že z jej skúsenosti sú stredoškolák, lepšie pripravené na prácu v MŠ ( česť výnimkám)

zuzumat
9. apr 2022

@snezienkaaa82 však to aj asi tak je. Príprava je na SŠ vynikajúca , podľa toho čo počúvam.

lusyc
9. apr 2022

Ahojte. Prosím vás, aj teraz sa ešte dá prihlásiť na nadstavbu do mš? Asi stredoškolsku. Robia sa tam nejaké prijímačky? Mám gympel, vš, 37 rokov, 3 deti 0-5 rokov a bojím sa, že sa nedokážem vrátiť do povodnej práce po 8 rokoch na md+rd popri troch deťoch a hyperaktivnom manželovi. Vedeli by ste mi poradiť, kde aspoň hľadať? Západné Slovensko. Ďakujem.

katarinka289
9. apr 2022

@zuzumat to mozem potvrdit.Nadstavbu som urobila v 2018,teraz robim druhybsemester na VŠ a mam pocit,ze je to teraz jednoduchsie.Ale som teraz rada,ze som bola najskor na pomaturitnom.Tam nas naucili ucit.Tu je to sama teoria

katarinka289
9. apr 2022

@lusyc ano,myslim,ze do konca maja.Prijimacky su talentove.Kreslili sme zatisie,na telesnej predviest zostavu,na hudobnej spev,vytukat rytmus,prespievat zahratu melodiu,z literatúry citanie rozpravky a musela som rozpravat pribeh na vyzrebovanu temu,bez pripravy

zuzumat
9. apr 2022

@lusyc pozri si na internete... Daj si do vyhľadávača stredná pedagogická škola . U nás v TO je klasické denné štúdium 4 roky, tam nás aj viac odborov. A potom externé 2 ročné štúdium. Robia sa skúšky (každá škola na iné trošku, naša má vypísané na ich stránke, čo tam bude ) a platí sa u nás 200€ za školský rok.

zuzumat
9. apr 2022

@lusyc a prihlášky sa dajú dať, väčšinou, do konca mája. Skúšky v júni potom

lusyc
9. apr 2022

@katarinka289 zostavu gymnasticku?

lusyc
9. apr 2022

@zuzumat mne by to dvojročné externe najviac casovo pasovalo. Popozeram. Len ako tak čítam, prijímačky sú vcelku pestré.

lusyc
9. apr 2022

@katarinka289
@zuzumat ďakujem vám

katarinka289
9. apr 2022

@lusyc cviky v dvojstvrtovom takte a driblovanie,prihravanie

baja132
13. apr 2022

A neviete náhodou niekto ako prebieha vyučovanie nikde sa neviem dočítať a to je celý môj problém keďže som zamestná neviem ako by som to sklbila...

katarinka289
14. apr 2022

@baja132 vyucovanie je 1x v tyzdni poobede do vecera.My sme mali pomaturitne v Trnave v utorok 14:00-18:00.Teraz na vyske je to v sobotu 8:00-12:30 a 13:30-18;00

baja132
14. apr 2022

@katarinka289 jej ďakujem za odpoveď a aj prvý aj druhý ročník bolo vyučovanie v utorok?a tolerovali aj nejake vymeskanie?

katarinka289
15. apr 2022

@baja132 ano oba rocniky len v utorok.Vymeskavanie tolerovali.Aj som odchádzala skor,ked som potrebovala

esquilla
Autor odpoveď zmazal
monnika37
6. máj 2022

@katarinka289 dobrý deň. Tiež ma zaujíma pomaturitne štúdium. Aké predmety ste mávali? Maturitná skúška bola aká?

katarinka289
7. máj 2022

@monnika37 vsetky metodiky,hudobna,vytvarna,tvoriva dramatika,pedagogika,psychologia,specialna psychologia,nemcina,hra na flautu, literatúra pre deti... Maturita zo vsetkeho.25 otazok a kazda mala podotazky z roznych predmetov.Maturita mala aj prakticku cast

monnika37
8. máj 2022

@katarinka289 ďakujem hra n flautu musela byť? Alebo sa a vybrať aj iný nástroj ?

katarinka289
8. máj 2022

@monnika37 flauta bola povinna,volitelny k tomu klavir

monnika37
8. máj 2022

@katarinka289 ešte má napadla jedna otázka. K prihláške je napísané že treba pridať kópiu maturitného vysvedčenia.to vysvedčenie musí byť aj overené? Alebo stačí len obyc.kopia. ste zlatá ďakujem za odpovede ☺️

katarinka289
8. máj 2022

@monnika37 na výšku bolo treba overenena, nadstavbu uz si nepamatam.Ale zda sa mi,ze aj tam som bola overovat

kl733
26. mar 2023

Dobrý vecer, zvazujem aktualne ist studovať Predskolsku elementarnu pedagogiku externe popri praci a rodine do TT na Trnavsku univerzitu. Mate niekto skusenosti, organizacia studia, predmety, učitelia...resp.da sa to zvladať...dakujem